SNSD Seohyun, Mart ayında bir orkestrayla birlikte Vittorio Monti’nin ünlü eseri Csárdás’ı seslendirecek

3

SNSD SEOHYUN, KEMANCIYA DÖNÜŞÜYOR… MART AYINDA ORKESTRA İLE SAHNE ALACAK

‎ ‎ ‎

Seohyun, 13 Mart saat 20:00’de Seul’un Songpa-gu bölgesindeki Lotte Concert Hall’da düzenlenecek olan “Soul Philharmonic Orchestra’nın 8. Düzenli Konseri”nde özel konuk olarak sahne alacak.

Bu konserde Seohyun, Seohyun, güçlü ritimleri ve içten melodileri bir araya getiren, dinleyiciyi klasik müziğin cazibesiyle sarıp sarmalayan Vittorio Monti’nin ünlü eseri “Csárdás”ı seslendirecek.

Bu performansı daha da özel kılan nokta ise Seohyun’un kemanı yalnızca yaklaşık beş aydır çalıyor olması. Kendisine “Virinist(?)” (keman + çocuk kelimelerinin birleşimi) gibi tatlı bir lakap yakıştırılan Seohyun, profesyonel bir müzisyenin kusursuzluğundan ziyade, müziği gerçekten seven birinin saf tutkusunu sahneye taşımaya kararlı.

Seohyun’un bu projeye katılması, profesyonel müzisyenlerden değil, klasik müzik tutkunlarından oluşan Soul Philharmonic Orchestra ile aynı duyguda buluşması sayesinde mümkün oldu. Bu iş birliğini kabul etmesinin nedeni, sahne alarak klasik müziğe olan engelleri azaltabileceğini ve daha geniş bir dinleyici kitlesini bu türle tanıştırabileceğini ummasıdır.

Seohyun, “Bu girişimim sayesinde pek çok insanın klasik müziğe daha yakın hissetmesini ve yeni zevkler keşfetmesini umuyorum” dedi ve ekledi: “Klasik müziğin, popüler müzik gibi, herkesin kolayca ve keyifle dinleyebileceği ‘hepimiz için müzik’ olduğunu insanlara göstermek istiyorum.”

Keman çalmaya bir hobi olarak başlamış olsa da Seohyun, bu performans için orkestrayla birlikte elinden gelenin en iyisini ortaya koyuyor. Çaldığı keman melodilerinin pop müzik hayranlarına yeni bir cazibe, klasik müzik tutkunlarına ise taze ve saf bir enerji sunması bekleniyor.

Sol Philharmonic Orchestra’dan bir yetkili, “Seohyun’un katılımının klasik müzik performanslarının erişim eşiğini düşüreceğini düşünüyoruz” derken, “Müziği seven saf bir kalple dolu, çok özel bir sahne olacak” ifadelerini kullandı.

Basit bir kişisel meydan okumanın ötesine geçerek klasik müzik ile dünya arasında bir köprü rolü üstlenen Seohyun, yalnızca bir oyuncu değil, çok yönlü bir sanatçı olarak yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Bu kez sahnede ne gibi hoş sürprizler sunacağı merakla bekleniyor.

Jo Sang-wook’un şefliğinde gerçekleşecek bu konserde, kemancılar Baek Ju-young ve Seohyun da yer alacak. Programda Çaykovski’nin 5. Senfonisi, Marquez’in Danzón No. 2’si ve Vivaldi’nin Dört Mevsim’inden İlkbahar gibi çeşitli eserler bulunuyor.

1. Yani gerçekten 5 ayda yeni bir enstrüman mı öğrendi??

2. Vay be, hulㅋㅋㅋㅋㅋ Daebak

3. Seohyun olmasa bile, hobi olarak enstrüman öğrenen pek çok sıradan insan var, neden onu küçümsüyorlar ki ㅋ En azından odasında oturup laf edenlerden daha iyi

4. Bu fotoğraflar çok güzel

5. Vay be, bu gerçek mi? Keman inanılmaz teknik bir enstrüman. Ben denemiştim, çenem çok acıdığı için bırakmıştım

6. Vay canına, Csárdás mı?????

7. Vay be, Csárdás çalması aşırı zor bir parça, daebak. Bu gerçekten çok etkileyici değil mi? Ben de dinlemek istiyorum

8. Hobi olarak 5 ayda Csárdás mı öğrenmiş?

9. 5 ayda mı??? Enstrümantal nasıl olacak acaba

10. Daebak, aşırı havalı

K: pannchoa

Önceki İçerikNCT Dream Jisung, ‘Crash 2’ ile oyunculuk dünyasına adım atıyor
Sonraki İçerikAllday Project Annie, eğitimine odaklanırken müziğe devam edeceğini söyleyerek hayranlarını rahatlattı
Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments