HYBE’IN TAHMİN ETTİĞİ 100 BİNLİK SEYİRCİ, NETFLIX CANLI YAYINININ GERÇEK İZLEYİCİ SAYISININ YANINDA BİR HİÇTİ… ㄷㄷ

BTS, 21 Mart’ta Seul’un Jongno-gu bölgesindeki Gwanghwamun Meydanı’nda “BTS Comeback Live: ARIRANG” konserini düzenledi. Yeni albümlerinin ilk parçası olan ‘Body to Body’ ile saat tam 20:00’de açılışı yapan BTS, encore şarkısı ‘Microkosmos’ da dahil olmak üzere yaklaşık bir saat boyunca 12 şarkı seslendirdi. HYBE’ın tahminlerine göre, Gwanghwamun’da yaklaşık 104.000 kişi toplandı, dünya çapında 190 ülkeden 300 milyondan fazla kişi ise Netflix üzerinden geri dönüşlerini gerçek zamanlı olarak izledi.
300 milyon kişinin Netflix şovunu canlı izlediğini iddia ediyorlar
–
1. 300 milyon mu…? Bu nasıl bir zırvalık
2. Neden gerçeklikten bu kadar kopuklar?
3. Lütfen beni o sayıdan düşün
4. ? Ben de izlemedim ki? Lütfen beni saymayın
5. Bu nasıl kuyruklu bir yalan ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 100 bin kişi zaten yeterince komikken 300 milyon düpedüz b*kunu çıkarmak
6. Netflix’in 300 milyon abonesi var mı ki?
7. Ben izlemedim, o yüzden lütfen beni o 300 milyondan düşün
8. Ben izlemedim bile?ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Bu da ne?
9. Öncelikle, 100 bin izleyici bile komik HYBE-yah
10. S*ktir ㅋㅋㅋㅋㅋ Ben izlemedim ama
[theqoo] 260 BİN ARMY BEKLİYORDUK, AMA 80 BİN KİŞİ TOPLAYABİLDİK… HYBE İSE 100 BİN KİŞİ BEKLİYORDU
21 Mart saat 20.00’de Seul’un Gwanghwamun bölgesinde düzenlenen idol grubu BTS’in geri dönüş konserine yaklaşık 80.000 seyircinin akın ettiği tahmin ediliyor. Bu rakam, polisin yaklaşık 260.000 kişinin toplanacağı yönündeki ilk tahmininin oldukça altında kaldı.
Polisin o gün yaptığı açıklamaya göre, ‘BTS Comeback Live: Arirang’ konseri saat 21.00 civarında sona erdiğinde, Gwanghwamun Meydanı sahnesi, Belediye Binası ve Sungnyemun Kapısı çevresinde yaklaşık 77.000 ila 83.000 kişilik bir kalabalık toplandığı tahmin ediliyordu. Seul Büyükşehir Belediyesi, gerçek zamanlı şehir verilerine dayanarak Gwanghwamun Meydanı’nda 44.000 ila 48.000 kişinin toplandığını hesapladı. BTS’in ajansı HYBE ise 104.000 kişinin toplandığını tahmin etti.
–
1. 260 bin’den > 40 bin’e > 100 bin’e > 80 bin’e ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ
2. Gerçek seyirci sayısı bile olsa, 25 bin çok fazla
3. Daha çok 25 bin ARMY’ye 15 bin memur eklenmiş gibi
4. Neden hâlâ sayıyı artırmaya çalışıyorlar ki…? Hâlâ performans mı sergiliyorlar?
5. AŞunu kafanıza sokun artık, 25 bin kişiydi
6. 40 bin kişiyi bile dolduramadılar ama şimdi 80 bin, sonra da 100 bin olduğunu mu iddia ediyorlar? ㅋ
7. 25 bin sayısını yuvarlama şekilleri çok yüzsüzce
8. Yalan söylemeyi bırakın
9. İddia ediyorum ki gerçekte 20 bin’den bile azdılar
10.

[theqoo] BTS’IN GWANGHWAMUN KONSERİ, HERHANGİ BİR OLAY YAŞANMADAN SONA ERDİ… “100 BİN VS 40 BİN” SEYİRCİ TARTIŞMASI

BTS’in Gwanghwamun’daki geri dönüş konseri, yoğun kalabalığa rağmen önemli bir olay yaşanmadan sona ererken, internette çeşitli tepkiler gelmeye devam ediyor.
Seul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçek zamanlı şehir verilerine göre, 21 Mart saat 20:00 itibarıyla Gwanghwamun ve Deoksugung Sarayı çevresinde yaklaşık 40.000 ila 42.000 kişi toplanmış olup, kalabalık yoğunluğu seviyesi “kalabalık” olarak sınıflandırıldı. Polisin gayri resmi tahminleri de 42.000 civarındaydı. Buna karşılık, organizatör HYBE, üç büyük telekomünikasyon operatörünün kullanıcıları ve yabancı ziyaretçiler de dahil olmak üzere katılımcı sayısını yaklaşık 104.000 olarak hesapladı.
Başlangıçta polis, 260.000 kişiye varan potansiyel bir kalabalık beklentisiyle hazırlık yapmıştı. Alana metal dedektörler ve barikatlar kuruldu, girişler çok sayıda kapıdan kontrol edildi. Polis, 72 çevik kuvvet birliği de dahil olmak üzere 6.700’den fazla personel görevlendirirken; belediye, özerk bölgeler, itfaiye departmanları ve organizatör ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15.000 kişi güvenlik yönetimi için görevlendirildi.
–
1. Gördüm ve 40 bin demek bile abartı. 20 bin bile değildi
2. 20 bin bile değildi
3. Gerçek şu ki, 25 bin kişi vardı, ama 100 bin rakamını uyduruyorlar
4. Bu ‘tartışma’ o kadar tek taraflı ki. Bu sadece bir yalan
5. Gerçek şu ki: 20 bin kişiyi 40 bine yuvarladılar
6. HYBE’ın ustalığı
7. 20 bin
8. 40 bin bile değildi
9. 1 BTS = 25 bin
10. 25 bin (seyirci) + 15 bin (polis, kamu görevlileri)
–
K: pannchoa







