ŞU ANDA AESPA’NIN YURT İÇİ TANITIMLARI NEREDEYSE YOK GİBİ
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
aespa artık Kore’yi hiç umursamıyor
‘Rich Man’ı Kore’de sadece bir hafta tanıttılar, ardından ertesi hafta doğrudan ABD’ye gidip GMA’ya katıldılar ve orada da “Rich Man”ı tanıttılar.
Billboard’a ciddi şekilde takıntılılar.
Billboard ve yurt dışı pazarlara o kadar odaklanmışlar ki, Kore’deki hayranlar tamamen kenara itilmiş durumda.
Eylül ayında Çin’de bir hayran imza etkinliği düzenliyorlar, ancak Kore’deki imza etkinliği ancak Ekim sonunda yapılacak.
Diğer gruplar tur veya boşluk dönemlerinde düzenli içerik sunarken, aespa üyelerinin arasındaki kimya ve etkileşim neredeyse hiç görünmüyor, belki ayda bir veya iki kez görünüyorlar. Çoğu kamera arkası videosu, beklerken stilistlerle sohbet ettikleri videolar.
Koreli hayranlar paralarını harcamaya devam ediyor ama keyif alacak içerik bulamıyor, bu yüzden yoruluyor ve kopuyorlar, hayran topluluğunun atmosferi de kötüleşiyor.
Hâlâ yerli pazarı sağlam bir şekilde güvence altına almadılar. Umarım en azından önce onu sağlamlaştırırlar.
Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasınlar
[+34][-10]
–
1. [+25, -2] Bu gidişle hem Kore’de hem de yurt dışında kaybedecekler. Baştan Kore’ye odaklansalardı bari..ㅋㅋ
2. [+20, -1] Mini albüm tanıtımı yapıyorlar tamam da, Kore’de sadece bir hafta tanıtım yapıp hemen ABD’ye uçan grup ilk defa görüyorum. Her şeye aynı anda atlamayı bırakıp lütfen biraz daha Koreli hayranlarına odaklansınlar
3. [+15, -0] Gidin şu SM’e aklını başına toplamasını söyleyin, aptal SM stanleri
4. [+11, -2] ABD Spotify’a giremeyen bunlar, ama Billboard’a kafayı takan da yine SM böcekleriㅋㅋ Kuzey Amerika’da popüler olmadıkları açık. IVE bile iki kez ABD Spotify listesine girdi
5. [+10, -2] Bence yurt dışında da kimse gerçekten onları stanlemiyor
–
K: pannchoa