Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

8 Tane Paxera Içtim Bir Şey Olur Mu

doesntmatter

Trainee
Tepki
96
8 tane paxera içtim içeli yarım saat oldu şu anlık bir şey yok gibi sizce napmam lazım öyle bekleyeyim mi ? Hastaneye gidersem sicilime işler o yüzden oturuyorum öyle

kayısı

avukat kedy
Yönetici
Tepki
2,105
Bildiğim kadarıyla reçeteli ilaç kullanmak uyuşturucu kullanma suçu niteliğinde sayılmıyor pek ama öyle olsa bile önce hakkında ceza hükmü kurulması gerekir (en iyi ihtimalle 7-8 yıl sürer, üst mahkemelere itiraz edileceği için) siciline işlenebilmesi için. Verilen ceza infaz edildikten sonra (hapisse içeride yatmak -belki de içeri girilmesine bile gerek kalmaz infaz için-, para cezasıysa parayı ödemek) da adli sicil kaydından sildirebilirsin diye biliyorum. Ceza hukuku alanında çok uzman değilim ama genel hukuk bilgimle yorumlayacak olursam şu an hastaneye gitmek senin için daha faydalı olur diye düşünüyorum. Çünkü sicilime işler dediğin şey çok daha çetrefilli bir süreç, 3 güne olacak şey değil ama senin sağlığın hemen etkilenebilecek bir şey.

Konu Sahibi
D

doesntmatter

Trainee
Tepki
96
Ben hiç kullanmadım ve ne olduğunu da bilmiyorum. Umarım bir şey olmaz.
Siciline neden işlesin ki?
intihar girişimi işleniyor sicile. Psikiyatrik bir ilaç
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hemen tıbbi uzmanla iletişime geç. Durma, korkutmak istemiyorum ama sağlık sorunlarına, hayati tehlikelere yol açabilir. Hiçbir şey sağlığından daha önemli değil. İnşallah şu an yardım almaya gitmişsindir
Bir şey olmadı hala bekliyorum

Bildiğim kadarıyla reçeteli ilaç kullanmak uyuşturucu kullanma suçu niteliğinde sayılmıyor pek ama öyle olsa bile önce hakkında ceza hükmü kurulması gerekir (en iyi ihtimalle 7-8 yıl sürer, üst mahkemelere itiraz edileceği için) siciline işlenebilmesi için. Verilen ceza infaz edildikten sonra (hapisse içeride yatmak -belki de içeri girilmesine bile gerek kalmaz infaz için-, para cezasıysa parayı ödemek) da adli sicil kaydından sildirebilirsin diye biliyorum. Ceza hukuku alanında çok uzman değilim ama genel hukuk bilgimle yorumlayacak olursam şu an hastaneye gitmek senin için daha faydalı olur diye düşünüyorum. Çünkü sicilime işler dediğin şey çok daha çetrefilli bir süreç, 3 güne olacak şey değil ama senin sağlığın hemen etkilenebilecek bir şey.
intihar girişimi anlamında dedim. Bir şey olmadı hala öyle bekliyorum

Konu Sahibi
D

doesntmatter

Trainee
Tepki
96
Yorumu yazdığında bile yarım saat geçti dedi. Geri dönüş yaptığında hâlâ bir şey yapmamıştı. Çoktan dolaşıma katılmıştır. Ama bu süre zarfında kendisinde bir değişiklik olmadığını söyledi. Bu çok iyi olmasa da iyi haber. Çok kötü etki etmeyeceğine işaret olabilir, içimi rahatlatıyor bu durum. İnşallah iyi olmuştur ya, elim ayağım titredi burda
Özür dilerim endişelendirdiğim için. Bir şeyim yok hala yavaştan midem bulanmaya başladı sadece

Paxera tanesi 10 mg desek bile 80 mg oluyor. Gün içinde bir de önceden içmişse (sabahki vakti gibi mesela) gene günlük alınması gerekenden fazla oluyor. Boy, kilo gibi etkenler değiştirebiliyor ama bu yan etki etmediği anlamına gelmez. Tıbbi yardım alması en iyisi.

@doesntmatter bir şeyler yapmışsan sonra geri döndüğünde buraya, haber ver. Nasıl olduğun ile alakalı bilgilendirir misin
Bir şey yapmadım. 20 mglık içtim bir şey yok hala sadece üzerine su içtim o da midemi bulandırdı

Kusmaya çalışman bir işe yaramaz, acil hastaneye git. Sence sicilin mi daha önemli hayatın mı? Sana bir şey olursa pek bir işine yaramayacak sicilinin nasıl olduğu.

Bu arada kaç mg paxera?
20 mg

Konu Sahibi
D

doesntmatter

Trainee
Tepki
96
Bunlar zaten ilerde çıkacak şeyler şu an sadece hafif bulantı var da öyle bir kriz falan geçirttirmedi evet. Yoğurt yiyip su içtim uzanıyorum şimdi teşekkür ederim

Son gelişme : ilaç aşırı tehlikeli bir ilaçmış ve panzehiri falan da yokmuş 160mg içtiğim için bir şey olmadı (tabii hala belli değil 24 saat geçmesi lazım) ani kalp durması taşikardi vs her şeye sebep olabiliyor. Bir aptallık yaptım işte beklicem 19 saat daha ama bundan sonra büyük ihtimal bir şey olmaz zaten diye düşünüyorum…

Son düzenleme:
Konu Sahibi
D

doesntmatter

Trainee
Tepki
96
O nedenmiş peki?
Rezil olurlar diye.

Gelişmeleri haber verdiğin için teşekkürler. Evet, fazla gramajını fazla almışsın. Acile gitsen iyi olacak,senin için en iyisi uzman yardımı alman
Ev hastaneye çok yakın bir şey olursa gideceğiz. Zaten bu ilacın panzehiride yokmuş ve orda da gözlem altında tutup müdahele edeceklermiş. Alerjik reaksiyon süresinide çoktan geçtim zaten. Şimdi öyle bekliyorum

Konu Sahibi
D

doesntmatter

Trainee
Tepki
96
Arkadaşlar endişelenmeyin büyük ihtimal bir şey olsa bu zamana kadar olurdu. Korkuttuğum/tetiklediğim biri varsa özür dilerim. Ben de dersimi aldım bir daha böyle bir şey yapmayacağım

Ama sağlığın... kötü hissetmeni istemiyorum. Başka bir hastaneye gitmeye çalışsanız. Gözetim altında olacaksın, vital bulgularına bakıp ona göre bakım yapılacak, yeri geldiğinde ek ilaç verecekler. Korkulacak bir şey yok.
Şehirde 3 hastane var 2 si ağır hasarlı bir tek bizim burdaki sağlam. Öyle bekliyorum işte