Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Aşırı Kontrolcü Anne

A

Anonymous (9159)

Onun izni olmadan kendi odamı bile düzenleyemiyorum tişörtlerimi bazaya kaldırdığım için bile gelip iki saat bağırdı kime sordun da yapıyorsun dedi ben de benim kıyafetim sen niye karışıyorsun dedim sinir krizi geçirdi sürekli gelip bana laf atıyor sen şöylesin böylesin pasaklısın diye kötü modunda olduğu zamanlar gelip acısını benden çıkarıyor her dediğim şeye bağırıp evi ayağa kaldırıyor. Bir kez yemek yaparken yanlış tencereyi kullandım diye bana saatlerce bağırıp hakaretler etmişti senin gibi kızım yok felan demişti yaptığım her şey ona o kadar batıyor sinirlendiriyor ki, zaten çok sinirli birisi bütün acısını benden çıkarıyor çünkü evde gücünün yettiği tek kişi benim stres topu gibiyim. Onun yüzünden kendine güvenemeyen başkasına danışmadan bir şey yapamayan birisine döndüm çünkü yıllardır gördüğüm şey bu yıllardır annem naparsam sinirlenmez diye düşünerek hareket ediyorum bunun korkusuyla yaşıyorum. Diyebilirsiniz 20 yaşındasın ne istersen yaparsın onane diye ama işte öyle olmuyor benim üstümde yıllardır çok baskı kurdu bağırınca cidden çok stres oluyorum korkuyorum o bağırmasın diye evde diken üstünde hareket ediyorum. Bunlara hadi tahammül edebilirim bi nebze ama asıl sıkıntı bana din üzerinden de baskı kurması geçen mağazaya gittik dizime gelen bi elbise beğendim almak istedim kabinde ben seni böyle dışarı çıkarmam dedi o kadar ezik hissettim ki diyemedim sanane bu benim vücudum istediğimi giyerim diye. Geçenlerde de eve kargocu gelmişti kapıyı ben açtım apar topar kalktığım için belim çok hafif açılmış ama belli bile olmuyor dikkatli bakmayınca işte kapıyı kapadım hemen yanıma geldi sen kapıyı böyle mi açtın günah günah dedi. Durup dururken sürekli dinden bahsediyor dinlemeyince sen inançsız mısın tövbe tövbe diyor ya yemin ederim o kadar bıktım ki artık o dine dair tek kelime duymak bile istemiyorum kendini gizleyerek yaşamak o kadar zor ki özgürce bırak dini düşüncemi söylemek odamda ki eşyaların yerini bile değiştiremiyorum şimdi evi bırak git diyebilirsiniz ama mezun olmama birkaç sene var hadi mezun oldum veya kazancım var diyelim bu ekonomide ayrı eve çıkmak mümkün mü böyle nasıl yaşayacağım bilmiyorum artık özgür bir birey olmak istiyorum

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Annenin sana dinden bu kadar bahsedip de kendisinin kafasına göre yasamasi harika gerçekten. Bu ülkede kendi geleneklerini din haline getirip insanlara dayatan milyonlarca insan var. Bu dayatmalar da sonucunda senin gibi elinde olmayarak dinden soğumuş bir birey ortaya çıkarıyor. Bir insanın başka bir insana haksız yargılama yapması, evladı gibi değilde malı gibi davranması, annelik gücünü kullanarak kontrolsüz otorite yapması ve hayatını kötü etkilemesi caiz değil. Ayrıca seni gayet de elinde olarak dinden soğutuyor bu da çok büyük günah. Guzzelikle soyleyebilme ve doğru şeyleri tatlı tatlı ogretebilme seçeneği de var. O bunu kullanmayıp seni dinden soğumaya götürdü ve yaptığı günah
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu konuyla ilgili annene ters köşe yapabilirsin. O her sinirlendiğinde sinirini boşaltabilmek için sana kavga teklifi sunuyor aslında, bunu kendini boşaltma ve rahatlama metodu olarak uyguluyor. Ona ters köşe yap ve sana her kötü davrandiginda istediğinin tersine hareket et saygini bozmadan

layley

Trainee
Tepki
440
İlk önce artık karşılık vermeyi öğren. Tabiki de annene karşı saygısızlık yap demiyorum. Lütfen yanlış anlama. O senin ona karşı pasif kalmana alışmış. "Nasıl olsa bir şey diyemez" diye düşünüyor. O sana bunları diyorsa sende karşı argümanlarını söyle. Korkma. Neden korkuyorsun? Neden diken üstünde kalıyorsun? Car car konuş. Sen karşılık vermeyi öğrendikçe o da senin bu yönüne alışacak. Pasifliği at üstünden. Yapamam deme. Yapacaksın. Hayat böyle geçmez. Karsındaki kisinin annen olduğunu da unutma ama kendinin de artık bir birey olduğunu unutma. Pasaklisin diyorsa evet pasakliyim de. Pasakliysam odama girme de. Yanlış tencereyi kullandiysam doğrusunu göster o zaman de. O zaman doğru tencere ile sen yap anne de. Cevap ver. Sen başta annene cevap veremezsen hayatta kimseye cevap veremezsin.Ya da annenle konuş lutfen bu konuyu. Gerekirse otur karsisinda agla. Kendini kötü hissetme lütfen ♡

Konu Sahibi
A

Anonymous (957b)

Kusura bakma ama annen çok hanzo. Böyle kadınlar yüzünden gençler kötü yollara düşüyor. Ailesinden bir şeyler gizliyor ve başına bir iş gelse oturup derdini anlatamıyor. Bu yaştaki bir kıza bu kadar baskı saçma ve yersiz. Anladığım kadarıyla annen ev hanımı ve hayatı boyunca sana sarmış başka bir işi olmadığından. Şuan gelip anneni pataklayasım geldi. Daraldım.

Sırf annenden kaçmak için sakın saçma sapan bir evliliğe girişme Üniversiteni bitirip hemen bir işe başla. Finansal özgürlüğünü ele al. Zaten evde daha az zaman geçireceksin. Bir süre böyle devam edebilirsin. İyi olduğunu düşündüğün birini bulunca evlenip gidersin.

Konu Sahibi
A

Anonymous (47e4)

En etkili yol finansal özgürlüğünü eline almak, böyle ebeveynlerin düzelebileceğini sanmıyorum.Umarım senin için herşey güzel olur

Konu Sahibi
A

Anonymous (00d4)

En etkili yol finansal özgürlüğünü eline almak, böyle ebeveynlerin düzelebileceğini sanmıyorum.Umarım senin için herşey güzel olur
Dediğin gibi ayrı eve çıkmak senin için iyi olur, Türkiye'de geçinmek çok zor ama böyle bir anneyle aynı evde yaşamaktansa kendi evimde aç yatmayı tercih ederdim.

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,851
şekerim sabrını taktir ettim gerçekten bugün annem iki ahladı vahladı da triplere girme yine ya off dedim sonra da sustum işimle ilgilendim 5 dakika sonra bitmişti zaten yaptığı, gerçekten dayanılmaz oluyorlar bazen ama neyseki benim annem seninki gibi değil sen sessiz sakin sabırlı olduğun için sana sesini yükseltiyo asi ol birazcık inadına tersini yap ama aşırıya kaçmadan sonuçta annen o senin saygısızlık yapman hiç hoş olmaz

Konu Sahibi
A

Anonymous (b007)

Benim de seninkine benzer bi annem var. Lise yıllarıma kadar annen sana nasıl davrandıysa benim annem de bana aynen öyle hatta daha kötü bile davrandı. Yaptığım her şey onun gözüne batıyordu. Nefes almam bile onu rahatsız ediyordu. Şaka yapmıyorum her saat başı bana bağırıyor, kavga etmeye çalışıyordu. Sonra bir gün ben de sinir krizi geçirdim öyle bağırmaya, konuşmaya, yılların acısını çıkarmaya başladım ki şok oldu karşılık veremedi. O günden sonra bana bir bağırsa ona bin bağırdım, yapmamı söylediği hiçbir şeyi de yapmadım. Şimdi benden bir şey yapmamı istemiyor. Hâlâ arada laf atıyor ama asla altında kalmadan cevabımı veriyorum ki kendini yine bir şey sanmasın. Aynı evde iki yabancı gibiyiz belki ama en azından ben mutluyum.