Bu okul mevzuları çok canımı sıkıyor hep, Finlandiya veya Fransa'daki gençler "bu gece karides yemeye mi gitsek aga" muhabbeti yaparken Türk gençleri eğitim sisteminin iğrençliği yüzünden intihar etmeyi bile düşünüyorlar, bakın bu kişiler 16-17-18 yaşındalar...Durumun ne kadar vahim olduğunu bilmem herkes görüyor mu ama kalbime ağrı giriyor, devamsızlık izni sınırlaması gibi saçma sapan şeylerden nefret ediyorum, zamanında hastalığım tedavisini görürken benim kadar şanslı bir çocuk değildi müdür yardımcısının yanında gördüğüm çocuk, devamsızlık hakkını doldurmuş ama başka bir şehre gitmesi lazımmış lakin çocuğa ya açığa al ya da sınıfta kal bizi ilgilendirmiyor dediler...O Kadar midem bulandı ki bu sistemden, bu kişilerden, bize okuma hakkımızı bile vermek istemeyen halktan, gencecik insanların depresyon illettine mahkum edilmesinden. Biz sadece geçmişi ile övünen, naziklik ve doğru dili kullanana "light erkek, gay, kadın meraklısı" diyecek kadar gelişmemiş, kafasını kapatmadı diye öldürülen genç kızın ölümünü haklı bulan, ona insan olduğunu hatırlatıp vatanı kurtararak ona haklar vereni değil de onu köle olarak görüp "kullarım" gibi utanç kelimesini kullananlara özlem çeken, homo erectus vari canlılar ile aynı topraklarda yaşayan, nefes darlığı çekip çırpınan balıklara benzeyen ve 10. insan muamelesini asla hak etmeyen gencecik insanlarız.