Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Haber Blackpınk Güney Kore Için "Ulusun Hazinesi" Kız Grubu Olurken; (2019'Dan 2024'E Kadar - 10 Madde Ile)

Miss Korea

Visual Goddess
Trainee
Katılım
9 Şub 2024
Mesajlar
242
Tepki
1,090
Puan
57
20240827_154141.jpg

[Madde 1.] Güney Kore cumhuriyetinin eski Cumhurbaşkanı Moon Jae-in 2021 yılında Blackpink hakkında "Ulusun gururu" dedi. 2022 yılında "Mavi Saray"da birçok yabancı ülke liderlerinin Blackpink'ten övgüyle bahsettiğini söyledi. 2019 yılında Lisa'yı Tayland - Güney Kore ilişkileri açısından övdü.

[Madde 2.] Blackpink Birleşmiş Milletler için 2021 konferansının global elçisi oldu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson kızlara özel tebrik mesajını yolladı.

[Madde 3.] Kore medyası 2022 yılında Blackpink'e "Ulusun hazinesi" ünvanını verdi. Ayrıca Blackpink "Yılın kız grubu" ilan etti.

[Madde 4.] 26 Mayıs 2022 yılında Blackpink, Kraliçe 2. Elizabeth'in Güney Kore büyükelçiliği'ndeki doğum günü partisine katıldı. İngiltere'nin Kore büyükelçisi ile poz verdiler.

[Madde 5.] Fransa First lady'si Brigitte Macron Blackpink'in 2022 Paris konserine katıldı. Kızları vereceği bağış organizasyonuna davet etti. Kızlar Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Roger Federer ile poz verdiler.

[Madde 6.] 2023 yılında İngiltere Kralı 3. Charles düzenlediği davette Blackpink'e MBE Onur ödülü verdi. Bu ödülü alan 4. sanatçı oldular. Davette Güney Kore Cumhurbaşkanı ve First lady'de bulunuyordu.

[Madde 7.] 2023 yılında Güney Kore Cumhurbaşkanı ABD kongresindeki konuşmasında "Beni tanımasanız bile Blackpink'i tanıyorsunuzdur..." dedi.

[Madde 8.] Korean Air (Güney Kore'nin temsilci havayolu şirketi) "Born pink" turunun sponsoru oldu. Uçağı Blackpink ile kapladı ve uçuş öncesi Bp tanıtım videolarını yolcularına izletti. Blackpink ile kaplanan uçağı görmeye Güney Kore Başbakanı Han Deok-soo da geldi.

[Madde 9.] Amerika First Lady'si Jill Biden Blackpink'in Lady gaga ile performans sergilemesi için Güney Kore hükümetine 6 kez teklif gönderdi. Gönderdiği teklif kabul edilmeyince bu seferde Rosé'yi Asya/Pasifik etkinliğine davet etti. Blackpink üyesi Rosé'den "Global süperstar" olarak bahsetti.

[Madde 10.] Mart 2024'te Güney Kore vatandaşları ile gerçekleştirilen "17. politik" görüşme de Cumhurbaşkanı "... Blackpink.... dönemimizin tepeye çıkan birkaç yıldızlarından" diyerek Blackpink'ten bahsetti.


Cr; Twitter rocaceos, pannkpop
 
Üst