Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Haber Blackpink'in Sadece Güney Kore İçerisindeki Başarıları / Rekorları

Miss Korea

Visual Goddess
VIP Visual Queen
Katılım
9 Şub 2024
Mesajlar
240
Tepki
1,095
Puan
57
Blackpink'in sadece Güney Kore içerisinde başardığı büyük başarılar;

Blackpink'in "The Album" albümü, Kore Müzik İçeriği Birliği (KMCA) tarafından "Milyon" sertifikasını alan ilk kadın grubu albümüdür. "Milyon Satıcı" ünvanı alan ilk Koreli kız grubudur.

— Blackpink Born pink albüm satışı ile Kore Müzik İçeriği Birliği (KMCA) tarafından x2 Milyon Satıcı (double million seller) ünvanı alan ilk kadın sanatçıdır.

— Blackpink Kpop tarihinde Kore'de ki Gocheok sky dome beyzbol stadında konser veren ilk kız grubudur. Ayrıca bu stadyumda 2 gün konser vererek bunu tarihte başaran ilk kadın sanatçıdır. Kore tarihinde bir kız grubu ilk kez kapasitesi bu seviye de olan bir konser alanına girdi.

— Blackpink Güney Kore tarihindeki en büyük / en başarılı kız grubu konserine sahiptir. Bu konser bir kadın grubu açısından en yüksek katılımcıya (35k bilet satışı) ve en yüksek hasılata (4.6 milyon dolar) sahip konserdir.

— Kill this love albümü 2010-2020 yılları arasında Circle (Gaon) platformunda x2 Platinum sertifikaya sahip ilk kız grubu albümüdür. Ayrıca bu albüm 2010-2020 yılları arasında en çok satışa sahip olan Koreli kadın sanatçı albümüdür.

— Blackpink'in Born pink albümü Hanteo tarihinde ilk gününde 1 milyon fiziksel satışı geçen ilk kadın sanatçı albümüdür.

— Blackpink Circle (Gaon) platform tarihinde en yüksek dinlenmeye sahip kız grubudur.

— Kore verilerine göre hazırlanan "Marka itibar" sıralamasında 35 ay 1. oldular. Bu liste tarihinde en çok birinciliğe sahip kadın grubu oldular. Kendilerine en yakın kız grubuna 15 ay fark attılar.

— Blackpink Kore kültürüne katkılarından ötürü Seul başarı ödülleri töreninde "Kültürel daesang" ödülünü aldı, ödülü alma sebepleri grubun ülkeye getirdiği ekonomik maddi güçtü.

— Blackpink Circle (Gaon) müzik ödüllerinde en çok ödüle sahip kız grubudur. (13 ödül)

— Blackpink debut şarkısı ile PAK yapan ilk ve tek gruptur. (Whistle)

— İlk PAK'ına en hızlı ulaşan kız grupları;

#1. Blackpink (Whistle) - 6 gün
#2. New Jeans (Ditto) - 4 ay 24 gün

— "Ddu-du ddu-du" şarkısı Melon tarihinde ilk 24 saatte 1 milyon benzersiz dinleyiciyi aşan ilk ve tek kadın grubu şarkısıdır.

— "How you like that" Melon platformunda bu on yıl içerisinde (2020-2030) en çok benzersiz dinleyiciye sahip olan kız grubu şarkısıdır. (5 milyon benzersiz dinleyici)

— "How you like that" Melon tarihinde ilk saatinde en yüksek benzersiz dinleyiciye sahip kız grubu şarkısıdır. (102k benzersiz dinleyici)

— Blackpink Melon tarihinde b-side şarkısı 5 milyon benzersiz dinleyiciyi geçen ilk gruptur. (Forever young)

— Blackpink Genie'de albüm dinlenimi 100 Milyonu geçen ilk kız grubudur.

— Lovesick girls şarkısı FLO platformunun ilk 10'unda 3000 saatten fazla durarak bu sitede bunu başaran ilk kız grubu şarkısı oldu.

— Blackpink'in Ddu-du-ddu-du şarkısı Genie platformunda 3 milyon benzersiz dinleyiciye ulaşan ilk kız grubu şarkısıdır.

— Blackpink'in Lovesick girls şarkısı FLO platformunun ilk 3'ünde 1000 saatten fazla süre geçiren ilk kız grubu şarkısıdır.

— Blackpink Genie platformunda 2 milyon benzersiz dinleyiciye ulaşan ilk b-side şarkısına sahiptir. (Forever young)



Thread'ı Blackpink'in ikonik anlarından biri ile kapatıyorum oızshdfpızjspj

1711722188099.png
 
Son düzenleme:

Golden Voice

VIP Visual Queen
Katılım
18 Şub 2024
Mesajlar
252
Tepki
796
Puan
51
— İlk PAK'ına en hızlı ulaşan kız grupları;

#1. Blackpink (Whistle) - 6 gün
#2. New Jeans (Ditto) - 4 ay 24 gün
Blackpink'in bu rekorunu bir daha geçebilen olmaz gibi. Bu bile grubun çok ayrı kulvarda olduğunu kanıtlıyor.
1711722188099.png
Daha ikonik bir ödül anı olamaz FJSVVMBMVM
 
Üst