Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Dedikodu Blackpink Ve 2Ne1'In Birbirine Benzemeyen Kaderleri

Miss Korea

Visual Goddess
Trainee
Katılım
9 Şub 2024
Mesajlar
245
Tepki
1,094
Puan
57
Ya şu konunun ikide bir tartışmaya açılmasından ötürü bir şeyler söylemek istiyorum çünkü dışarıdan çok komik gözüküyor.
Blackpink 2ne1 ile aynı kaderi paylaşan bir grup değil. Sırf ikisi de Yg grubu diye bu tip yazılar görmek bana komik geliyor artık.
Blackpink kendi jenerasyonunun açık ara en etkili kız grubu. Ki bu etki sadece başarı ve popülarite anlamında da değil, kızların attıkları adım bile viral oluyor, konuşuluyor.
2ne1 ise içinde bulunduğu 2. jenerasyon kitlesi içinde bile gg'ler arasında 1. olamayan bir kız grubu.
2. jenerasyon'un en etkili kız grubu ise Snsd. Hem başarı anlamında hem de popülarite anlamında. Hani "Snsd Kore'de ünlüydü 2ne1 globalde ünlüydü" durumu var ya o koskoca bir yalan işte. Snsd 2009-2015 yılları da dahil olmak üzere Dünya'da en çok aratılan kız grubu o dönem. Hatta kendilerine en yakın kız grubuna en az 3-4 kat fark atarak birinciliği ellerinde bulunduruyorlar. Öyle ucundan birincilik falan da yok yani.
Snsd'nin Güney Kore'de hala da etkisi devam ediyor bu arada. Grubun Taeyeon gibi bir gerçeği var, IU ile birlikte bu dönemin en önemli kadın solistleri olarak anılıyorlar ülkede. Aynı şekilde oyunculuk kariyerinde Yoona'da öyle.

Bilin bakalım Snsd'nin 6 senelik tur rekorunu kim kırıyor? Blackpink. Albüm rekorlarını, izlenme rekorlarını kim kırıyor? Yine Blackpink.
Yine Kpop'ta ilk 100 milyon izlenmeyi elde eden grup kim? Snsd.
İlk 1 milyar izlenmeyi elde eden de Blackpink.
2ne1 dağıldı çünkü Yg'nin elinde Bigbang gibi döneminin lider erkek grubu vardı. Ama Blackpink'in durumu aynı değil.
Daha geçenlerde Hyundai motor, Yg'nin %85'lik gelirinin Blackpink'ten olduğunu açıkladı.
Bp hem satışa hem hasılata hem izlenmeye hem dinlenmeye hem ödüllere hem de etkiye sahip bir grup.
Blackpink'in 2ne1 ile Yg grubu olmak ve 4 üyeli bir grup olmak dışında hiçbir benzerliği yok.
Bp oluşturulurken bile Yg ceo'su açıkca Snsd gibi bir kız grubu yapacağını da söylüyor bu arada. Bu dönem ki "next Blackpink kim olacak" ile o dönem ki "next Snsd" durumu aynı yani.
 
Üst