Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bts Fake Love Mv Teorileri+Mv Analizi

JeyKey

Rookie Idol
Katılım
16 Mar 2024
Mesajlar
370
Tepki
730
Puan
16
Fake love eski şarkılardan ama yine de teorileri söylemek istedim.Burada yazacağım teorilerin aksine düşünceleriniz varsa söyleyin.Geç bile olsa teori üretmek eğlencelidir.

İlk olarak başlangıçta Sanki Jin perdeyi kapattıktan sonra kendini herkese ve her şeye kapatmış gibiydi.Sonra Jin başlangıçta gösterilen smeraldo çiçeğinin etrafında diz çöktü. Sanki kendisinden geriye kalanları korumaya çalışıyormuş gibi. Ancak o gittiğinde Jin'in kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış gibi oldu ve Jin de ortadan kayboldu.Ya da çiçek onun Jungkook'a vurup onu hastaneye kaldırmasının sırrını anlatan bir metafor olabilir. Sanki 'korkusu' bazı durumlarda kontrol eksikliğinden kaynaklanıyor
tumblr_inline_p8x7erAhh81ub2zit_1280.jpg tumblr_inline_p8x7f1R4Ge1ub2zit_1280.jpg

Sonra Taehyung'u küle dönen bir telefonla görüyoruz.Üstelik duvarların her yerinde sonradan açılan telefonlar var.Bu, tüm bu sevgiyi ve ilgiyi alsanız bile,bu sevgi önce kendinizden gelmiyorsa bunun hiçbir anlamı olmadığını söylemek gibidir.Ayrıca arkasında Beni kurtar/iyiyim yazıyor.
tumblr_inline_p8x7jw4kDl1ub2zit_1280.jpg tumblr_inline_p8x7k75a8q1ub2zit_1280.jpg

Mv'nin sonuna doğru Taehyung'un telefonlarla dolu koridordan uzaklaşıp duvardaki "Kurtar beni" yazısına baktığı görülüyor. Bu onun sevgiye ya da başkalarının görüşlerine ihtiyacı olmadığını fark etmesi olabilir mi? Sizi gerçekten damgalamaya devam edebilecek tek kişinin kendiniz olduğunun farkında mı? Burada kararsızım...Belki de "korkusu" kendisiydi çünkü I Need U'da babasını öldürmüştü. Sonra Namjoon yardımına gelmeyince, belki de eylemlerinin ilk düşündüğü kadar haklı olmadığını hissetmişti.Dolayısıyla kişi olarak değerlerini/ahlakını sorgulamaya başladı; iyi bir insan mıydı?
Ayrıca telefonun Taehyung'un korkusunun ya da karanlığının merkezi olmasının nedeni, Namjoon tarafından ihanete uğradığını hissetmesi olabilir. Hatırlarsanız arkalarında koca bir geçmiş var. Birlikte başları belaya giriyor, her zaman birbirlerinin arkasında duracaklarına söz veriyorlar vs. Sonra Taehyung'un ona en çok ihtiyacı olduğu ve onu aramaya çalıştığı anda Namjoon cevap vermiyor. Şimdi ihanetin kasıtlı olup olmadığı başka bir balmumu yumağıdır. Bu noktada hangi teoriyi takip etmek istediğinize bağlıdır. Namjoon, Taehyung'un "sahte aşkını" temsil edebilir. Senin hakkında çoğu kişinin bilmediği şeyleri bilen, güvenilmez bir arkadaş yani....
tumblr_inline_p8x7knmEN11ub2zit_1280.jpg

Ayrıca MV'de ilk gösterildiğinde etrafı karnaval oyuncakları ile çevrili olan Hoseok'umuz da var. Atlıkarıncadan bahsetmiyorum bile. (Annesinin onu çocukken terk ettiği yer burası.) Sonra da kocaman bir Snickers yığınının arasında yatıyor. Onun 'korkusu' terk ediliyor olmasıydı ve onun 'sahte aşkı' annesiydi.
Sanki kendi gerçeği/karanlığı tarafından tüketiliyormuş gibi. Ya da sonunda bunu kabul ediyor..
tumblr_inline_p8x7nrGdRm1ub2zit_1280.jpg tumblr_inline_p8x7p6YJwj1ub2zit_1280.jpg

Mv'de Namjoon'un yansımasıyla bir nevi anlaşmazlığımız var. Ayrıca Namjoon'un 'odası' dev bir nakliye konteynırına benziyor.Namjoon nakliye konteynırlarının ya içindeydi, ya üstünde ya da yakınındaydı. Run ve Epilogue mv'deki kliplerdeki gibi.
Twitter'da biri Namjoon'un arkasındaki tutamakların onlara otobüslerdeki tutamakları hatırlattığına dikkat çekti.Bu Love yourself:Her'in öne çıkan makaralarında bindiği otobüse çok benziyor.Aynı otobüste bir kızla çarpıştı. Belki de onu etkilemek istediği için bu maskeyi taktı. Ancak maskeyi bu kadar uzun süre taktığı için gerçekte kim olduğunu ve ne yaptığını kaybetmeye veya unutmaya başladı.
Böylece sadece kendisine değil, çevresindekilere olan sevgisini de sahte hale getirdi. Belki de onun 'korkusu' kendini tekrar bulabilmek için diğer kişiliğinden vazgeçmek zorunda kalmaktır. Ya da 'korkusu' aslında kendini yeniden bulmak ama her gün aynaya bakmak zorunda olduğu şeyden memnun olmamaktır.
tumblr_inline_p8x7uxLoyS1ub2zit_1280.jpg

Sonra Yoongi'nin sahnesinde odada bir ateş görüyoruz.Sanki aklında gelip geçen bir düşünce gibiydi.Ateş, Yoongi'nin karanlığını/gerçeği temsil ediyor gibi görünüyor. Yani sanki bunun hakkında düşünmeye başladı ve ne kadar çok düşünürse o kadar farkına vardı.sonra sanki kendi gerçeğini fark etmek/kabul etmekle yetinmiş gibi gülümsedi. HYYH notlarında Yoonginin partında Yoongi'nin annesinin yangında öldüğü söylendi. Belki de içinde bulunduğu oda bir noktada onun odasıydı.Belki de insanların ona ihtiyaç duymasından korkuyor.En son notlarında, evinin yakıldığını izlediği zamana bir geri dönüş yaşadığından bahsediyorlar. Evde başka birisinin olup olmadığı sorulduğunda ise hayır dedi. Belki annesi hastaydı ve ona bağlıydı; bir çocuktan beklenebilecek olandan çok daha fazlasıydı. Belki bu yüzden bıkmıştı ve özgür olmak istiyordu. Ancak hayatı boyunca bu suçluluğu da yanında taşıdı. Bu, odasını ateşe vererek neden intihara teşebbüs ettiğini açıklayabilir.
Her şeyin başladığı yerden gitmek istiyordu. Belki de ilk seferinde işe yaramadığı için yangının onu odada yutacağını umuyordu...
tumblr_inline_p8x8dkIpGS1ub2zit_1280.jpg tumblr_inline_p8x8ecegcT1ub2zit_1280.jpg tumblr_inline_p8x8eoe7aU1ub2zit_1280.jpg

Jimin'e geçiyoruz.Yoongi'nin ateşle olduğu gibi Jimin de suyla ilişkilendiriliyor.
Onun odada yalnız olduğunu (yine her zaman yalnız olma eğilimini sürdürdüğünü) ve etrafına baktığını, açıkça mutsuz olduğunu görüyoruz. Bir ara arkasındaki lavabonun musluğunu kapattığını görüyoruz. Sanki bıkmış ve yalanı olan sonsuz döngüyü olduğu yerde durdurmuş gibi. Veya bu Jimin'in duygularını bastırması olabilir (Dolayısıyla duvarlardan su fışkırıyor.)
Ardından Jimin'in arkasındaki duvardaki giderlerin taşmaya ve patlamaya başladığını görüyoruz. Kelimenin tam anlamıyla sel kapıları açık. Bu Jimin'in kendisinin en karanlık kısımlarını kabul ettiğinin bir göstergesi mi? (Bu aynı zamanda Yoongi'nin odasının da alevler içinde kalması gibi.)
tumblr_inline_p8x9b9aaAL1ub2zit_1280.jpg

Şimdi Jungkook'un şelalelere baktığı sahneler biraz ilginç.Yerde bir toz/kül/kum yığınının yanı sıra bir zamanlar Smeraldo çiçeğinin bulunduğu cam kabı da görüyoruz.
Jungkook kül/toz/kumun bir kısmını almak için diz çöktüğünde ve bunlar yere düşerken çiçek yapraklarının gölgesinin uçup gittiğini görüyoruz. Bildiğimiz gibi Jin her zaman çiçeklerle, özellikle de zambaklarla ilişkilendirilir. Bununla birlikte, kutudaki yapraklar zambak yaprakları değil, ama yine de mesele hala geçerli.Sonra havada uçuşan çiçekler görüyoruz.Bu çiçekler zamanı temsil ediyor olabilir.
tumblr_inline_p8x9n6GRug1ub2zit_1280.jpg tumblr_inline_p8x9nt4Zhq1ub2zit_1280.jpg
 

Ekli dosyalar

  • tumblr_inline_p8x7erAhh81ub2zit_1280.jpg
    tumblr_inline_p8x7erAhh81ub2zit_1280.jpg
    177.5 KB · Görüntüleme: 1
  • tumblr_inline_p8x7knmEN11ub2zit_1280.jpg
    tumblr_inline_p8x7knmEN11ub2zit_1280.jpg
    165.8 KB · Görüntüleme: 1
Üst