Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bunun Ismi Ne?

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
Öncelikle herkese merhaba.
b51e1ba75186944e4e686cd671091f61.jpg
Bu yukarda gördüğünüz otun bir sürü ismi var. Yöreden yöreye değişiyor. Ben 5 tane ismiyle karşılaştım.
Soğukluk
Semiz otu
Pırpar
Pirpirim
Topakhan otu
Yemesini de çok sevdiğim bir ottur . Bizim buralarda bolca bulunur. Böreği, salatası çok güzel olur. Cacığını da yaparız. Direkt sade de yiyebilirsiniz. Limon sıkarak yerseniz tadı daha güzel oluyor. Bu ota tuzu hiç yakıştıramıyorum. Tuzsuz tadı daha güzel. Daha canlı ve lezzetli .Tuz atınca hemen yumuşuyor ve sulanıyor.
Siz bu ota ne diyorsunuz?
Yazmayı unutmuşum. Biz buna Pirpirim diyoruz ama buranın Yörükleri soğukluk diyorlar.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Hissiz Müziğim

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
Semizotu
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hatta sanırım fotoğraftaki yabani semizotu (yabanisi daha ekşidir) hafif tuzlu yoğurtla karıştırılıp haşlanmış nohutu da yağda salça ve soğanla kavurduktan sonra üzerine dökerseniz mükemmel bir meze olur
Deneyeceğim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada “Pirpirim” bizde semizotunun çorba olmuş halidir. Yani saf haline pirpirim demeyiz.
Bunun çorbası da mı var?😯

hibluesky

Rookie Idol
Tepki
686
Ekli dosyayı görüntüle 9178
Bu yukarda gördüğünüz otun bir sürü ismi var. Yöreden yöreye değişiyor. Ben 5 tane ismiyle karşılaştım.
Soğukluk
Semiz otu
Pırpar
Pirpirim
Topakhan otu
Yemesini de çok sevdiğim bir ottur . Bizim buralarda bolca bulunur. Böreği, salatası çok güzel olur. Cacığını da yaparız. Direkt sade de yiyebilirsiniz. Limon sıkarak yerseniz tadı daha güzel oluyor. Bu ota tuzu hiç yakıştıramıyorum. Tuzsuz tadı daha güzel. Daha canlı ve lezzetli .Tuz atınca hemen yumuşuyor ve sulanıyor.
Yazmayı unutmuşum. Biz buna Pirpirim diyoruz ama buranın Yörükleri soğukluk diyorlar.
Annem soğukluk bense semiz otu derim cavsnns yoğurtlaması yapılır ya da salatalara doğruyor annem. Bunu yerken kendimi çok sağlıklı bir şey yiyormuş gibi hissediyorum bence tadı da çok güzel, sulanması durumu çok doğru bu arada tuzlu bir şekilde yapılıyorsa hemen tüketilmesi lazım

Konu Sahibi
Hissiz Müziğim

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Düz semiz otu. Başka adı olduğunu bilmiyordum. Yöresel adları farklı herhalde. Büyük şehirde yaşayıp da semiz otu demeyeni yoktur.

Konu Sahibi
Hissiz Müziğim

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
Son düzenleme:

Lili Beth

Fanbase Starter
Tepki
1,342
Bu
Ekli dosyayı görüntüle 9178
Soğukluk
Semiz otu
Pırpar
Pirpirim
Topakhan otu
Semizotu ama guneydogu anadolu tarafinda semizotuna pirpar denir belki de senin yazdigin butun isimler aslinda semizotu anlamina geliyodur