LadyDiana
Trainee
- Tepki
- 202
Bundan 2-3 yıl önce erkeklerden içten içe nefret ediyordum. Bunun sebebi de türk aile yapısının çok ataerkil olduğunu görmemden kaynaklıydı. Evlenen her kadının kocasının buyruklarına boyun eğmesi gerektiğini düşündüğümden hiçbir zaman evlenmek ya da bir erkekle sevgili olmak istemiyordum. Tüm erkeklerin şiddet yanlısı ve sinir hastası olduğunu düşünüyordum. Eşit haklara sahip olmadığımız için tüm erkekleri bundan sorumlu tutuyordum. Fakat bugün bu konuda bu kadar keskin ve uç noktada düşüncelere sahip değilim. Artık bir cinsiyetteki milyarlarca insanı genellememek gerektiğine inanıyorum. Evet ataerkil ve kadın düşmanı erkekler var ama kendini geliştiren, eşitlikten rahatsız olmayan, anlayışlı erkekler de var. Bu durumda evlilik her zaman bireyi kısıtlayıcı, kadını kocasına köle eden bir müessese değil bence. Ekonomik özgürlüğümü kazandıktan sonra bana değer veren bir adamla evlenmek istiyorum artık. Evlilikten ve erkeklerden nefret etmiyorum. Sadece kötü ve bağnaz insanlardan nefret ediyorum. Eskiden çocuk doğurma düşüncesine de çok karşıydım. Çünkü malumunuz bizim toplumumuzda her sorumluluk anneye yükleniyor... Ama artık çocuk doğurma fikrine de bu kadar karşı değilim. Sorumluluğu alacak ebeveynler olursa topluma faydalı bireyler yetiştirmek gerektiğine inanıyorum ve gelecekte çocuk sahibi olmak istiyorum. Eskiden kadın erkek çıkılan yemeklerde hesabın hep alman usulü ödenmesi gerektiğini düşünüyordum fakat bugün arada bir iki tarafın da yemek ısmarlamasını daha samimi buluyorum. Eskiden ömrümün sonuna kadar bir erkekle olmamayı, sadece kariyer yapmayı düşünüyordum. Şimdiyse kariyerimi ön planda tutup zamanı geldiğinde bir erkekle birlikte olmayı, kendi çocuğuma bir dönem bakmayı istiyorum. Neden bilmiyorum ama son zamanlarda hayatın belli dönemleri olduğunu ve herkes için evliliğin, çocuk sahibi olmanın aynı manaya gelmediğini düşünmeye başladım.
Fazla uzun yazdım ama sizin de böyle zamanla değişen düşünceleriniz varsa dinlemek isterim
Fazla uzun yazdım ama sizin de böyle zamanla değişen düşünceleriniz varsa dinlemek isterim