Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Derin İnceleme: Bts'in Bu Zamana Kadar Gördüğü Tüm Zorbalıklar

Ü

Üye silindi 192

Bts, bu dönemin en popüler grubudur; çoğunuz da tanıyorsunuzdur diye tahmin edip tanıtmak istemiyorum, bugün burada incelemek istediğim şey yedikleri linçler. Eleştirenlerin hepsi haklı mı yoksa kolpadalar mı?


1- Yeni Erkek Grubu Bigbang'i mi Kopyalıyor?

Tarih 2013'ü gösteriyordu, Glam grubunun şirketi yeni bir erkek grubu çıkarmışlardı fakat şirket o kadar küçüktü ki hiçkimse grup ile ilgilenmiyordu, ilgilenen kısım 40 kişi kadardı yani o kadar minik bir topluluklardı bu nedenle netizenler bazen haklarında gönderi açıp grup ile ara sıra dalga geçerlerdi. Netizenler EXO varken bu gruba ilgi göstermenin manasız olduğunu düşünüyorlardı çünkü grubun şarkıları çok sertti ve hiphop yaptıklarını iddia ediyorlardı lakin bu da netizenlerin radarından kaçmadı ve bu grubu Bigbang'i kopyalamak ile suçlayıp linç etmeye devam ettiler. Saç tasarımları, kıyafetleri, hiphoptan ilerlemeleri, rap ağırlıklı gitmeleri işte hepsi birer linç olarak onlara geri döndü: Sanki bunları Bigbang icat etmiş gibi. Bigbang de 90lar gruplarının her şeyini araklıyorlardı fakat onlar bu kontentlerin kendilerine ait olduğunu rezilce bir şekilde savunuyorlar ve batının dilinde maskara oluyorlardı fakat Bts hiçbir zaman "Bu konsept bizimdir" dememelerine rağmen sürekli bu konuda linç aldılar.


2- Yeni Erkek Grubu EXO'yu Kopyalıyor

Bu sefer de yıl 2014'ü gösteriyordu, Bts bu sefer de "Boy in Luv" adlı şarkılarında farklı bir konsept ile hiphop'ı birleştirmeye karar verdi lakin bundan da linç ile nasibini aldılar. EXO o zamanlar Asya'da o kadar popülerdi ki herkes onları bilirdi, fangirllerin bir numarasıydılar bu nedenle her büyük fandomlarınki gibi onlarınki de aşırı toksikti ve tüm kadın idollere nefret sallıyorlardı. BTS'in okul konseptini uygulaması bu fanları durduk yere tetikledi ve Bigbang'de olduğu gibi, sanki okul konsepti 90larda değilde Sm'in aniden çıkardığı erkek grubu EXO tarafından bulunmuş gibi davranarak grubu linç etmeye başladılar. EXO fanları Bigbang fanlarına göre daha tutkulu genç kızlardan oluşuyorlardı bu nedenle BTS üyeleri ileriki zamanlarında alacakları o ağır eleştirileri şimdiden deneyimliyorlardı. Ayrıca BAZI EXO fanları BTS'in en büyük antileri de olacaktı ama grubun haberi yoktu.


3- Bu Grup Kadın Düşmanı Mı?

BTS'in yeni albümünde "War Of Harmone" adlı bir parça bulunuyordu, bu parçada geçen sözler insanları harekete geçirdi, öyle ki grup bu şarkı nedeniyle bugünlerde bile lince maruz kalacaklardı ama haberleri olmadan çıkardılar. Şarkıda ergen erkeklerin hormonları ile benzetme yaparak dalga geçiyorlardı fakat grup o kadar kendilerini anlatamadılarki linç eden kişiler bir türlü anlayamadılar şarkıyı. İdolleri ile sevgili olan kadınlara ölüm tehditleri, hayvan leşleri, suikast planları, telefonlarını çaldırmaları gibi şeyler yapan fangirller de bu olay ile grubu oyuncak haline getirerek binbir türlü hakaret ettiler.


4- İlk Birincilik ve Melon

BTS çıkardıkları yeni albümleri ile çıtayı çok yukarıya çıkardılar ve çoğu İlk başarılarını bu albümler ile elde ettiler (HYYH era) ama bu dönem artık grubun medyanın gözüne de battığı dönemdi malesef. İlk Melon birinciliklerini "I Need U" şarkıları ile alan grup medya tarafından sajegi ile suçlandı ve bir çok forumda alaya tutuldular, öyle ki grubun albümü Kpop'a göre üst düzey olsa da sırf linç etmek için albüme kötü yorum yapıp albümleri yakan kişiler bile oldu. Grup yurtdışında küçük bir kesmin ilgisini çekti, o zamanlar etrafta saçma sapan şarkılar üreten erkek grupları vardı ve globalde tutmuyorlardı çünkü global kitle her zaman realist yaklaşan kişilere hayranlardı. Albümlerinde intihar, acı, depresyon, yalnızlık, eşcinsellik gibi konuları baz alan grubu çok beğendiler ve onlar için Melon gibi yerlere erişmeye başladılar ama K-medya bunu sajegi diye düşündü ve haberler yaparak grubu "hırsız nugular" diye linçlettiler. Grup ilk birinciliğini aldığında herkes hak etmediklerini düşündü hatta grup üyesi olan V Bigbang'in Loser şarkısını söyledi diye grubu bu sefer uzun süren ağır bir lincin içine attılar.


5- Küçük Üye Jungkook'a Gelen Ölüm Tehditleri

Maknae Jungkook gruba katıldığında 14 yaşındaydı ve 15ten gün alıyordu yani 2015 yılında 17 yaşlarına denk geliyordu, grubun üzerinde zaten büyük bir linç varken bu sefer de Jungkook'un yüzündeki ergenlik sivilcelerine linçler gelmeye başladı, bunun sonu ölüm tehditlerine hatta cenaze resimlerine shoplanlamaya kadar gitti. Zaman zaman EXO, Bigbang, Suju üyelerinin visualleri ile karşılaştırılmış ve linç almaya devam etmişti, hatta ve hatta kendisine cinsel shoplar da yapmıştı bu hayranlar ve en kötüsü bu küçük çocuk bunların hepsini görüyordu ve haberi vardı.


6- "Jimin Domuz Gibi"

Domuz gibi derken sakın bunu sağlık açısından düşünmeyin. Bu sefer de grubun antileri Jimin adlı üyeyi kiloları nedeniyle domuza benzetiyordu fakat Jimin bir erkek vücuduna göre gayet de dengeli bir kiloya sahipti ve çok sağlıklıydı. Kpop standartlarına göre bile çok iyiydi ama adı üstünde, antiler. Jimin'in kafasını domuza shopladılar ve sosyal medyada paylaştılar ve tahmin ettiğiniz gibi Jimin bunları görüp kompleks haline getirdi.


7- "Rm O Kadar Çirkin Ki Ona Bakınca Kendimi Çok Güzel Buluyorum"

Grubun lideri Kim Namjoon yıllarca acımasızca linç yedi yüzü ve bedeni sebebiyle, öyle ki bir ara herkes "Kendinizi çirkin hissediyorsanız Nugu-tan üyesi Namjoon'a bakın ve içinizi rahatlatın kkkkk" yazıyorlardı her yere, bu sebeple Namjoon debut zamanı saçlarından vazgeçti.


8- Suga, Karakteri ve Aile İlişkileri

Bts'in gözbebeği rapperı Min Yoongi de linçlerden nasibini aldı, ailesi hakkında çıkan spekülasyonlar sebebiyle (Babası onu dövüyormuş, ailesi onu sokağa atmış, sokakta yaşamış falan) bir sürü dalga konusu oldu lakin iddiaların hiçbiri tabiki de gerçek değildi, ailesi kısa bir süreliğine onun şarkıcı olmasını istemediler ama daha sonrasında desteklediler çocuklarını ama bir kere yayılınca dedikodu önlenemez önü malesef. Suga içe dönük birisidir, duygularını yakın olduğu kişilere gösterir bu sebeple "soğuk" ve "fanlarını sevmiyor" denilerek bir sürü linç daha yedi.


9- Odadaki Prezervatif

Gruba reşit bir şekilde giren ve en büyük üye olan Kim Seokjin hayranlardan gelen hediyeleri açarken bir selfie çekti ama bu resimdeki bir detay da yıllarca linç konusu oldu, resimde yerde bir prezervatif bulunuyordu. Grubun açığını arayan herkes üyeyi "erkek ******" olmakla suçladı, hakkında saçma sapan haberler yapıldı ama en ilginci ise fanları bunu hiç dert etmediler çünkü Jin'in hayran hediyeleri açtığını zaten biliyorlardı. Reşit bir insanın bu şekilde linçlenmesi cidden akıl alır gibi değil.


10- "Uzaylı V"

Şu anda bir çok kişiye göre grubun en yakışıklısı olan V bir zamanlar "uzaylıya benziyor, ucube" diye linçler alıyordu ve kendisinin bundan haberi vardı hatta tüm üyelerin vardı, bu söylem Tae'nin çocuksu ve şirin tavrını çöpe atmasının asıl sebebiydi.


11- "J-Hope mu J-Horse mu?"

Grubun en çok visual bakımından linç yiyen üyesi aynı zamanda en yetenekli üye olan Jung Hoseok'tur büyük ihtimalle. Kendisinin visualı herkese hitap etmez ama insanlar onun kalbini kırmak için ona "J-horse" demeye başladılar, şu anda bile Blackpink'in fanları her kavgada kendisine bu şekilde sesleniyorlar ve sanıyorum üyenin bundan haberi var lakin umarım kafasına takmıyordur çünkü kendisini çok tatlı buluyorum ve bir çok kişi de öyle.


12- "Kim Taehyung Babaannesi Gibi Kendini Yakmalı"

Tarihler 2016 yılını gösterdiğinde BTS inanılmaz boyutta bir nefret alıyordu ama aynı anda BAZI Bigbang, EXO ve Blackpink fanlarından alacakları bu söylem bir üyenin az daha canına ve grubun sonuna mâl olacaktı. Taehyung'u büyüten babaannesi vefat etmişti ve Taehyung bunu konserde ağlayarak açıklamıştı, bu grupların fanları bu durumu ağızlarına sakız ederek "Sen de kül olmalısın, Jungkook ve kendine aynısını yap, Babaannene tcvz ettiğini biliyoruz" gibi iğrenç ötesi ifadeler ile üyeye psikolojik zorbalık yapmaya başladılar. Taehyung gruptan ayrılmayı düşündü ve İDDİAYA GÖRE linçler nedeniyle canına kıymayı bile düşünmüştü ama grup üyeleri aile gibi yapıdaydılar ve onu teselli edip desteklerini esirgemediler. Bugün bile feminist olduğunu iddia eden bazı kişiler Kim Taehyung'un vefat etmiş babaannesine hakaretler savuruyorlar.


13- Ödül Töreninde Black Ocean ve Orta Parmak

Yıl 2016 veya 2017 olması lazım, Bts ve Twice "Yılın Grubu" ve "Yılın Albümü' ödüllerine sahip olunca ortalık karıştı ve BAZI EXO fanları buna itiraz etmeye başladılar, gruba black ocean yaptılar ve hakaretler ederek orta parmak çektiler ve bunu kayıt altına aldılar. Söylenene göre Lay adlı üye dışında ( EXO'yu severim ama hiç şaşırmam kendisine 🤦🏾‍♂️) bütün üyeler fanlarının bu hareketine çok üzülmüş ve utanmışlar.


14- Jimin'i Takip Eden Stalker

2017 yılında Bts iyice yerlerini oluşturmuştu ve globalde de biliniyorlardı, işte bu dönemde bir kpop fanı BTS'in konserine geleceğini ve Jimin'i silah ile vuracağını anlatan tweetler atmaya başladı. Jimin bunları gördü ve çok korktu hatta bir konsere çıkmadı, bu kişinin ip adresi bulundu ve kolpacı bir çocuk olduğu ortaya çıktı sonra da dava edildi ve tüm hesaplarını kapatarak sırra kadem bastı. Bu dönemde belirli üyeler Jimin ile aynı kıyafetleri giyerek onunla ikiz gibi dolaşıp ona destek oldular.


15- Daesang Tartışması

Bts 3. Daesanglarını aldığında yine EXO fanları ve Armyler arasında kavga çıktı, iki tarafın da üyeleri hakaretlere maruz kaldılar, öyle ki Twitter'da EXO'nun BAZI fanları "3 Daesanga sahip olsaydım utançtan konuşamazdım kkkk" gibi tweetler atıyor ve bir sürü fav alıyorlardı, bu olay da üyeleri üzen ve kötü etkileyen bir olaydı.


16- Love Yourself ve UNICEF

UNICEF BTS'i seçmişti, konuşma yapmaları ve Asyalılara olan ırkçılığı anlatmaları istendi. Gayette güzel konuşma yaptılar fakat linç yemek onlar için rutin gibi bir şey olduğundan bunun da lincini "iki yüzlülük" ve "torpil ile seçilme" açısından yediler. Love Yourself kampanyasını başlatınca ise destek görseler de başka fandomlar tarafından sek erkek(?) ve Gay(?) olmakla suçlandılar. Zaten toksik, mide bulandırıcı, ucube erkekler bu grubu makyaj nedeniyle linçliyorken kpop fanları da homofobiklik yaparak linç etmekten uzak kalmadılar.


17- Taehyung ve Yeontan

2018 yılında Yeontan hasta olmuştu yani şu anki hastalığının başlangıcı ya da erken dönemi gibi bir şeydi, Blackpink'in BAZI toksik hayran topluluğu bir köpeğe "tcvze uğraması ve ölmesi" için dileklerde bulundular, Kim Taehyung'u ise Yeontan'a tcvz etmekle suçlayıp köpeği ve Taehyung'u iğrenç resimlere shoplayarak bunları sosyal medyada yaydılar.


18- Hot100, Yolu Açmak, Jimin'in Gözleri

Bts Hot100 tarihinde ilk defa ilk 10'da uzun süre kalan Asyalı olmuştu, bu nedenle ve daha bir çok başarı sebebiyle BB Bts için "Kpop'un yolunu açan grup" lakabını verdi. Bu lakap BAZI hem EXO fanlarını hem Bigbang fanlarını hem de Blackpink fanlarını çok sinirlendirdi ve üyelere linç olarak geri döndü. Twitter'da Jimin'i Bighit Ceosunun s#### olarak suçladılar ve dudaklarının bu yüzden bu kadar şişkin olduğunu söylediler, öyle ki bu söylem ileride Armylerin aynı şekilde Jennie ve Lisa'ya saldırmasını sebep olacaktı. EXO'nun BAZI TOKSİK fanları ölü domuz resimleri ve in##### videolarını BTS'e atıyorlardı ve üyeler çok aktif olduğundan bunları görüyorlardı. Bigbang'in fanları ise grubu başkalarını kopyalayıp ile suçlayıp sosyal medyada yalan haberler açarak linç ediyorlardı. Gelelim Jimin'in gözlerine. Jimin küçükken gözünü lavaboya çarpmış bu sebeple lens takıyormuş, bunu da iğrenç şeylere bağlayan kpop fanları Jimin'i p0rn içerikli şeylere shopladılar ve bunu Twitter'a yüklediler.


19- BTS'i Öven Herkese Saldırmak

Çaylak gruplar ve Twice gibi ilerlemiş gruplar dahi BTS'in yolu açtığını söyleyip teşekkür ediyorlardı, anti olanlar bu sebeple hem BTS'e hem de bu gruplara saldırdılar.


20- Jungkook'un Kazası ve Hakkında İftiralar

Jungkook bir araba kazası yapmıştı ama suçlu tamamen o olmamasına rağmen karşı tarafın güvenliğini sağlamak için her şeyi yaptı. Bu noktada Jungkook'u katil olmakla suçladılar ve hakkında yalan haberler çıkarmaya başladılar, kaza zamanı oyun oynadığını iddia etseler de bu bayağı zaman önce oynadığı bir tweetti. Karşı tarafın hasarını karşılamadığı ve onu bırakıp gittiği yazılıyordu her yere ama bunlar da yalandı ve zamanla ortaya çıktı.


21- Jungkook'un Dövmeleri, Dövmeci Kız ve BTS'e Gelen Kaba Soru

Jungkook artık çocuk imajından sıyrılmak ve kendisi olmak istiyordu, bu sebeple tarz değişikliği yaptı ve dövme yaptırdı. Dövmelerinden linç yemesi yetmemiş gibi bir de dövmeci kız ile olan yakınlığından linç yedi ve uzun bir süre "tczci" olmakla suçlandı hatta dövmeci kız Jungkook'tan izinsiz kayıtlarını paylaştı ama Jungkook arkadaşı olduğu için hakkında ciddi bir işlem başlatmadı. (sanırım başlatmadı, pek bir bilgim yok açıkçası) Diğer bir olay ise BTS'e albüm tanıtımda gazeteci tarafından gelen "Başka grupları kopyalıyorsunuz, ikinci bir Bts olacaktır" iddiasıydı, kısa süre sonra bu gazetecinin Yg için çalıştığı, Blackpink ve 2ne1 için "BTS'den daha başarılı" konulu çıkan tüm medya oyunlarının da Yg tarafından yapıldığı ortaya çıktı ama çocuklar bunun da lincini malesef yediler, öyle ki üye olan Suga çok sinirlendi ve gazeteciye cevabı da o verdi.


22- Jimin ve Arkadaşlarının Gecesi

Jimin yanlış hatırlamıyorsam Paris'te arkadaşları ile eğlenmeye bar'a gitmiş ve oyun oynarken ve içki içerken videosu ortaya çıkmıştı, anti fanlar bu videoyu manasız bir şekilde kullanıp Jimin'i linç ettiler, bence bu üyelerin yediği en saçma linç bu arada, yobaz mısınız yahu?


23- Taehyung'un Tarz Değişikliği ve Stray Kids Fanları

Taehyung ciddi biri olma erasına girmiş ve saçlarını uzatmıştı, bu iyi bir şey olsa da diğer grupların fanları bunu da "fanlarını sevmiyor" diye yuvarlanıp üyeyi linç ettiler. Stray Kids çoğu zaman BTS'i övüyor ve cover yapıyorlardı, fanları ise Stray Kids'in Bts'den daha başarılı olduğunu savunuyor ve BTS'e "top" gibi şeyler diyorlardı, bu dönemde çaylak grup fanları o kadar cringelerdi ki Edgy görünmeye çalışıp homofobiklik yaparak sürekli emoji kullanıyorlardı, ha bir de ağızlarından "otistik" ve "spastik" kelimeleri düşmüyordu, evet ciddi bir hastalığı hakaret olarak kullanıyorlardı...


24- Liyakat Nişanı

Artık Bts bir turizm aracı gibi bir şeydi, insanlar Kore'ye onlar için uçuyor ve toplanıp Korece konuşuyorlardı, ülkeye giren doların miktarı devasa boyutlardaydı, Bts kültürel bir gurur haline gelmişti. Hükumet bunu bilip sürekli BTS'i övseler de ciddi bir şey yapmaları gerektiğini biliyorlardı ve gruba Liyakat Nişanı verdiler, yani 30 yaşına kadar askerliğe gerek yoktu ya da muaf tutulacaklardı. Bunu öğrenen BAZI TOKSİK EXO fanları üyeleri aylarca linçlenmek bir yana dursun özel hesaplarına in#####, ci#### gibi şeyleri atıyorlardı hatta Mavi Saray'a dilekçe ve imza göndermek gibi bir şey bile yapmışlardı (Bu Army-Exo-L kavgasında sürekli dalga malzemesi olur bu arada)


25- Grammy, Hot100

Bts Hot100'da birinciliği olan en uzun Asyalı grup olup ilk 10'a defalarca giren ilk Asyalılar da oldular Dynamite ile, Dynamite 2020 yılında kpop gruplarının retroya yönetmesine de sebep olmasına rağmen diğer fanlar şarkıya başarısız demeye çalışıyor ve kendi gruplarının şarkılarını yüceltiyorlardı lakin Dynamite 1 yıl için BTS'e 100'den fazla ödül getirerek fiziksel ödül rekorunu ve çok daha fazlasını kırdı. Yıl 2020-2021-2022 olduğunda Bts tam olarak 5 şarkıyla ve +2 adaylıktan Grammy adayı oldu ve bunu başaran ilk Asyalı oldular, Grammy gecelerini Bts fanları dışında antiler bile izleyince yayın rekorları kırıldı. Resmen bir taraf kazanmaları, diğer taraf kaybetmeleri için dua ediyorlardı, Grammy Michael Jackson'a bile eyvallah demez bir kuruluştu (Hatta benim ennnn büyük fanı olduğum Pink Floyd'a bile zar zor yıllar sonra ödül verdiler :< ) ve doğal olarak BTS'e hiçbir ödül vermediler. Her seferinde BAZI Blackpink'in fanları yayın açarak üyelere iftira atıp dalga geçtiler ve üyelerin vefat etmiş yakınlarına shop yaparak hakaretler savurdular, bu konuda her seferinde rezil olup idollerine hakaret edilmesine sebep olsalar da vazgeçemediler, 2021 gecesinde Twitter'dan olayları takip eden Namjoon ve Jimin bu grubun fanları yüzünden ağlamış ve resimlerinde şişik gözleri ve göz yaşından ıslanmış kazakları fark edilmişti, bu olay da Blackpink üyelerine başlayacak nefret treninin ilk adımıydı, Blinkler bile isteye gruplarını linçlettiler.


26- Partlar Üzerinden Linçler, İkinci Bts'ler

Partlar Dynamite döneminde çok yanlış dağıtılıyordu, Jin'in çok az part aldığı yerde Jungkook ve Jimin 30 saniyenin üzerine çıkıyordu bu da solo stanlerin bu iki üyeye saldırmasına ve açık bulan diğer grup fanlarının bu üyeleri linç yağmuruna tutmasına sebep oldu. İkinci Bts'ler ise çıkan her caylaklara deniyor ama gruplar BTS'in 2016 başarısına dahi erişemiyordu, bu sebeple üyeler bile bu İkinci Bts mevzusu ile dalga geçmeye başladılar.


27- Jungkook'un Kılı

Fotoğraf çekimi yapan Jungkook BAZI Blackpink fanları ve solo stanler tarafından bacağında bulunan bir kıl yüzünden linç yedi ve bu da tarihe en garip ve cringe linç olarak geçerek nefretin ne kadar utanç verici bir şey olduğunu gözler önüne serdi.


28- Suga'nın Omuz Ameliyatı

Yoongi ergenlikteki işinde motor kazası yaptığı için omuzu çıkmıştı ama bunu hiçbir üyeye söylemeyip onca sene o omuzla faaliyetlerde bulundu. EXO ve Blackpink BAZI TOKSİK fanları ameliyat olduğu gün kendisine "sakat" "keşke geberseydin" gibi şeyler diyerek linç ettiler.


29- Covid Olan Üyelere Karşı Saldırı

Covid olan tüm üyeler berbat bir muamele gördü, yine aynı fandomlar 0lmeleri için dua ettikleri tweetler atarak "2021 Jimin vs Lisa" "2021 Tae ve babaannesi vs Baekhyun" gibi şeyler paylaşarak, Bts'in tarafına kül/ceset gibi şeyler koyup Twitter'da üyeleri bu şekilde linçlediler.


30- Jimin, Namjoon ve Feminenlik

Jimin diğer üyelere göre daha feminen tarzı seven birisi gibi duruyor, BAZI Blackpink fanları bu sebeple Jimin'e "trans" "kadın" "sa###" "o vajinası olan bir ******" gibi şeyler diyerek akıllarınca "linçlediler" ve evet, feminist olduklarını iddia eden kesim ciddi ciddi feminenlik ve kadın kelimesini hakaret olarak kullandılar. Jimin solo çıkışı boyunca aylarca nefret yorumu aldı ve tek bir encore sahnesi ile tekrar tekrar linç yedi hatta bir videosuna 45 bin nefret yorumu geldi.


31- Haegeum'daki Eleştiri

Suga solo çıkışında sektörü eleştirdi, kendi şarkısını yazamayıp yapamayanları ve kirli işlere bulaşanları hedef alınca fanlar bunları Blackpink ve Yg gruplarına söylediğini zannedip linç ettiler fakat benim yorumumca: Eğer bunları Yg gruplarına diyorsa haksız sayılmaz, Yg ve gruplarının savunulacak yanları yok.


32- Jin'in Parmağı ve Askerde Yaşanan

Jin parmağından ameliyat olunca yine linç yedi hatta sitemizdeki "Yorummer" adlı kişi "ölmedi ya" gibi insanlık dışı iğrenç bir yorum yaptı ama malesef hâlâ sitemizde ve Bts üyelerine hakaretler etmeye devam ediyor 🤓 Askerde ise hemşire olayı sebebiyle yine aynı fandomlardan ölüm dilekleri aldı.




Evettt, serimizin ilk grubu Bts'di. Kendileri şarkılarını sevdiğim gruplardandır hatta kendilerinin antisi bile ilan edilmişliğim vardır ama paralel olarak Jin ve Jungkook'a takıntılıyımdır da hehe 😁

Burada Bts'in fandomını anlatmadım çünkü olay Bts'in sektörden yediği linçti, lütfen diğer fandomların tcvz gibi şeyleri ağızlarına sakız etmesini "ama Armyler" diye savunmayın, ben de biliyorum Armylerin toksik kesminin korkunçluğunu ki başka gruplarda onlardan da bahsedeceğiz. Bir sonraki grup Blackpink olur büyük ihtimalle, onu dışında Armylerin bakış açısı + dışarıdan izleyen biri bakış açısıyla yazdım, bahsettiğim tüm fandomların toksik kısımlarından bahsediyorum ve anlayacağınızı bildiğim için yazma gereği bile duymadım, okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Bts ve toksik olmayan Armylere başarılar ve daha güzel günler görmeleri dileklerimi sunuyorum 🤗💛
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış olan yerler varsa lütfen düzeltin 🤸🏼‍♀️💙
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Öncelikle BTS'in yaşadığı çoğu üzücü şeyi okudum ve yaşadıklarının haksız olduğunun da farkındayım. Ama biraz exo fandomını fazla hedef göstermişsin gibi olmuş. Olayların yarısında exo fanları şöyle böyle şeklinde yazman gözüme takıldı. Bunların yanında armylerin yaptığı birçok şey varken özellikle bu fandom üzerine basman değişik geldi. Kötü amaç güttüğünü düşünmüyorum. O zamanlar iki rakip gruplardı evet ama her iki taraf da eşit derecede kuduzdu.
Aslında bunu çok düşündüm, linçlerin bilgisini direkt Armylerden aldım ama eski Armylerden, Exo-L'lerin adını çok verdiler ss atabiliriz falan dediler haklı olarak benim de kafamı kurcaladı bu durum. Biraz araştırsan bulursun dediler ve 2016 tweetleri falan serdiler önüme, fandom adı vermek istemiyordum çünkü sitede de dediğim gibi karışık fandomlardan arkadaşlarım var ama onlara da makale için lazım diyince belirtmemi, sadece Armylerin toksik olmadığını göstermemi istediler ben de yardımlarının karşılıklığınca yazayım dedim ama sona not düştüm aslında, aksine bilgiyi verenler tüm fandomı kalıba alırken ben tam tersini düşündüm ve toksik kısım diye içeri aldım. Görülmemiş olabilir, uzun olduğu veya ilgi çekici olmadığını düşünmüşsündür, çoooook normal aksine yorumun için ve bana kendimi ifade etmeme izin verdiğin için çok teşekkür ederim 💕
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Attaccachan'a katiliyorum ben de. Ekleme yapayim 2016"da yedikleri linclerden biraz da Once'lar sorumludur. En azindan Kore capinda. TT ve BS&T'in ayni zamanlara denk gelmesi bts fangirlleriyle twice fanboylari arasinda cok kavga cikardi. Su an army ve once hep dosttu diyip blink kotuleyenleri gorunce cok guluyorum aodjaksj yazik Twice bts fangirlleri yuzunden araliksiz linc yiyip youtube da unlike saldirilarina maruz kalmisti.
Bunu hiç bilmiyordum, ne bileyim fan olmayanlara sürekli Once ve Army kanka gibi lanse ediyorlar ama çok garip, bence hiçbir fandom kanka olamaz ya hani kavgalarda her an birbirini satma şeyine çok yatkınlar.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Öncelikle BTS'in yaşadığı çoğu üzücü şeyi okudum ve yaşadıklarının haksız olduğunun da farkındayım. Ama biraz exo fandomını fazla hedef göstermişsin gibi olmuş. Olayların yarısında exo fanları şöyle böyle şeklinde yazman gözüme takıldı. Bunların yanında armylerin yaptığı birçok şey varken özellikle bu fandom üzerine basman değişik geldi. Kötü amaç güttüğünü düşünmüyorum. O zamanlar iki rakip gruplardı evet ama her iki taraf da eşit derecede kuduzdu.
Ya böyle yazınca biraz üzüldüm ve düzelttim...Umarım yeni hali daha iyidir, kimsenin kalbini kırmak istemem :,
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Dediğin gibi olaylar tek taraflı değildi burada sadece bangtana odaklandığın için diğer şeylere odaklanmamışsın 🫶 teşekkürler

jungkookun bileklerinin göründüğü fotoğrafına shop yapıp paylaşıyorlardı sürekli. Bangtan bb sosyal ödülünü kazandığında herkes dalga geçip bu mu ödül ya falan demişti. Ertesi yıl laf eden fandomlar o dalga geçtikleri kağıt ödülü kazanmak için çabalamıştı. Hatta bts kazanmasın diye birkaç fandom birleşmişti topluca hareket etmişlerdi. Ne zaman bangtan bir şey başarsa bu da bir şey mi diye gömüp aynı şeyi kendi favları için istiyorlardı sonradan.

Bir ara jimine o kadar çok ölüm tehditleri geliyordu ki. 2017 2018 döneminde. Hatta bir gazeteci fake love basın konferansında tehditler alıyorsunuz ne düşünüyorsunuz demişti... jimine sürekli bs yapıldı ve hala daha yapılıyor. Daha geçen bang pd ile gündeme soktular... 2015 yılından beri sistematik olarak nefret alıyor kpopies tarafından.

Bu konsept olayları cidden aşırı komikti. 2015 senesinde popüler olan bir desen vardı. Hatta bb üyesi taeyang o desenli ceket giymişti. Sonra jimin veya taeydi galiba o desenli tişört giymişti. O sene o deseni giymeyen kişi yokken bts kopyalıyor diye haber yapıldı ki işin komik tarafı aynı ceketi bir sonraki yıl başka bir grup üyesi giydi kimse laf etmedi 🚶🏻‍♀️

Bangtanın ödül sayısıyla çok dalga geçtiler. Şimdi onunla clapback yapılıyor hep. No daesang no opinion diyorlardı. Şimdi (en son 78 olmuştu galiba) no 78 daesang no opinion diye dalgası dönüyor 🧍🏻‍♀️

Daha fazlası var ama şu an aklıma gelmiyor 🧍🏻‍♀️
Başarı makaleleri de yazmak istiyorum belirli gruplara, Bts için de yazacağım da nereden başlasam bilemiyorum cidden inanılmaz bir hikayeleri var 😭
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Bangtanın cidden bayaaa uzun. Anlatmaya başlasak en az 2-3 sayfa tutar 😭😭 çıkış dönemlerinden beri küçük adımlarla büyük başarılara yürüdüler.
Evet bayağı olaylar vardı da kırpıp kırpıp aldım hatta bunu bile duraklaya duraklaya yazdım, o halini yapsak 70-80 madde rahat çıkardı...
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
246
Tepki
953
Puan
103
Bu kadar şeye psikolojilerini ayakta tutabilmelerine çok şaşırıyorum kim ne derse desin isterse her şey karşılıklıydı desinler her zaman BTS bir tarafta diğer Kpop bir taraftaydı ve sürekli saldırı altında kaldılar böyle bir grubun fanlarının saldırgan tutumda olmak dışında bir şey yapabileceğini sanmıyorum hemde bu kadar tutku ile gruba bağlı iseler
 

Damla

Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
73
Tepki
81
Puan
8
Kusura bakmayın ama bu mevzu o kadar sıktı ki. Vakti zamanında bts fanı olduğumdan ötürü bayağı hakimim bu olaylara, fanken dahi bir noktadan sonra kabak tadı vermeye başlamıştı. 539263926393 tane şarkı yaptılar bu konuda zaten bir dünya diss de var ama hâlâ aynı lafları herrr fırsatta bir yerlere sıkıştırmaya devam ediyorlar bkz psy ve yoonginin collabında yoonginin partı. Evet çok zorbalandilar dışlandılar ama üstünden sittin sene geçti uzaya çıktınız zaten bitti gitti gari yeter.
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
246
Tepki
953
Puan
103
Kusura bakmayın ama bu mevzu o kadar sıktı ki. Vakti zamanında bts fanı olduğumdan ötürü bayağı hakimim bu olaylara, fanken dahi bir noktadan sonra kabak tadı vermeye başlamıştı. 539263926393 tane şarkı yaptılar bu konuda zaten bir dünya diss de var ama hâlâ aynı lafları herrr fırsatta bir yerlere sıkıştırmaya devam ediyorlar bkz psy ve yoonginin collabında yoonginin partı. Evet çok zorbalandilar dışlandılar ama üstünden sittin sene geçti uzaya çıktınız zaten bitti gitti gari yeter.
Sen hayatın da o kadar zorluk yaşasan ömür boyu unutamayacağın şeyleri ne kadar da baside alıyorsun bu kadar baskıyı psikolojik destek almadan kolay kolay atlatamazsın
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

31. Seye anca gelebildim cok uzun yazmissin emegine saglik 😭 o kisma katilmiyorum cunku yg'de kadin sanatcilar haricinde herkes selfmade zaten. Sadece muzikal anlamda degil mv olsun album dizayni olsun kreatif alanda da hepsi aktif. Tabii 2ne1, bp, lee hi ve suhyun icin ayni seyi soyleyemem.
O kısımda bir bozukluk olmuş, grupların bazı üyelerinin prob olduğuna katılıyorum babında demek istemiştim ama iki cümleyi birleştirince anlam bozulmuş 🤸🏼‍♀️🤸🏼‍♀️
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

her seyi tek taraftan bakarak yazmissin acikcasi suganin sarkisi ciktiginda armyler twitter'da blackpink'e sarki sozleri uzerinden saldirmaya basladi fw ordan ateslendi. o zamanlar rosé'nin uyusturucu iddialari vardi yalanlanmasina ragmen inatla suga'nin sarki sozleriyle rosé'ye drugsé diye saldirdilar. selfmade konusuna gelirsek yg'nin blackpink, 2ne1, lee hi ve suhyun disindaki tum sanatcilari selfmade. cl ve suhyunun yg'ye goturup yg'nin cikarmasina izin vermedigi sarkilar oldugunu da (ben cl'e credit verilmedigini de duymustum ama emin degilim) biliyoruz. yani nerde hakli olmus oluyorlar anlayamadim
Aşkım ben Armylerin yaptıklarını bilerek yazmadım çünkü onlarınkini Blackpink ve EXO'da yazacağım yanlış anlaşılma oldu sanırım, her grubunkinde kendi fandomlarının yaptıklarını katmadan sanki o fandomdanmışım gibi yazacağım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kusura bakmayın ama bu mevzu o kadar sıktı ki. Vakti zamanında bts fanı olduğumdan ötürü bayağı hakimim bu olaylara, fanken dahi bir noktadan sonra kabak tadı vermeye başlamıştı. 539263926393 tane şarkı yaptılar bu konuda zaten bir dünya diss de var ama hâlâ aynı lafları herrr fırsatta bir yerlere sıkıştırmaya devam ediyorlar bkz psy ve yoonginin collabında yoonginin partı. Evet çok zorbalandilar dışlandılar ama üstünden sittin sene geçti uzaya çıktınız zaten bitti gitti gari yeter.
Ben sadece anlatmak istedim, dün sitede birisi 3. jenerasyon grupları medya oyunları ile rahatça popüler oldular diyince mantıksız bulup bu kontenti 3. jenerasyondaki gruplara yapma kararı aldım.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
500
Tepki
1,377
Puan
140
İlgi çekici bir yazı olmuş. Seri haline gelmesi de iyi olmuş. Emeğine sağlık. Bakış açını anladığım için EXOL hatalı değildi aslında ARMY de bunu yaptı işlerine hiç girmeyeceğim. Her şeyin karşılıklı olduğu ve iki fandomun birbirini sevmediği malum. İki tarafın da çoğu zaman ölçüyü kaçırıp iğrenç yorumlar yaptığı da biliniyor. Böyle tartışmalara hiç girmediğim için kimseyi de savunacak değilim. Yazı çok uzun olduğu için sadece bir göz gezdirdim. Açıkçası 13. Maddeye takıldım. Fandom için yazdıklarına değil de Lay için söylediklerine takıldım. Bilenler bilir EXOL olsam da artık Lay'e karşı herhangi bir duygum kalmadı. Ama hakkının yenilmesini de istemem. Fandomun bu törende yaptıkları ve Lay'in bunlara üzülmediğine dair ne tür bir kanıt sundular sana bilgi veren arkadaşlar merak ettim. Bazı ARMY'ler EXO üyelerini sevmez ama Lay'den nefret ederler. Bunu nedeni de sanırım 2016 Mama töreni konuşması. Törende söylediklerini neden üstlerine alındılar hiç bilmiyorum. Üye ayrılıkları ve yaşanan başka olaylardan dolayı EXO bitti diyen insanlara gönderme olduğu açıkken, üstlerine alınıp BTS'e söyledi demeleri çok ilginç. Fanların dünyası BTS'den oluşuyor diye diğer insanların dünyası da BTS ile kısıtlı değil. Lay'e bu konuşması yüzünden ciddi bir zorbalık yapılıyor. 13. maddede hangi tören kastediliyorsa lütfen bu törende EXOL'in yaptıklarının ve Lay'in tavrının kanıtını atabilir misiniz? Belki de ben gözden kaçırmışımdır. 2017 ödül töreni kastediliyorsa da orada EXOL EXO'nun ödül almasını beklediği törende ödül alamayınca üzülüp ağlaması ve töreni terk etmek istemesi üzerine ödül töreni yetkilileri tarafından darp edilmesi gibi bir olay var. Bu durumdan dolayı üyeler üzülüyor hatta Chanyeol ağlıyor. Tekrar diyorum EXOL birçok şey yapmıştır. Onları savunmuyorum ama direkt Lay'e laf söylenmesi bu yazı da olmamış bence.
.

 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Çok güzel bir yazı olmuş, emeğin için teşekkürler @ledzeppelin 🤍

Devamında yazıyla ilgili uyarılarını bence en başa koy, çoğu kişinin sona kalınca dikkatli okumadığını düşünüyorum. Bir de sonraki yazın için linçleyen fandomların da konu hakkındaki görüşlerini belirtirsen bence çok iyi olur ama tabii ki harcanan emeği iki katına çıkaracak bu durum. Yine de okuyanlar daha az hedef gösterilmiş hissedebilirler bu sayede.

Bu arada yazıda o kadar çok konu olmasına rağmen yazıda olmayıp benim aklıma gelen linçler bile var 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ay evet ben de keşke başa koysaydım dedim çünkü çok uzun olmuş bazı kişiler sıkılıp okumaz diye aklıma geldi anca gece vakti 🥲
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İlgi çekici bir yazı olmuş. Seri haline gelmesi de iyi olmuş. Emeğine sağlık. Bakış açını anladığım için EXOL hatalı değildi aslında ARMY de bunu yaptı işlerine hiç girmeyeceğim. Her şeyin karşılıklı olduğu ve iki fandomun birbirini sevmediği malum. İki tarafın da çoğu zaman ölçüyü kaçırıp iğrenç yorumlar yaptığı da biliniyor. Böyle tartışmalara hiç girmediğim için kimseyi de savunacak değilim. Yazı çok uzun olduğu için sadece bir göz gezdirdim. Açıkçası 13. Maddeye takıldım. Fandom için yazdıklarına değil de Lay için söylediklerine takıldım. Bilenler bilir EXOL olsam da artık Lay'e karşı herhangi bir duygum kalmadı. Ama hakkının yenilmesini de istemem. Fandomun bu törende yaptıkları ve Lay'in bunlara üzülmediğine dair ne tür bir kanıt sundular sana bilgi veren arkadaşlar merak ettim. Bazı ARMY'ler EXO üyelerini sevmez ama Lay'den nefret ederler. Bunu nedeni de sanırım 2016 Mama töreni konuşması. Törende söylediklerini neden üstlerine alındılar hiç bilmiyorum. Üye ayrılıkları ve yaşanan başka olaylardan dolayı EXO bitti diyen insanlara gönderme olduğu açıkken, üstlerine alınıp BTS'e söyledi demeleri çok ilginç. Fanların dünyası BTS'den oluşuyor diye diğer insanların dünyası da BTS ile kısıtlı değil. Lay'e bu konuşması yüzünden ciddi bir zorbalık yapılıyor. 13. maddede hangi tören kastediliyorsa lütfen bu törende EXOL'in yaptıklarının ve Lay'in tavrının kanıtını atabilir misiniz? Belki de ben gözden kaçırmışımdır. 2017 ödül töreni kastediliyorsa da orada EXOL EXO'nun ödül almasını beklediği törende ödül alamayınca üzülüp ağlaması ve töreni terk etmek istemesi üzerine ödül töreni yetkilileri tarafından darp edilmesi gibi bir olay var. Bu durumdan dolayı üyeler üzülüyor hatta Chanyeol ağlıyor. Tekrar diyorum EXOL birçok şey yapmıştır. Onları savunmuyorum ama direkt Lay'e laf söylenmesi bu yazı da olmamış bence.
.

Orası söylenti sasaeng bilgisi gibi bir şeymiş sanırım, yazarken doğru olmamasını umdum ama herhangi bir üye yaparsa benim aklıma Lay gelirdi o yüzden minik bir not düşeyim dedim ama doğru diyorsun birazcık gereksiz olmuş şu an farkettim 😕
 

ask

Fanbase Starter
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
1,625
Tepki
4,550
Puan
114
Bts, bu dönemin en popüler grubudur; çoğunuz da tanıyorsunuzdur diye tahmin edip tanıtmak istemiyorum, bugün burada incelemek istediğim şey yedikleri linçler. Eleştirenlerin hepsi haklı mı yoksa kolpadalar mı?


1- Yeni Erkek Grubu Bigbang'i mi Kopyalıyor?

Tarih 2013'ü gösteriyordu, Glam grubunun şirketi yeni bir erkek grubu çıkarmışlardı fakat şirket o kadar küçüktü ki hiçkimse grup ile ilgilenmiyordu, ilgilenen kısım 40 kişi kadardı yani o kadar minik bir topluluklardı bu nedenle netizenler bazen haklarında gönderi açıp grup ile ara sıra dalga geçerlerdi. Netizenler EXO varken bu gruba ilgi göstermenin manasız olduğunu düşünüyorlardı çünkü grubun şarkıları çok sertti ve hiphop yaptıklarını iddia ediyorlardı lakin bu da netizenlerin radarından kaçmadı ve bu grubu Bigbang'i kopyalamak ile suçlayıp linç etmeye devam ettiler. Saç tasarımları, kıyafetleri, hiphoptan ilerlemeleri, rap ağırlıklı gitmeleri işte hepsi birer linç olarak onlara geri döndü: Sanki bunları Bigbang icat etmiş gibi. Bigbang de 90lar gruplarının her şeyini araklıyorlardı fakat onlar bu kontentlerin kendilerine ait olduğunu rezilce bir şekilde savunuyorlar ve batının dilinde maskara oluyorlardı fakat Bts hiçbir zaman "Bu konsept bizimdir" dememelerine rağmen sürekli bu konuda linç aldılar.


2- Yeni Erkek Grubu EXO'yu Kopyalıyor

Bu sefer de yıl 2014'ü gösteriyordu, Bts bu sefer de "Boy in Luv" adlı şarkılarında farklı bir konsept ile hiphop'ı birleştirmeye karar verdi lakin bundan da linç ile nasibini aldılar. EXO o zamanlar Asya'da o kadar popülerdi ki herkes onları bilirdi, fangirllerin bir numarasıydılar bu nedenle her büyük fandomlarınki gibi onlarınki de aşırı toksikti ve tüm kadın idollere nefret sallıyorlardı. BTS'in okul konseptini uygulaması bu fanları durduk yere tetikledi ve Bigbang'de olduğu gibi, sanki okul konsepti 90larda değilde Sm'in aniden çıkardığı erkek grubu EXO tarafından bulunmuş gibi davranarak grubu linç etmeye başladılar. EXO fanları Bigbang fanlarına göre daha tutkulu genç kızlardan oluşuyorlardı bu nedenle BTS üyeleri ileriki zamanlarında alacakları o ağır eleştirileri şimdiden deneyimliyorlardı. Ayrıca BAZI EXO fanları BTS'in en büyük antileri de olacaktı ama grubun haberi yoktu.


3- Bu Grup Kadın Düşmanı Mı?

BTS'in yeni albümünde "War Of Harmone" adlı bir parça bulunuyordu, bu parçada geçen sözler insanları harekete geçirdi, öyle ki grup bu şarkı nedeniyle bugünlerde bile lince maruz kalacaklardı ama haberleri olmadan çıkardılar. Şarkıda ergen erkeklerin hormonları ile benzetme yaparak dalga geçiyorlardı fakat grup o kadar kendilerini anlatamadılarki linç eden kişiler bir türlü anlayamadılar şarkıyı. İdolleri ile sevgili olan kadınlara ölüm tehditleri, hayvan leşleri, suikast planları, telefonlarını çaldırmaları gibi şeyler yapan fangirller de bu olay ile grubu oyuncak haline getirerek binbir türlü hakaret ettiler.


4- İlk Birincilik ve Melon

BTS çıkardıkları yeni albümleri ile çıtayı çok yukarıya çıkardılar ve çoğu İlk başarılarını bu albümler ile elde ettiler (HYYH era) ama bu dönem artık grubun medyanın gözüne de battığı dönemdi malesef. İlk Melon birinciliklerini "I Need U" şarkıları ile alan grup medya tarafından sajegi ile suçlandı ve bir çok forumda alaya tutuldular, öyle ki grubun albümü Kpop'a göre üst düzey olsa da sırf linç etmek için albüme kötü yorum yapıp albümleri yakan kişiler bile oldu. Grup yurtdışında küçük bir kesmin ilgisini çekti, o zamanlar etrafta saçma sapan şarkılar üreten erkek grupları vardı ve globalde tutmuyorlardı çünkü global kitle her zaman realist yaklaşan kişilere hayranlardı. Albümlerinde intihar, acı, depresyon, yalnızlık, eşcinsellik gibi konuları baz alan grubu çok beğendiler ve onlar için Melon gibi yerlere erişmeye başladılar ama K-medya bunu sajegi diye düşündü ve haberler yaparak grubu "hırsız nugular" diye linçlettiler. Grup ilk birinciliğini aldığında herkes hak etmediklerini düşündü hatta grup üyesi olan V Bigbang'in Loser şarkısını söyledi diye grubu bu sefer uzun süren ağır bir lincin içine attılar.


5- Küçük Üye Jungkook'a Gelen Ölüm Tehditleri

Maknae Jungkook gruba katıldığında 14 yaşındaydı ve 15ten gün alıyordu yani 2015 yılında 17 yaşlarına denk geliyordu, grubun üzerinde zaten büyük bir linç varken bu sefer de Jungkook'un yüzündeki ergenlik sivilcelerine linçler gelmeye başladı, bunun sonu ölüm tehditlerine hatta cenaze resimlerine shoplanlamaya kadar gitti. Zaman zaman EXO, Bigbang, Suju üyelerinin visualleri ile karşılaştırılmış ve linç almaya devam etmişti, hatta ve hatta kendisine cinsel shoplar da yapmıştı bu hayranlar ve en kötüsü bu küçük çocuk bunların hepsini görüyordu ve haberi vardı.


6- "Jimin Domuz Gibi"

Domuz gibi derken sakın bunu sağlık açısından düşünmeyin. Bu sefer de grubun antileri Jimin adlı üyeyi kiloları nedeniyle domuza benzetiyordu fakat Jimin bir erkek vücuduna göre gayet de dengeli bir kiloya sahipti ve çok sağlıklıydı. Kpop standartlarına göre bile çok iyiydi ama adı üstünde, antiler. Jimin'in kafasını domuza shopladılar ve sosyal medyada paylaştılar ve tahmin ettiğiniz gibi Jimin bunları görüp kompleks haline getirdi.


7- "Rm O Kadar Çirkin Ki Ona Bakınca Kendimi Çok Güzel Buluyorum"

Grubun lideri Kim Namjoon yıllarca acımasızca linç yedi yüzü ve bedeni sebebiyle, öyle ki bir ara herkes "Kendinizi çirkin hissediyorsanız Nugu-tan üyesi Namjoon'a bakın ve içinizi rahatlatın kkkkk" yazıyorlardı her yere, bu sebeple Namjoon debut zamanı saçlarından vazgeçti.


8- Suga, Karakteri ve Aile İlişkileri

Bts'in gözbebeği rapperı Min Yoongi de linçlerden nasibini aldı, ailesi hakkında çıkan spekülasyonlar sebebiyle (Babası onu dövüyormuş, ailesi onu sokağa atmış, sokakta yaşamış falan) bir sürü dalga konusu oldu lakin iddiaların hiçbiri tabiki de gerçek değildi, ailesi kısa bir süreliğine onun şarkıcı olmasını istemediler ama daha sonrasında desteklediler çocuklarını ama bir kere yayılınca dedikodu önlenemez önü malesef. Suga içe dönük birisidir, duygularını yakın olduğu kişilere gösterir bu sebeple "soğuk" ve "fanlarını sevmiyor" denilerek bir sürü linç daha yedi.


9- Odadaki Prezervatif

Gruba reşit bir şekilde giren ve en büyük üye olan Kim Seokjin hayranlardan gelen hediyeleri açarken bir selfie çekti ama bu resimdeki bir detay da yıllarca linç konusu oldu, resimde yerde bir prezervatif bulunuyordu. Grubun açığını arayan herkes üyeyi "erkek ******" olmakla suçladı, hakkında saçma sapan haberler yapıldı ama en ilginci ise fanları bunu hiç dert etmediler çünkü Jin'in hayran hediyeleri açtığını zaten biliyorlardı. Reşit bir insanın bu şekilde linçlenmesi cidden akıl alır gibi değil.


10- "Uzaylı V"

Şu anda bir çok kişiye göre grubun en yakışıklısı olan V bir zamanlar "uzaylıya benziyor, ucube" diye linçler alıyordu ve kendisinin bundan haberi vardı hatta tüm üyelerin vardı, bu söylem Tae'nin çocuksu ve şirin tavrını çöpe atmasının asıl sebebiydi.


11- "J-Hope mu J-Horse mu?"

Grubun en çok visual bakımından linç yiyen üyesi aynı zamanda en yetenekli üye olan Jung Hoseok'tur büyük ihtimalle. Kendisinin visualı herkese hitap etmez ama insanlar onun kalbini kırmak için ona "J-horse" demeye başladılar, şu anda bile Blackpink'in fanları her kavgada kendisine bu şekilde sesleniyorlar ve sanıyorum üyenin bundan haberi var lakin umarım kafasına takmıyordur çünkü kendisini çok tatlı buluyorum ve bir çok kişi de öyle.


12- "Kim Taehyung Babaannesi Gibi Kendini Yakmalı"

Tarihler 2016 yılını gösterdiğinde BTS inanılmaz boyutta bir nefret alıyordu ama aynı anda BAZI Bigbang, EXO ve Blackpink fanlarından alacakları bu söylem bir üyenin az daha canına ve grubun sonuna mâl olacaktı. Taehyung'u büyüten babaannesi vefat etmişti ve Taehyung bunu konserde ağlayarak açıklamıştı, bu grupların fanları bu durumu ağızlarına sakız ederek "Sen de kül olmalısın, Jungkook ve kendine aynısını yap, Babaannene tcvz ettiğini biliyoruz" gibi iğrenç ötesi ifadeler ile üyeye psikolojik zorbalık yapmaya başladılar. Taehyung gruptan ayrılmayı düşündü ve İDDİAYA GÖRE linçler nedeniyle canına kıymayı bile düşünmüştü ama grup üyeleri aile gibi yapıdaydılar ve onu teselli edip desteklerini esirgemediler. Bugün bile feminist olduğunu iddia eden bazı kişiler Kim Taehyung'un vefat etmiş babaannesine hakaretler savuruyorlar.


13- Ödül Töreninde Black Ocean ve Orta Parmak

Yıl 2016 veya 2017 olması lazım, Bts ve Twice "Yılın Grubu" ve "Yılın Albümü' ödüllerine sahip olunca ortalık karıştı ve BAZI EXO fanları buna itiraz etmeye başladılar, gruba black ocean yaptılar ve hakaretler ederek orta parmak çektiler ve bunu kayıt altına aldılar. Söylenene göre Lay adlı üye dışında ( EXO'yu severim ama hiç şaşırmam kendisine 🤦🏾‍♂️) bütün üyeler fanlarının bu hareketine çok üzülmüş ve utanmışlar.


14- Jimin'i Takip Eden Stalker

2017 yılında Bts iyice yerlerini oluşturmuştu ve globalde de biliniyorlardı, işte bu dönemde bir kpop fanı BTS'in konserine geleceğini ve Jimin'i silah ile vuracağını anlatan tweetler atmaya başladı. Jimin bunları gördü ve çok korktu hatta bir konsere çıkmadı, bu kişinin ip adresi bulundu ve kolpacı bir çocuk olduğu ortaya çıktı sonra da dava edildi ve tüm hesaplarını kapatarak sırra kadem bastı. Bu dönemde belirli üyeler Jimin ile aynı kıyafetleri giyerek onunla ikiz gibi dolaşıp ona destek oldular.


15- Daesang Tartışması

Bts 3. Daesanglarını aldığında yine EXO fanları ve Armyler arasında kavga çıktı, iki tarafın da üyeleri hakaretlere maruz kaldılar, öyle ki Twitter'da EXO'nun BAZI fanları "3 Daesanga sahip olsaydım utançtan konuşamazdım kkkk" gibi tweetler atıyor ve bir sürü fav alıyorlardı, bu olay da üyeleri üzen ve kötü etkileyen bir olaydı.


16- Love Yourself ve UNICEF

UNICEF BTS'i seçmişti, konuşma yapmaları ve Asyalılara olan ırkçılığı anlatmaları istendi. Gayette güzel konuşma yaptılar fakat linç yemek onlar için rutin gibi bir şey olduğundan bunun da lincini "iki yüzlülük" ve "torpil ile seçilme" açısından yediler. Love Yourself kampanyasını başlatınca ise destek görseler de başka fandomlar tarafından sek erkek(?) ve Gay(?) olmakla suçlandılar. Zaten toksik, mide bulandırıcı, ucube erkekler bu grubu makyaj nedeniyle linçliyorken kpop fanları da homofobiklik yaparak linç etmekten uzak kalmadılar.


17- Taehyung ve Yeontan

2018 yılında Yeontan hasta olmuştu yani şu anki hastalığının başlangıcı ya da erken dönemi gibi bir şeydi, Blackpink'in BAZI toksik hayran topluluğu bir köpeğe "tcvze uğraması ve ölmesi" için dileklerde bulundular, Kim Taehyung'u ise Yeontan'a tcvz etmekle suçlayıp köpeği ve Taehyung'u iğrenç resimlere shoplayarak bunları sosyal medyada yaydılar.


18- Hot100, Yolu Açmak, Jimin'in Gözleri

Bts Hot100 tarihinde ilk defa ilk 10'da uzun süre kalan Asyalı olmuştu, bu nedenle ve daha bir çok başarı sebebiyle BB Bts için "Kpop'un yolunu açan grup" lakabını verdi. Bu lakap BAZI hem EXO fanlarını hem Bigbang fanlarını hem de Blackpink fanlarını çok sinirlendirdi ve üyelere linç olarak geri döndü. Twitter'da Jimin'i Bighit Ceosunun s#### olarak suçladılar ve dudaklarının bu yüzden bu kadar şişkin olduğunu söylediler, öyle ki bu söylem ileride Armylerin aynı şekilde Jennie ve Lisa'ya saldırmasını sebep olacaktı. EXO'nun BAZI TOKSİK fanları ölü domuz resimleri ve in##### videolarını BTS'e atıyorlardı ve üyeler çok aktif olduğundan bunları görüyorlardı. Bigbang'in fanları ise grubu başkalarını kopyalayıp ile suçlayıp sosyal medyada yalan haberler açarak linç ediyorlardı. Gelelim Jimin'in gözlerine. Jimin küçükken gözünü lavaboya çarpmış bu sebeple lens takıyormuş, bunu da iğrenç şeylere bağlayan kpop fanları Jimin'i p0rn içerikli şeylere shopladılar ve bunu Twitter'a yüklediler.


19- BTS'i Öven Herkese Saldırmak

Çaylak gruplar ve Twice gibi ilerlemiş gruplar dahi BTS'in yolu açtığını söyleyip teşekkür ediyorlardı, anti olanlar bu sebeple hem BTS'e hem de bu gruplara saldırdılar.


20- Jungkook'un Kazası ve Hakkında İftiralar

Jungkook bir araba kazası yapmıştı ama suçlu tamamen o olmamasına rağmen karşı tarafın güvenliğini sağlamak için her şeyi yaptı. Bu noktada Jungkook'u katil olmakla suçladılar ve hakkında yalan haberler çıkarmaya başladılar, kaza zamanı oyun oynadığını iddia etseler de bu bayağı zaman önce oynadığı bir tweetti. Karşı tarafın hasarını karşılamadığı ve onu bırakıp gittiği yazılıyordu her yere ama bunlar da yalandı ve zamanla ortaya çıktı.


21- Jungkook'un Dövmeleri, Dövmeci Kız ve BTS'e Gelen Kaba Soru

Jungkook artık çocuk imajından sıyrılmak ve kendisi olmak istiyordu, bu sebeple tarz değişikliği yaptı ve dövme yaptırdı. Dövmelerinden linç yemesi yetmemiş gibi bir de dövmeci kız ile olan yakınlığından linç yedi ve uzun bir süre "tczci" olmakla suçlandı hatta dövmeci kız Jungkook'tan izinsiz kayıtlarını paylaştı ama Jungkook arkadaşı olduğu için hakkında ciddi bir işlem başlatmadı. (sanırım başlatmadı, pek bir bilgim yok açıkçası) Diğer bir olay ise BTS'e albüm tanıtımda gazeteci tarafından gelen "Başka grupları kopyalıyorsunuz, ikinci bir Bts olacaktır" iddiasıydı, kısa süre sonra bu gazetecinin Yg için çalıştığı, Blackpink ve 2ne1 için "BTS'den daha başarılı" konulu çıkan tüm medya oyunlarının da Yg tarafından yapıldığı ortaya çıktı ama çocuklar bunun da lincini malesef yediler, öyle ki üye olan Suga çok sinirlendi ve gazeteciye cevabı da o verdi.


22- Jimin ve Arkadaşlarının Gecesi

Jimin yanlış hatırlamıyorsam Paris'te arkadaşları ile eğlenmeye bar'a gitmiş ve oyun oynarken ve içki içerken videosu ortaya çıkmıştı, anti fanlar bu videoyu manasız bir şekilde kullanıp Jimin'i linç ettiler, bence bu üyelerin yediği en saçma linç bu arada, yobaz mısınız yahu?


23- Taehyung'un Tarz Değişikliği ve Stray Kids Fanları

Taehyung ciddi biri olma erasına girmiş ve saçlarını uzatmıştı, bu iyi bir şey olsa da diğer grupların fanları bunu da "fanlarını sevmiyor" diye yuvarlanıp üyeyi linç ettiler. Stray Kids çoğu zaman BTS'i övüyor ve cover yapıyorlardı, fanları ise Stray Kids'in Bts'den daha başarılı olduğunu savunuyor ve BTS'e "top" gibi şeyler diyorlardı, bu dönemde çaylak grup fanları o kadar cringelerdi ki Edgy görünmeye çalışıp homofobiklik yaparak sürekli emoji kullanıyorlardı, ha bir de ağızlarından "otistik" ve "spastik" kelimeleri düşmüyordu, evet ciddi bir hastalığı hakaret olarak kullanıyorlardı...


24- Liyakat Nişanı

Artık Bts bir turizm aracı gibi bir şeydi, insanlar Kore'ye onlar için uçuyor ve toplanıp Korece konuşuyorlardı, ülkeye giren doların miktarı devasa boyutlardaydı, Bts kültürel bir gurur haline gelmişti. Hükumet bunu bilip sürekli BTS'i övseler de ciddi bir şey yapmaları gerektiğini biliyorlardı ve gruba Liyakat Nişanı verdiler, yani 30 yaşına kadar askerliğe gerek yoktu ya da muaf tutulacaklardı. Bunu öğrenen BAZI TOKSİK EXO fanları üyeleri aylarca linçlenmek bir yana dursun özel hesaplarına in#####, ci#### gibi şeyleri atıyorlardı hatta Mavi Saray'a dilekçe ve imza göndermek gibi bir şey bile yapmışlardı (Bu Army-Exo-L kavgasında sürekli dalga malzemesi olur bu arada)


25- Grammy, Hot100

Bts Hot100'da birinciliği olan en uzun Asyalı grup olup ilk 10'a defalarca giren ilk Asyalılar da oldular Dynamite ile, Dynamite 2020 yılında kpop gruplarının retroya yönetmesine de sebep olmasına rağmen diğer fanlar şarkıya başarısız demeye çalışıyor ve kendi gruplarının şarkılarını yüceltiyorlardı lakin Dynamite 1 yıl için BTS'e 100'den fazla ödül getirerek fiziksel ödül rekorunu ve çok daha fazlasını kırdı. Yıl 2020-2021-2022 olduğunda Bts tam olarak 5 şarkıyla ve +2 adaylıktan Grammy adayı oldu ve bunu başaran ilk Asyalı oldular, Grammy gecelerini Bts fanları dışında antiler bile izleyince yayın rekorları kırıldı. Resmen bir taraf kazanmaları, diğer taraf kaybetmeleri için dua ediyorlardı, Grammy Michael Jackson'a bile eyvallah demez bir kuruluştu (Hatta benim ennnn büyük fanı olduğum Pink Floyd'a bile zar zor yıllar sonra ödül verdiler :< ) ve doğal olarak BTS'e hiçbir ödül vermediler. Her seferinde BAZI Blackpink'in fanları yayın açarak üyelere iftira atıp dalga geçtiler ve üyelerin vefat etmiş yakınlarına shop yaparak hakaretler savurdular, bu konuda her seferinde rezil olup idollerine hakaret edilmesine sebep olsalar da vazgeçemediler, 2021 gecesinde Twitter'dan olayları takip eden Namjoon ve Jimin bu grubun fanları yüzünden ağlamış ve resimlerinde şişik gözleri ve göz yaşından ıslanmış kazakları fark edilmişti, bu olay da Blackpink üyelerine başlayacak nefret treninin ilk adımıydı, Blinkler bile isteye gruplarını linçlettiler.


26- Partlar Üzerinden Linçler, İkinci Bts'ler

Partlar Dynamite döneminde çok yanlış dağıtılıyordu, Jin'in çok az part aldığı yerde Jungkook ve Jimin 30 saniyenin üzerine çıkıyordu bu da solo stanlerin bu iki üyeye saldırmasına ve açık bulan diğer grup fanlarının bu üyeleri linç yağmuruna tutmasına sebep oldu. İkinci Bts'ler ise çıkan her caylaklara deniyor ama gruplar BTS'in 2016 başarısına dahi erişemiyordu, bu sebeple üyeler bile bu İkinci Bts mevzusu ile dalga geçmeye başladılar.


27- Jungkook'un Kılı

Fotoğraf çekimi yapan Jungkook BAZI Blackpink fanları ve solo stanler tarafından bacağında bulunan bir kıl yüzünden linç yedi ve bu da tarihe en garip ve cringe linç olarak geçerek nefretin ne kadar utanç verici bir şey olduğunu gözler önüne serdi.


28- Suga'nın Omuz Ameliyatı

Yoongi ergenlikteki işinde motor kazası yaptığı için omuzu çıkmıştı ama bunu hiçbir üyeye söylemeyip onca sene o omuzla faaliyetlerde bulundu. EXO ve Blackpink BAZI TOKSİK fanları ameliyat olduğu gün kendisine "sakat" "keşke geberseydin" gibi şeyler diyerek linç ettiler.


29- Covid Olan Üyelere Karşı Saldırı

Covid olan tüm üyeler berbat bir muamele gördü, yine aynı fandomlar 0lmeleri için dua ettikleri tweetler atarak "2021 Jimin vs Lisa" "2021 Tae ve babaannesi vs Baekhyun" gibi şeyler paylaşarak, Bts'in tarafına kül/ceset gibi şeyler koyup Twitter'da üyeleri bu şekilde linçlediler.


30- Jimin, Namjoon ve Feminenlik

Jimin diğer üyelere göre daha feminen tarzı seven birisi gibi duruyor, BAZI Blackpink fanları bu sebeple Jimin'e "trans" "kadın" "sa###" "o vajinası olan bir ******" gibi şeyler diyerek akıllarınca "linçlediler" ve evet, feminist olduklarını iddia eden kesim ciddi ciddi feminenlik ve kadın kelimesini hakaret olarak kullandılar. Jimin solo çıkışı boyunca aylarca nefret yorumu aldı ve tek bir encore sahnesi ile tekrar tekrar linç yedi hatta bir videosuna 45 bin nefret yorumu geldi.


31- Haegeum'daki Eleştiri

Suga solo çıkışında sektörü eleştirdi, kendi şarkısını yazamayıp yapamayanları ve kirli işlere bulaşanları hedef alınca fanlar bunları Blackpink ve Yg gruplarına söylediğini zannedip linç ettiler fakat benim yorumumca: Eğer bunları Yg gruplarına diyorsa haksız sayılmaz, Yg ve gruplarının savunulacak yanları yok.


32- Jin'in Parmağı ve Askerde Yaşanan

Jin parmağından ameliyat olunca yine linç yedi hatta sitemizdeki "Yorummer" adlı kişi "ölmedi ya" gibi insanlık dışı iğrenç bir yorum yaptı ama malesef hâlâ sitemizde ve Bts üyelerine hakaretler etmeye devam ediyor 🤓 Askerde ise hemşire olayı sebebiyle yine aynı fandomlardan ölüm dilekleri aldı.




Evettt, serimizin ilk grubu Bts'di. Kendileri şarkılarını sevdiğim gruplardandır hatta kendilerinin antisi bile ilan edilmişliğim vardır ama paralel olarak Jin ve Jungkook'a takıntılıyımdır da hehe 😁

Burada Bts'in fandomını anlatmadım çünkü olay Bts'in sektörden yediği linçti, lütfen diğer fandomların tcvz gibi şeyleri ağızlarına sakız etmesini "ama Armyler" diye savunmayın, ben de biliyorum Armylerin toksik kesminin korkunçluğunu ki başka gruplarda onlardan da bahsedeceğiz. Bir sonraki grup Blackpink olur büyük ihtimalle, onu dışında Armylerin bakış açısı + dışarıdan izleyen biri bakış açısıyla yazdım, bahsettiğim tüm fandomların toksik kısımlarından bahsediyorum ve anlayacağınızı bildiğim için yazma gereği bile duymadım, okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Bts ve toksik olmayan Armylere başarılar ve daha güzel günler görmeleri dileklerimi sunuyorum 🤗💛
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış olan yerler varsa lütfen düzeltin 🤸🏼‍♀️💙
Emegine saglik cok guzel olmus
 

Benzer konular

Üst