Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Direksiyon Sinavi😭

kimchi

Trainee
Tepki
100
Arkadaşlar bu hafta sonu direksiyon sınavına gireceğim ama bugünkü derste bayağı hata yaptım, geçen hafta iyiydim ama bugun l parkta dubaya çarptım 😭😭 artı olarak dönüşlerde direksiyonu kırdıktan sonra toparlamakta zorluk yaşıyorum hala. bayağı moralim bozuldu ve motivasyonum düştü. araba sürerken heyecan yapıyorum ve odak problemi yaşıyorum. Aranızda ehliyeti olan varsa heyecan problemini nasıl çözdü acaba? Deneyimleriniz varsa paylaşabilir misiniz bayağı moralim bozuldu 🥺🥺🥺

Konu Sahibi
kimchi

kimchi

Trainee
Tepki
100
Evet ehliyeti olan arkadaşlarım da hala heyecanlandiklarini söylüyorlar, zor değil ama tecrübe işi kesinlikle. umarim yarin daha iyi olurum 😭❤️
Ben sınavda hiç bir hata yapmadım ve geçtim hocam sinyali unutursam kalırsın falan diyordu kuzenimde bu sene girdi parkurda bir hata yapmadı ama yolda arabayı bir iki kez stop ettirmiş ona rağmen geçirdiler parkurun iyi diye parkurda müfettişler oluyormuş o yüzden parkurda hata yaparsan kesin kalırsın.Bir senedir ehliyetim var ama bende halen heyecanlanıyorum araba sürmek zor birşey kolay değil ama alıştıktan sonra inan çok keyifli yinede trafikte çok dikkatli olmak gerek
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ehliyetimi geçen yıl aldım ve araba kullanıyorum aktif olarak. Heyecanını yenmek için tüm kontrolün sende olduğunu unutmaman lazım. Farz et ki arkadaşlarınla ufak bir seyahate çıktın. Ben öyle düşünmüştüm mesela ve "kesin unuturum" dediğim ne varsa hatırladım -ki hiç hata yapmamama rağmen son haftaki derste az kalsın kaldırımın üstüne çıkıyordum hoca ciyak ciyak bağırdı resmen. Sınav farklı bir olay ve sen dikkatini kaybetme, heyecanlanma diye genel olarak komisyon üyeleri koltuk görevi görüyor. Varlıklarıyla yoklukları bir. Hata yapmamalıyım diyip durma çünkü bu seni hataya iter. Sıradan bir günmüş gibi düşün.

Ay umarım heyecanımı yenerim cok tesekkurler❤️😭

Bence hafta sonu sınavın yaklaştığı için böyle olmuştur. Ehliyetimi alacağım hafta aynısı olmuştu bana da sınavda iyiydim

Ya olabilir cunku bugun kendime inanamadim ben de, ilk hafta yapmadığım hataları yaptim cok kotuydu kısacası. umarim benim de oyle olur teşekkürler❤️

Son düzenleme:

layley

Trainee
Tepki
441
Dünya'nın en stresli insanı olduğuma adı kadar emin bir insan olarak söylüyorum sakin ol. Aynı şekilde benimde bir hatam olmuştu. Nerede hata yaptığımı defalarca düşündüm, ne yapmam gerektiğini düşündüm.

Direksiyonu tekrardan elime aldığım an sadece çözüme odaklandım. Hata yaptığın anı kafanda sakın tekrarlama! Bunu kabus gibi düşün. Kabusunu unut. Nasıl kabus görmeyeceğin üzerine düşün, çalış.

Heyecan adamı en mahveden şey. Papatya çayı demle. Onu iç - ben öyle yaptım 😅- en sonunda 40 yıllık şoför rahatlığı vardı üstümde.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
kimchi

kimchi

Trainee
Tepki
100
Rica ederim, başarılar. Dualarım seninle❤️
Cooook teşekkürler 😗😗
Dünya'nın en stresli insanı olduğuna adı kadar emin bir insan olarak söylüyorum sakin ol. Aynı şekilde benimde bir hatam olmuştu. Nerede hata yaptığımı defalarca düşündüm, ne yapmam gerektiğini düşündüm.

Direksiyonu tekrardan elime aldığım an sadece çözüme odaklandım. Hata yaptığın anı kafanda sakın tekrarlama! Bunu kabus gibi düşün. Kabusunu unut. Nasıl kabus görmeyeceğin üzerine düşün, çalış.

Heyecan adamı en mahveden şey. Papatya çayı demle. Onu iç - ben öyle yaptım 😅- en sonunda 40 yıllık şoför rahatlığı vardı üstümde.

Ay evet zaten ben daha kalkista stop ettirdim arabayi direkt moralim bozuldu tüm dersi etkiledi, tamamen sinav odakli düşünüyorum sinavda 0 hata olmasi gerektiği icin hemen etkiledi beni. rahat olmam lazim haklısın🥹🥹❤️

Ben de bu sene kursuna gidecektim ama seneye kaldı😭
Kolay gelsin sana da
Cok sag oll aliriz umarimm ikimiz de ❤️❤️

Başarılar dilerim eminim güzel geçecek sınavın 💗💗
Cook teşekkür ederim 🩷🩷

Eren yeager

Fanbase Starter
Tepki
1,914
Bende yeni direksiyon eğitimi Alıcam kolay mı birini ezme ihtimalim var mı

Konu Sahibi
kimchi

kimchi

Trainee
Tepki
100
Bende yeni direksiyon eğitimi Alıcam kolay mı birini ezme ihtimalim var mı
shbashdxsd o benim de korkum ama hocaların da altında pedallar oluyor zaten. trafiğin çok yoğun olmadığı yerlerde sürüyorsun
İlk zamanlarda olur. Araba kullandıkça geçecek.

Dönüşlerde ise döndükten sonra direksiyonu rahat bırak zaten o kendi topluyor arabayı. Direksiyonu çok sert tutma. Sal onu. Tek elle dönder gitsin :D

L parkta arabanın arka camındaki ücçen cam en son dubaya kadar geleceksin düz geri. O sınırı geçtikten sonra tam sağ yap. Sonra içeriye girmeye başla. Sonra sağ aynadan sağ arka tekerin çamurluğu kaldırımın üstüne denk geldiği an tam sol yapcan. Bu işin matematik formülü bu :D
ay evet direksiyon kullanmada bi problemim var. dediğin gibi bayağı sıkı tutuyorum ve dönüşlerden sonra kendim toparlamaya çalışıyorum halledicem umarımmm

Konu Sahibi
kimchi

kimchi

Trainee
Tepki
100
bende aldım ehliyet aslında l park ve paralel parkta bazı şeyler var hocalar anlatmadı mı? mesela benim sınavımda paralel parkta dubanın üstüne şişe koymuşlardı sağ arka camın üçgen kısmında şişeyi görün vs diye anlatmışlardı bize sizde olmadı mı
Paralelde iyiyim onu yapıyorum ama l'de tam sağ yapip geri geri giderken dikiz aynam dubaya değiyor. Onu hala tam ayarlayamadım.

Toplam kaç ders gidliyo çünkü sıfır bilgi ile gidicem gibi bişey olucak

Direksiyon dersi 2 hafta oluyor genelde. Ondan önce yazılı sınav da var o da 1 hafta falan sürmüştü bizim. Ben derslerine gitmemiştim bile yazili sinav kolaydı. Onu geçtikten sonra da direksiyon dersi başlıyor.

KALDIM SJSJDISKXKDJDKDMD 2 defa stop ettirdim ışıkların ortasında arabadan indirdiler cok rezil bi andi jsodldlddkodkd

Son düzenleme: