Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Enneagram 7

ask

Fanbase Starter
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
1,630
Tepki
4,562
Puan
114
Kendi tipime sıra geldiiii (Bazı cümleleri tam tamına aldığım için üzgünüm ama tam olarak öyle açıklanabilirdi😭😭)
Ayrıca Yuta ve Baekhyun'un tipleri demiştim.

Tip 7lerin temel arzuları tatmin olmak hayattan zevk almaktır. Özgürlüklerine çok düşkünlerdir (bu yüzden cok fazla tip 7 idol oldugunu dusunmuyorum) kendilerini sürekli bir konudan bir konuya bir aktiviteden bir aktiviteye koşarak görebilirsiniz.
Temel korkuları da acı çekmektir.


Enneagramın en eğlenceli yapısıdır. Hayat tip 7lere güzeldir çünkü pek bir şeyi kafalarına takmazlar hatta belki hiçbir seyi kafalarına takmazlar çünkü zaten problem varsa çözüm bulunur bulunamıyorsa problem olarak görülmez. O anki umutsuz durum kabul edilir eğer kaçılabiliyorsa o durumdan kaçılır. Gerçek problemlerle dertlerle asla karşı karşıya gelmezler, dertlerden sorunlardan acıdan kederden kaçarlar. Bu nedenle hiç büyümezler, hatalarından ders çıkarmazlar zaten çıkarmak da istemezler. Bir yerde mesela 100 kere de dusseler oradan yine duserler bunu da gülerek anlatırlar aynı hatayı çoğu tip 7 tekrar tekrar yapar. Yaşlarının farkında olmayabilirler. Zaten tip 7ler zor büyürler. Hayatı hep hoş tutmaya hayattaki güzellikleri görmeye ayırırlar. Hayat onlara güzeldir olumludur. Bir durumdan çıkarılabilecek en olumlu sonucu çıkarabilirler.

Enneagram 5 ve enneagram 6 ile birlikte enneagramın düşünme merkezleridir. Düşünce fikir proje uretme yeni bir sey yaratma konularında üstlerine yoktur. Düşünce akışları çok hızlıdır, o kadar hızlıdır ki bazı insanlar bunu fark edemediği için iletişimde zorlanabilirler. Mesela ben hızlı yazarım, hızlı konuşurum bazı harfleri kelimeleri yutarım konuşurken yeni konuya geçerim öncekine geri dönerim. Aslında bunların hepsi birbiriyle bağlantılıdır, zihinleri çağrışımlarla çalıştığı için çok hızlı bağlantı kurarlar bu bazı insanlar için anlaşılmaz ve konudan konuya atlıyormuş gibi görünebilir ama aslında hepsi birbiriyle bağlantılıdır, anlatmak istedikleri şey bellidir. Ben bunu çok yapıyorum ama tip 7yi bildigimden beri farkındayım ve parantez açarak o boşlukları tamamlamaya calisiyorum her zaman (fw yaparken yorumlarımda bosluk bulup laf atmasınlar diye girdigim haller)

Kendileri konuşurken başka birinin konuşmasından pek haz etmezler cunku hem zevk almazlar hem de çok hızlı dusundukleri için konuşurken kendileri bile buna yetisemezler e bir de biri keserse toptan olayla iliskileri heyecanları kesilir. Zaten bir tip 7 gorurseniz kıpır kıpırdır hareketlidir ve motive için yaşarlar. Motiveleri biterse olayla alakaları toptan kesilir. Mesela bir proje yapıyorlar ve heyecanlılar istekli istekli yapıyorlar 1 sayfa kalmış ama olaya olan heyecan bitmiş işte bu durumda aşırı olgun bir yapıda olmaları lazım ki devam etsinler çünkü tip 7ler içten motivasyonlulardır ve dışarıdan gelecek öğütler ikazlar onları ciddi manada rahatsız eder. Zaten bir şeyi yapmayacaksa kafasında bitirmistir o şeyi yapmayacaktır bu durumda da ister karsı taraf kırılsın ya da üzülsün onları pek enterese etmez. İnsan ilişkilerinde bu tarz bir vefa beklemezler. Aynı şekilde bir şeyi yapacaksa da kafasında bellidir yapacaktır.


Benim bir kardeşim var enneagram 7. Bir yaşında ama gözlemleyince hiç zor olmadı. Diğer bebeklerle yan yana gelince benim kardeşim oyuncakları elliyor atıyor ısırıyor kırmaya calisiyor ama diger bebekler bir kere bakıyor oynuyor sonra uyuyor falan. Yine babam enneagram 7dir hep der ben de kucukken böyle kurcalar çözmeye çalışırdım diye. Zaten enneagram 7ler böyle yaratıcı işleri çok severler bu tarz şeylere çok hevesliler ve çok merak ederler. Yine ben küçükken hiç susmayan herrr şeyi soran merak eden cevap veremediginiz soruları soran velettim. Bu kadar çok enneagram 7nin kucuklugu aynı olunca çocukken yaptiginiz davranislari inceleyerek tipinizi bulmak daha yararlı olur diye dusundum.

Çok meraklı bir yapıları vardır ancak bu konunun sonunun güzel olduğunu düşünüyorlarsa. Bir işe girerler ama baktılar istedikleri gibi keyifli gitmiyor o işi hemen bırakırlar (benim tip 7 bir arkadaşım var kız bahsettiğim gibi bir dilin mesela fransızcanın romantik oldugunu dusunuyor ogrenmeye basliyor sonra diyor yok ya telaffuzu pek güzel degil direkt bırakıyor. Böyle böyle 4 dil öğrendi). Tabii her işi yarım bırakacak değiller motivasyonları bittiyse ve iş istedikleri gibi gitmiyorsa yarım bırakırlar.


Temel olayları yaratıcılıkları (meselan yeonjun jungkook bu tipteler) girdikleri her fiziksel ve düşüncesel olayı cok iyi yaparlar hani doğuştan böyle bir özellikleri vardır. Mesela jungkook ne yaparsa ister mobil oyun oynasınlar ister basket oynasınlar ister resim cizsinler hep cok iyi yapıyordur çünkü çok yönlü insanlardır ve kendilerini kısıtlamazlar. Bu da iyimser tutumlarından gelir. Bu kadar insan dans edebiliyor ben niye yapamayayım diye bir dusunceyle yapacakları işlere çabuk girerler. Aynı şekilde voleybola boyle girmistim (bacağımda bir sorun var bir ara yürümekte de zorlanıyordum sporla duzelttim) voleybol oynarken hiç sağlık sorunu olmayan liberolar kadar yapabiliyordum ilerletmistim. Ancak kendileri kendilerini motive edebilirler.


Gittikleri her yerde onlara heyecan verecek bir şey ararlar, her yerde yapacak bir şey konuşacak dost bulurlar. Girdikleri ortamları eğlendirirler güldürürler coştururlar. Kısa süreli ortamlarda bile sevilip konuşacak dostlar yapabilirler ama siz sanarsınız çok yakınız muthis arkadasiz diye. Yine iyi arkadas olsalar iste hal hatır sorsalar da yeni eğlenceli bir ortam bulursalar oraya yönelirler. Kendilerini hiç kısıtlamazlar. Bulundukları ortamın insanların farkında ve gözlem yetenekleri gelismistir diye dusunuyorum. İç sesleri iç hislerine daha çok güvenirler


Yine demiştim çok düşünürler yaratıcılıkları buradan gelir. Hayatı keşfedecek alanlar olarak gördükleri için her şeye heyecanla bakarlar bunu yaparken önlerine çıkan kalıpları sorgulayarak hayatlarına alırlar. (Yeonjun 378 kullanıyor bir dönem etek kız işi diye dusunup sorgulayarak yok ya millet uydurması diyip etekli kombinler yapmıştı) (Jungkook 279 yine kore milleti dövmeye vs karşı olsa da kendi bir dönem buna uyup sonra sorgulayarak yemişim koreyi diyip dövme yaptırmış piercing taktırmıştı) tabii bunlar ikincil tiplere sahip insanlar oldukları için bir dönem uyuyorlar ama baskın 7ler genelde daha asi olma eğilimindeler ama kpopta benim ilgilendiğim baskın 7 yok örnek veremiyorum mlsf.


Sonuca gelirsek ben 7lerin bu multi olumlu bakisi normale bile indirseler hayatın bekledikleri kadar guzel olmadigini gorup depresyona surukleneceklerini dusunuyorum. Kendilerini hep bir seylerle mesgul etmeleri de bu yuzden bence.


Yaratıcı 7 Quentin Tarantino (Entp 7w8), biraz olumlu bakmayı bırakmış 7 Dazai Osamu (Entp 7w8) heyecanlı 7 Star Butterfly ( Esfp 7w6), Gözlem yeteneği gelişmiş iyi analizci sezgisi gelişmiş 7 @bilibili88 (Entp 7w6), her işte iyi 7 kullanıcısı Jungkook (Isfp 279)
 

opia

Trainee
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
71
Tepki
122
Puan
8
ennegram'da ben 7w6'ydım. lisedeki hocam testi yaptırdığında ne gerek var diye düşünüyordum ama kadın ennegram tiplerimize göre davranıyordu.
 
  • Alev
Reactions: ask

Benzer konular

Üst