Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Fss, Sm Entertainment'ın Hisse Senedi Manipülasyonu Şüphesiyle Kakao'nun Kurucusunun Ofisine Baskın Düzenledi

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,219
Puan
59
SEUL, 10 Ağustos (Yonhap) -- Kaynaklara göre, Güney Kore mali düzenleyicisi, teknoloji devi Kakao Corp.'un kurucusunun ofisine Kakao yöneticilerinin SM Entertainment Co.'nun hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddialarıyla bağlantılı olarak Perşembe günü baskın düzenledi.

Kaynaklara göre, Mali Denetleme Servisi'ne (FSS) bağlı özel bir soruşturma birimi, Kim Beom-su'nun Seul'ün hemen güneyindeki Pangyo'daki Kakao merkezindeki ofisinde arama yapti.

Kakao'nun bu yılın başlarında K-pop santralinin hisselerini satın alma sürecinde SM Entertainment'ın hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiğinden şüpheleniliyordu.

FSS, SM'nin küresel süperstar BTS'in arkasındaki rakip ajansı Hybe'nin Şubat ayında ajansa davanın soruşturulması için dilekçe vermesinin ardından iddiaları soruşturuyor.

Hybe, EXO, Aespa ve NCT'nin arkasındaki eğlence ajansı SM'nin yönetim haklarını devralma teklif savaşında Kakao'nun rakibiydi.

Mart ayında Kakao, SM'de yüzde 40 hisse alarak savaşı kazandı ve ajansın en büyük hissedarı oldu.

Hybe başlangıçta SM kurucusu Lee Soo-man'dan SM Entertainment'ın yüzde 14,8 hissesini satın aldı, ancak daha sonra Kakao'nun ihale teklifinin 7 Mart'ta başlamasından birkaç gün sonra Kakao ile yaptığı anlaşmanın ardından devralma teklifini durdurdu.

Hybe, Kakao'yu, Hybe'nin SM'de daha büyük bir hisse elde etmek için bir ihale teklifi yapmasını engellemek için başka bir şirket aracılığıyla SM'nin hisse senedi fiyatlarını manipüle etmekle suçladı.

AEN20230810009200320_01_i_P2.jpg

Exo'nun karması diyebilir miyiz? Kesinlikle umarım bu işin peşini bırakmazlar
 
Üst