Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İdol Fotokartları Bağlantı Satışı... Adi̇l Ti̇caret Komi̇syonu, Sm, Jyp Ve Yg Hakkında Soruşturma

lavanta

Trainee
Tepki
195
Adil Ticaret Komisyonu, idol albümlerinde yer alan 'fotokartları' hedefliyor
“İstediğin fotoğrafı elde edene kadar onlarca albüm satın almak”
“'Taraftarların kalbinden' yararlanan 'spekülatif taktikler'' eleştirisi
Haksız sözleşmeler ve taşeronluk... Eğlence şirketlerine peşpeşe soruşturmalar

Adil Ticaret Komisyonu, büyük eğlence şirketlerinin albümlerinde yer alan "bağlı satış" "idol fotoğraf kartları" suçlamasıyla ilgili yerinde soruşturma başlattı.

Bunun nedeni, çok fazla türde fotoğraf kartı üreterek idol hayranlarının "kalbinden" yararlanan spekülatif bir hile olduğu yönündeki sürekli eleştirilerdir.

2'sinde eğlence endüstrisine göre, Adil Ticaret Komisyonu aynı gün YG Entertainment hakkında yerinde inceleme yaptı. Geçen ayın 31'inde SM Entertainment ile başlayarak, bu ayın 1'inde JYP Entertainment'ın yerinde bir soruşturma yürüttüler.

image.png

Bu, büyük eğlence şirketlerinin fotoğraflı kartlarının kontrolden çıktığına dair son zamanlarda artan tüketici şikayetlerine yanıt olarak geldi.

Son zamanlarda, popüler idol grubu NCT'nin yaklaşık 50 çeşit fotoğraflı kartı rastgele bir şekilde piyasaya sürüldü ve satıldı, bu da kamuoyunun 'şiddetli hale geldiği' düşüncesine yol açtı. Genellikle bir albümün fiyatı 15.000 ila 40.000 won arasında değişir.
[...]

İdol hayranları, istedikleri üyenin fotoğraf kartını alana kadar sözde 'album kkang' (ç/n: albüm satın alma) yapıyor ve fotoğraf kartlarını Twitter'da veya Carrot pazarında yeniden satarak para kazanıyor. Fotoğraflı kartların piyasa fiyatı büyük ölçüde değişir, ancak ne kadar nadir olursa, değeri o kadar yüksek olur.

Aşırı hayranlar arasında, istenen fotoğraf kartını elde etmek için onlarca hatta yüzlerce albüm satın almak 'genel bir kural' olarak görülüyor.

Bu arada, Adil Ticaret Komisyonu tarafından eğlence şirketlerini hedef alan son soruşturmalar devam ediyor. Daha önce, geçen ayın başında Hybe, SM ve YG gibi büyük ajanslar, albüm ve mal üreten taşeron şirketlerle sözlü sözleşmeler gibi Alt Sözleşme Yasası'nın ihlal edildiğini öğrenmek için yerinde incelemeler yaptılar.

Adil Ticaret Komisyonu'nun araştırdığı konulardan biri, bağlı şovmen ile ajans arasında haksız bir sözleşme olup olmadığıdır.

kaynak:

orijinal gönderi:

1. Sonunda hahahaha Fotoğraflı kart satmayı bırakın

2. Buradaki en büyük sorun albüm fotoğraf kartları değil, 'yayınlanmamış' fotoğraf kartları.
Bunun doğru olduğunu mu düşünüyorsunuz?

NCT DREAM ISTJ albümü
- Yayınlanmamış ürünler için fotoğraf kartı şablonu
+ SMini kapak fotoğraflı kart incelemesi
+ Bulanık yayınlanmamış önizleme
+ Pop-up mağaza şablonu

3. Rastgeleleştirmeyi bıraktıkları sürece sorunu çözeceklerdir.

4. Sonunda!!!!!

5. Üye başına 50-60 fotoğraflı kart düştüğünü söyleyen bir yorum gördüm hul

6. Sizce diğer şirketler bunu yapmıyor mu? Herkes eşit derecede kötü

7. SM
NCT Dream 24 types
NCT 127 20 types
EXO 19 types
aespa 11 types
NCT DoJaeJung 10 types

Hybe
Seventeen 18 types
NewJeans 11 types
Le Sserafim 10 types
ENHYPEN 11 types
Fromis_9 15 types
TXT 9 types
BTS Jimin 3 types, Suga 3 types

JYP
Twice 12 types
XDinary Heroes 8 types
Stray Kids 12 types
NMIXX 8 types
ITZY 20 types
Twice Jihyo 4 types

YG
BlackPink Jisoo 5 types
Treasure 18 types

8. Yayınlanmayan fotoğraflı kartları düzenlemeleri gerekiyor

9. Yayınlanmamış fotoğraf kartları en sinir bozucu şey ㅡㅡ

10. İnsanlar sadece albüm satın alamaz mı?

Kaynak: Pannchoa

Eğer bu sistem kalkarsa BTS dışında kimsenin 1,5 milyon satıştan fazlasını geçemeyeceğini öğreneceğiz
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca BP'in son albümünün 14 çeşidi vardı haberde geçmiyor ama

Konu Sahibi
L

lavanta

Trainee
Tepki
195
Açıkçası fotokart evet bi neden ama hayranları yıldırmaz çünkü buradaki asıl amaç albüm yarışı
Hayir yıldırır çünkü hayranlar albümleri fotokart için alıyor . Bunları dhaa sonra fahiş fiyata satıyorlar ve bundan kâr ediyorlar eğer satacaklari bir şey olmazsa kimse almmaz

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Ben hayatımda bu kadar vizyonsuz para harcama görmedim. Sevgilim idol olsa milyoner olsam gidip 1 tane bile albüm almam. Bunlar birde yüzlerce alıyonr

Küçücük resim internetten indirip mukavvanın üzerine yapıştır yani. Arkadaşım her ay 1000'den fazla para harcıyor skz fotokartlarıdır ya da başka şeylerine. En son dolandırılmıştı mukavvanın üzerine resmi yapıştırıp göndermiş satıcı. Orijinalini de gördüm ama mukavvalı olan daha kaliteliydi bence.
Ders aldı mı

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Alır mı hiç ağladı zırladı aldı geri parasını. Sonra gitti o parayla başka satıcıdan fotokart aldı. Bir de küçücük şeylerin fiyatı 400 500 bunu yapan kişi de üniversitede. Akıl fikir versin ne diyeyim ki.
Çok anormaller ya. Param olunca bir güzel kendime yiyorum. Aptal bir fotoğrafa niye bu kadar para vereyim? Cidden psikolojik olarak değişik olduklarını düşünüyorum

robloxpro

Trainee
Tepki
128
tiktokta bu mecradan sırf merakımdan dolayı sadece bir kişi takip ediyorum. elçin diye bir kız nctzen. kızın kafam kadar albümü var koca rafı var ya paran olup olmamasını geçtim abla hiç mi kafan ağrımıyor şunu bulamadım şundan var cart curt 😭😭

tiktokta bu mecradan sırf merakımdan dolayı sadece bir kişi takip ediyorum. elçin diye bir kız nctzen. kızın kafam kadar albümü var koca rafı var ya paran olup olmamasını geçtim abla hiç mi kafan ağrımıyor şunu bulamadım şundan var cart curt 😭😭
albüm derken fotokart albümü