Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İlk Bisiklet Deneyiminiz

Only Once🍭

Trainee
Tepki
464
Bugün ilk defa bisiklet sürmeyi öğrendim teyzem sayesinde ama bilmiyorum sanki ilk denemeden çok iyi yapmam gerekiyormuş ya da bir kerede sürmem gerkiyormuş gibi hissediyordum 2 kuzenim teyzem ve eniştem çok iyi bir şekilde bisiklet sürüyor teyzem bana öğretince sanki insanları boşa bekletiyorum gibi hissediyorum ve çok gergin oluyorum ellerim bu yüzden çok aşırı bir şekilde terliyor ve bisikleti tutamıyorum bile teyzem ilk denemeye göre çok iyi sürüyorsun diyor ama bilmiyorum beni cesaretlendirmek için mi yoksa gerçekten doğru mu söylüyor çok kararsızım

Betülliçe✨

Fanbase Starter
Tepki
2,099
Küçükken abiminkini sürmeye çalışıyordum bisiklet üstüme devriliyordu ama pes etmiyordum. sonra orta okulda kuzeniminkini sürdüm bir süre sonra öğrendim. ama uzun zamandır sürmediğim için unutmuş olabilir miyim bilmiyorum.

Ü

Üye silindi 192

Bugün ilk defa bisiklet sürmeyi öğrendim teyzem sayesinde ama bilmiyorum sanki ilk denemeden çok iyi yapmam gerekiyormuş ya da bir kerede sürmem gerkiyormuş gibi hissediyordum 2 kuzenim teyzem ve eniştem çok iyi bir şekilde bisiklet sürüyor teyzem bana öğretince sanki insanları boşa bekletiyorum gibi hissediyorum ve çok gergin oluyorum ellerim bu yüzden çok aşırı bir şekilde terliyor ve bisikleti tutamıyorum bile teyzem ilk denemeye göre çok iyi sürüyorsun diyor ama bilmiyorum beni cesaretlendirmek için mi yoksa gerçekten doğru mu söylüyor çok kararsızım
Yüz üstü düşüp sepet yerinin çıkmış telinin dudağımı kesmesiyle ve iki dizimin de sürtünme sebebiyle kanamasıyla sonuçlandı ben de bir daha kullanmadım 🥲 Ama kaykay var, onu öğrendim ve daha çok sevmeye başladım.

sunnfloweer

Rookie Idol
Tepki
839
11 12 yaşındayken sürmeye başlamıştım çokta çabuk öğrenmiştim bir kaç günde buna güvenerek evimizin yanındaki yokuştan bisikletle yokuş aşağı indim 2 kere aşırı zevkliydi 3ncü inişimde yokuşun ortalarına gelince yavaşça frene bastım ve fren tutmadı aşırı panikledim ve son hızla yere öyle bi yapıştım ki... diz kapağıma 13 dikiş atmışlardı üstüne bide yaram iltihaplanmıştı iyileşine kadar canım çıkmıştı diyebilirim o zamandan beri tövbeliyim bisiklet bana uzak olsun

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
İlk bisiklet sürüşümü 8-9yıl önce yapmıştım. Erkek kardeşlerime sünnet hediyesiydi bisiklet. Kardeşlerim bana sürmeyi öğretiyorlardı ben de düştüm frenini kırmıştım. O zamanlar iyi sürüyordum şimdi sürekli bisiklet sürmediğim için direksiyon hakimiyetimi kontrol edemiyorum.
En son geçen hafta sürdüm onda da erkek kardeşlerim arkadan tutarak sürdüm.
Ben bisikletin frenine basmaya korkuyorum. Fren yaparsam yere düşerim diye çok korkuyorum . O yüzden ayağımı yere sürterek bisikleti durduruyorum.

robloxpro

Trainee
Tepki
128
ben de senin gibi milleti oyalıyormuş gibi hissediyordum ilk o yüzden stres yapıp sürmeyi bir türlü öğrenemiyordum sonra yokuşun birinden kendimi aşağıya sallaya sallaya öğrendim bir şekilde sizin de "sessiz sakin ve müsait" bir yokuşunuz varsa önerimdir. özellikle sessiz sakin dedim çünkü daha direksiyon kontrolü iyi olmadığı için yoldan çıkmalar çok olabilir güvenlik açısından pek önermiyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ayy konu açılmışken benim bindiğim bisikletin pedalı düşüp duruyordu ve ben daha uzun süre sürebilmek için bayağı hızlı başlamıştım pedal düşüverdi durduramadım da bisikleti yokuşu bitirip aşağı mahalleye indim şansıma da düğün varmış her yer araba sağdan gelen arabaya çarpmamak için aniden direksiyonu kırdım ve hakimiyeti tamamen kaybedip başka arabaya çarptım neyse ki çarptığım araba park edilikti üdşeldlelf
neyse işte ertesi gün de denize girecektik kıçımdan dizimin biraz altına kadar devasa morlukla deniz tatilimi de yapmıştım bu da böyle bir maceramdır

Son düzenleme:

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Ben daha okula gitmiyordum öğrendiğimde. 6 yaşındaydım sanırım. Ablamın bisikleti direk bana kalmıştı. Babam ve ablam köyümüzün merasında bana öğretmişlerdi. Hemen de öğrenmiştim. Bir binmeye başladım zaten liseye kadar özellikle yazları hiç inmezdim. Bir de benim bisikletimin frenleri pedalların arkasındaydı. Aşırı rahattı öyle olması. Köyde bir tane yol asfalttı herkesten uzun tekerlek izi yapardım o frenler sayesinde 😂
Liseye başladıktan sonra hiç sürmedim ama çok özledim bisiklet sürmeyi.