Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kid Leader: Taeyeon

Ü

Üye silindi 897

indir (4).jpeg


Kim Taeyeon, 9 Mart 1989 günü Jeonju-Güney Kore'de doğmuştur. Babası üniversitede bir grubun vokalisti, annesi ise çocuk şarkılarının söylendiği festivallere damga vuran gizli bir yetenekmiş. Jeonju'daki en büyük optik mağazası Taeyeon'un ailesine aitmiş bu yüzden de Taeyeon zengin bir ailede büyümüş. Küçük yaşlarında müzik eğitimi almaya ve şarkı yarışmalarında başarı sağlayarak şarkıcı olma hayalleri kurmaya başlamış.

2003 yılında sekizinci sınıfta giderken SM Starlight akademisine girmiş. O zamanlar çok fazla pratik odası olmadığı için Suju üyeleriyle pratik yapmak zorunda kalıyormuş. Sesinin değişmeye başladığı bir dönemde yüksek notaya çıkamayınca ağladığı söyleniyor. 2004 yılında "8th SM Youth Best Competition" yarışmasına katılmış ve on bin kişiyi geçerek birinci olmuş. Daha sonra SM ile sözleşme imzalayarak resmi stajyer olmuş.

Taeyeon, çıkış öncesinde stajyerlerin çevrimiçi kafelerinde şarkı söyleme yeteneğiyle ünlüymüş. Aynı zamanda vokal eğitmeni, Taeyeon'u"en unutulmaz öğrencisi" olarak nitelendiren The One'mış. Çıkış yapmadan önce, on beş yaşındayken, vokal eğitmeni The One ile birlikte "You Bring Me Joy (Part 2)" şarkısına eşlik etmiş. Çıkış yapmadan önce kendisini tanıyan bir kitleye sahipmiş ve bu kitle bugün Taeyeon hakkında "SNSD ile çıkış yapmasa bile OST söyleyen bir sanatçı olsaydı da bugünkü konumuna gelebilirdi." diyorlar.

Gelecek vaat eden bir stajyermiş ve çoğu kişi onun solo olarak çıkış yapmasını beklerken SNSD'nin yedinci üyesi olarak seçilmiş. 5 Ağustos 2007 tarihinde "Into The New World" şarkısıyla SNSD grubunda büyük bir çıkış yakaladı. 29 Nisan 2012 yılında SNSD'in alt grubu TTS ile "Twinkle" şarkısını, 5 Eylül 2018 tarihinde yine SNSD-OH!GG ile "Lil' Touch", SM kız gruplarının karma üyelerinin olduğu Got The Beat grubuyla 27 Aralık 2021 tarihinde "Girls On Top" şarkılarıyla da debut yapmış diyebiliriz.

2010 yılının sonlarına doğru The One ile hit single olarak bilinen "Like A Star" şarkısında tekrar bir araya gelmişler. Çok sayıda film için önemli şarkılar kaydettiğinden dolayı Taeyeon'a "OST Kraliçesi" lakabı takılmış. İlk müzikal deneyimini "Taiyou No Uta" filminin müzikal uyarlaması olan Midnight Sun'da Kaoru Amane olarak yapmış. Bu rol için nasıl gitar çalınacağını öğrenmiş. 7 Ekim 2015 tarihinde kendisinin de yazımında yer aldığı "I" şarkısıyla solo debut yapmış.

SM, genelde en büyük üyeyi lider olarak seçtiği için Taeyeon'un da bu yüzden grup lideri olarak seçildiğini düşünen fanlar mevcut. Sooyoung'un "Bir tartışma olduğunda Taeyeon sadece bir an dinler ve sonra müdahale eder, bu da her şeyi çözer." sözlerinden Taeyeon'un liderliğinden memnun olduklarını anlayabiliriz. Taeyeon kimine kayıtsız görünse de ihtiyaç duydukları anda çevresindeki arkadaşlarıyla çok iyi ilgileniyor, bu yüzden de grup üyeleri kendisinin çok iyi bir lider olduğunu söylüyor. Aynı zamanda ana vokaller adında her daim ismini duyurmuş, pek çok prodüktörün şarkı vermek istediği ünlü olarak seçilmiş.

Taeyeon-Baekhyun-Dating.jpg

Kariyeri boyunca çeşitli ünlüyle adı anılıp hakkında sayısız sahte sevgili iddiaları atılmış olmasına rağmen doğrulanmış tek ilişkisi 19 Haziran 2014 yılında Dispatch tarafından EXO-Baekhyun ile yayılan ve sonradan SM'in doğruladığı ilişkidir. İlişkileri hakkında iki tarafa da yakın birisi şu demeçleri vermiş: "Baekhyun ve Taeyeon ilk olarak 2011 yılında, Baekhyun stajyer olarak seçildiğinde tanıştılar. Baekhyun, Taeyeon'un bir hayranı olduğunu söyledi. Baekhyun, EXO-K'ye katılmadan önce yalnızca yedi ay eğitim almıştı; bu, EXO-K lideri Suho'nun yedi yıl eğitim almasıyla tam bir tezat oluşturuyor, Baekhyun'a diğer üyelerin gerisinde kaldığını hissettiriyordu. Taeyeon onun akıl hocasıydı. Ona çok güveniyordu ve onu destekliyordu. Sabırlı ve çalışkan bulduğu Baekhyun, EXO üyeleri arasında Taeyeon'un en fazla ilgisini çekendi. Onu bazen yalnız başına antrenman yaparken gördüğünde göz kulak olduğu söyleniyordu."

main-qimg-6aab22480201fc58945a09f4e90b99ab-lq.jpeg

Bu ilişkide ikilinin aldığı nefreti diğer idollerle karşılaştırmayı pek istemesem bile bu zamana kadar hiçbir idolün bu kadar nefret aldığını görmemiştim. Baekhyun, fanlarına 35 yaşına kadar kimseyle birlikte olmayacağına dair sözler sarfettiği için EXO-L'ler tarafından kendisi "hain" ilan edilmişti. Baekhyun'un varyete şovlarına çıkmasını istemiyorlar, gruptan ayrılmasını diretiyorlarmış. Hatta dilekçe toplandığını söylüyor çoğu fan. Baekhyun ilişki doğrulandığında özür diledi. Kendisinin görünüşüne laf edecek kadar ileri gitmişlerdi. Tabii Taeyeon da birçok tepkiyi çekmişti. Öncelikle EXO-L tarafından Baekhyun'u çaldığı için, ChanBaek shipperlar tarafından "Kris davasının üstünü örtmek için kullanılan sahte ilişkideki kadın" gibi ithamlarla karşılaşarak nefret yorumlarının ilk hedefi olmuştu. Kendisi "ilgi fahi**şesi" gibi bir duruma sokulmuş, sosyal medyası bu yorumlarla dolmuştu. Taeyeon'a nefret o kadar fazlaydı ki kıza fiziksel olarak zarar vermeye kalkıştılar. Hiçbir suçu olmadığı hâlde havaalanında gözleri dolarak hayranları önünde eğilip hem sosyal medyadan hem de havaalanında hayranlarından özür diledi.

20170818000902_0.jpg

Taeyeon kariyeri boyunca saçma sapan yanlış anlaşılmalar içerisinde olmuş, hak etmediği nefreti almıştı. 2017 yılında Jakarta havaalanında çıkan kargaşadan dolayı yere düşmüş, çevresindeki sözde hayranlar kendisine yardım etmeye çalışırken taciz etmişti. Bizzat kendi ig hesabı üzerinden "Hayranlar tarafından sürekli vücut temasından sinir oldum. Muhtemelen kasıtlı değildi ama insanlar kalça ve göğüs gibi vücut bölgelerime dokunmaya devam etti.." şeklinde paylaştığı bir yazısı mevcut. Sosyal medya üzerinden depresyonda olduğunu söylediği bir paylaşımda yine nefret yorumlarının hedefi oldu. Alicia Keys hakkında "Siyahi arkadaşımız güzel." cümlesini "Siyahi bir kıza göre güzel." şeklinde yanlış çevirerek gündem oldu, neyse ki çevirinin yanlışlığı doğrulandı.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Blabla

Rookie Idol
Katılım
26 Tem 2023
Mesajlar
397
Tepki
1,787
Puan
34
Kralicem... O kadar sevmiyordum ki 2016 yıllarında. Şuan hayranıyım
 
Üst