LadyDiana
Trainee
- Tepki
- 202
Türk dizilerini yıllardır izlemiyorum ama bu dizi beni ekran başına kilitliyor. Genel olarak benim düşüncem dizinin ülkemizin gerçeklerini yansıttığı yönünde. Aşırı dindar olup ipin ucunu kaçıranlarla aşırı seküler olup ipin ucunu kaçıranları tek projede özetlemişler. Muhafazakarların bir kısmının kadınlara her şeyi yasaklarken erkeklere her şeyi hak görmesi, erkek yaparsa elinin kiridir, erkek gezer tozar da kız öyle her yere gidemez, kadın dediğin evinde oturur, kadın dediğin öyle açık giyinemez diye zırvalamaları ve bunun nelere yol açtığı dizide güzel gösterilmiş. Sekülerlerin de bir kısmının dini her olaya düşman olması, tesettürlü kadınlara olan gereksiz ön yargıları da doğru yansıtılmış. Ayrıca dizide pek çok karakterin ilk başlarda gösterdikleri önyargılı tutumun değiştiğini de görüyoruz (kıvılcım, nursema). Her şeyi ele aldığımda ben başarılı bir proje olarak görüyorum ve iki tarafın da dizi yoluyla eleştirildiğini düşünüyorum. Fakat bazı insanlar bu dizinin toplumu daha çok kutuplaştırdığını, dini değerlerin aşağılandığını, kültürel değerlerin kötülendiğini iddia ediyorlar. Murat Sonerin de dizi yorumlarını beğenirim ama diziyi fazla yüzeysel ve erken eleştirdiğini düşünüyorum.
Ben sizin eleştirilerinizi de merak ediyorum
Ben sizin eleştirilerinizi de merak ediyorum
Son düzenleme: