lisamiro🦋
Trainee
- Tepki
- 278
Selam yapmışken atayım dedim yapacaklara afiyet olsun ellerine sağlık yaparsanız bana da atın
Biri yenmiş QWJGKHKH
Neyse şekiller çok iyi değil benim hatam
Malzemeler
~1 yumurta
~Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
~Yarım su bardağı sıvı yağ
~Yarım su bardağı mısır nişastası(elenmiş)
~1,5 su bardagi +1 yemek kasigi un(elenmiş)
~1 tatlı kaşığı kabartma tozu(elenmiş)
~1 paket vanilin (ben koymadım )
Üzeri için
~1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
Bir yumurtamızın üzerine yarım su bardağından biraz fazla pudra şekerini(ben yarım koydum az geliyor ) iyice özdeşleşene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yagimizi ekledikten sonra elegimizi hazırlayıp yarım su bardağı mısır nişastasını eliyoruz daha sonra eleğimize 1,5 su bardagi +1 yemek kasigi un eliyoruz unu ekledikten sonra 1 tatlı kasigi kabartma tozu eliyoruz. Sonra ise 1 paket vanilin koyuyoruz Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmiyorsa olmuş demektir.Tepsimizi yağlıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlanıp üzerine hafif bastırıyoruz 19-20 adet çıkıyor.Sonra bir soda veya maden suyu şişesinin ucunu hafif ıslatıp 1 tatlı kaşığı kakaoya buluyoruz ve kurabiyelere azıcık bastırıyoruz.170° önceden ısıtılmamis fırında 15-20 dk pişiyor afiyet olsunnnkitir kitir cok guzel oluyor
Pismemis hali
Biri yenmiş QWJGKHKH
Neyse şekiller çok iyi değil benim hatam
Malzemeler
~1 yumurta
~Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
~Yarım su bardağı sıvı yağ
~Yarım su bardağı mısır nişastası(elenmiş)
~1,5 su bardagi +1 yemek kasigi un(elenmiş)
~1 tatlı kaşığı kabartma tozu(elenmiş)
~1 paket vanilin (ben koymadım )
Üzeri için
~1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
Bir yumurtamızın üzerine yarım su bardağından biraz fazla pudra şekerini(ben yarım koydum az geliyor ) iyice özdeşleşene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yagimizi ekledikten sonra elegimizi hazırlayıp yarım su bardağı mısır nişastasını eliyoruz daha sonra eleğimize 1,5 su bardagi +1 yemek kasigi un eliyoruz unu ekledikten sonra 1 tatlı kasigi kabartma tozu eliyoruz. Sonra ise 1 paket vanilin koyuyoruz Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmiyorsa olmuş demektir.Tepsimizi yağlıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlanıp üzerine hafif bastırıyoruz 19-20 adet çıkıyor.Sonra bir soda veya maden suyu şişesinin ucunu hafif ıslatıp 1 tatlı kaşığı kakaoya buluyoruz ve kurabiyelere azıcık bastırıyoruz.170° önceden ısıtılmamis fırında 15-20 dk pişiyor afiyet olsunnnkitir kitir cok guzel oluyor
Pismemis hali