Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Mezuna Kalma Havasına Girmek Için Erken Mi Sizce?

Ladylate

Trainee
Katılım
10 Ara 2023
Mesajlar
22
Tepki
27
Puan
43
Forum halkı umuyorum iyisinizdir. Beynimi kurcalayan bir soru için aranıza katıldım. Lise sondayım ve şu an mezuna kalmak bana cazip geliyor ama emin değilim. Mezun psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Şu an kasimdayiz ama çeşitli sebeplerden TYT fene başlamam geçe kaldı ve bu beni strese sokuyor. Bilemiyorum ne yapmalıyım? Deneme konusunda da gecikmiş gibi hissediyorum.TYT mat rutinim var ama paragrafta kötüyüm. Bilemiyorum fikirlerinizi bekliyorum.
 
Konu Sahibi
Ladylate

Ladylate

Trainee
Katılım
10 Ara 2023
Mesajlar
22
Tepki
27
Puan
43
Fazlasıyla erken. Kendinizi bu psikolojiye sokmayın. Ayrıca hiçbir şeye de geç kalmadınız şu an. 6 aydan fazla var sayı olarak çok kısa bir vakitmiş gibi gelebilir ama resmen yılın yarısı. Bu tür şeyleri düşünüp kendinizi aman zaten mezuna kalıcam moduna şartlamayın. Elinden geleni yap, yetiştirebileceğin bir plan ayarla ve o şekilde çalış. Geçen sene sınava girdim. Bu tür şeyler düşünmeni de çok iyi anlıyorum çünkü ben de bizzat o hisleri yaşadım. Ama inan kendini o strese sokmana değmiyor, lütfen her şeyde olumlu düşünmeye (ne kadar zor olsa da ) devam edin ve odak noktanız sadece bu sene gireceğiniz sınavda elinizden geleni yapmak olsun.
Haklısın mevzuna kalma fikri kafamda kalırsa bu sene çok salarim. Sadece bu seneye odaklanacagim. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Daha 6 ay var sınava ve kesinlikle azımsanmayacak kadar yeterli bir süre.Açıkçası ben de geçen sene sınava hazırlanma konusunda gecikme yaşadım bu yüzden tecrübeliyim denebilir.Eğer ki çalışma temposunu son 2-3 ay kala tam oturtmamışan gerçekten sorun oluyor.Ama 6 ay çok ideal bir süre.Şahsen ben şu an mezuna kalmış olup tekrar hazırlanan biri olarak moralini hiç bozmamanı ve bu ihtimali düşünmemeni öneririm.Evet mezuna kalmak dünyanın sonu değil ama 6 ay içerisinde düzenli bir çalışma rutiniyle çok iyi bir sıralama yapabilirsin diye düşünüyorum.Umarım çok başarılı olursun🌺🤍
Teşekkür ederim. Umarım sende hayallerine kavuşursun❤️.
 

Benzer konular

Üst