Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Mmm'dan Hwasa 'Müstehcen Performans Tartışmasıyla' Suçlanmadı + Hwasa'ya Yeniden Dava Açılacağı Duyuruldu

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
Bir üniversite festivali sahnesinde sergilediği performans nedeniyle tartışmalara yol açtıktan sonra bir ebeveyn grubu tarafından suçlanan Mamamoo kız grubunun bir üyesi olan Hwasa (28, gerçek adı Ahn Hye-jin), ulaşım yasağı cezasına çarptırıldı. (Masraf yok).

Seul'deki Seongdong Polis Karakolu ayın 4'ünde, Öğrenci ve Veli İnsan Haklarını Koruma Koalisyonu (Hakkinyeon) tarafından müstehcen performans sergilemekle suçlanan MAMAMOO'dan Hwasa'yı geçen ayın sonunda suçlamamaya karar verdiğini duyurdu. Polis, "Hwasa'yı sanık olarak çağırdıktan, performansın içeriğini ve gelişim sürecini araştırdıktan ve ilgili kişilerin ifadelerini kapsamlı bir şekilde inceledikten sonra, cezai suçlamaları kabul etmek zor" dedi.

lINJxe (1).jpg

12 Mayıs'ta Hwasa, tvN eğlence programı 'Dance Singer Wandering Troupe'ı çekmek için Sungkyunkwan Üniversite Festivali'nde sahneye çıktı. O gün Hwasa, solo şarkısı 'Don't Give Me'nin performansı sırasında parmağını vücudun belirli bir kısmına koyma hareketini gösterdiğinde 'müstehcen bir performans tartışmasına' karışmıştı.

Ancak Akademik Dernek'ten bir yetkili aynı gün TennAsia'ya şunları söyledi: "Ceza Kanunu'nun 245. maddesinde aleni ahlaka aykırılık suçunda belirtilen müstehcen bir eylem olduğu gerçeği değişmedi. Çünkü Yargıtay'a uygun değil. Mahkeme kararı, bir üst makamdan bir soruşturma daha ve karar alınmasını istiyoruz." dediği ortaya çıktı.

Akademik dernek ayrıca, "Bu dava, benzer eylemlerin eğlence TV programları veya üniversite festivalleri gibi halka açık yerlerde tasvir edilmesine izin verilip verilmeyeceğine dair önemli (yasal) bir karardır" dedi ve ekledi: "Sapıklığı veya küfürü anımsatan performansı vurgulayan performans" cinsel eylemler bir performanstır.” “Müstehcenlik suçu olduğu açıktır” iddiasında bulundu.

Aynı zamanda şunu da belirtti: "Hwasa'nın eylemleri nedeniyle halk şok oldu ve utanç duydu, ancak fail mağdur olamaz." Bu eleştiri, Hwasa'nın suçlandığı olayla ilgili duygularını ifade etmek için 'kurban rolü oynaması' niyeti olarak yorumlanabilir. Aynı zamanda akademik dernek, "(Mağdur gibi şikayet etmek yerine) düşünmeye ve özsaygıya ihtiyaç var" dedi.

-

Yani anlayacağınız mahkeme Hwasa'yı suçsuz bulsa da Akademik Dernek tekrar dava açacağını duyurdu.
 

ponywinx

Judith🩷
VIP Visual Queen
Katılım
15 Eyl 2023
Mesajlar
1,532
Tepki
2,858
Puan
143
Tamam performans hoş değildi ama bunun için ceza alacak değil ya saçmalık yani
 
Üst