jiyej
Trainee
- Tepki
- 9
Ben müzik üzerinden anlatmak istiyorum genelde hip-hop ve afro amarikan tarzı müzikler yapıldığında siyahi insanlar hemen kültür yağmacılığı yapılıyor diyip bir linç kültürü başlatıyor.Ama bu kültür yamacılığı sadece siyahilere özel bir olay galiba çünkü mesela biz bir Balkan ülkesiyiz Balkan ülkelerine ait kültürel müziklerimizi Kpop ta dahil birçok yabancı sanatçı kullanıyor ama o kadar ülke arasında bu duyarı kasan hiç görmedim.Ya da geçen Beyonce siyahi bir sanatçı olarak country tarzı müzik yapmıştı ama sıfır linç yedi neden? Bu da belirli bir topluluğa ait bir tarz değil mi? Bu da kültür yağmacalığına girmiyor mu? Az önce geleneksel Hint kıyafetleri ve makyajı yapan asyalı biri vardı yorumlarda bir tane bile duyar kasan yoktu,arabian night müziğinde yine birçok farklı ırktan kişi arab tarzı giyinip makyajını yapıyor onda da duyar kasan hiç olmuyor ama afro tarzı örük yapınca siyahi insanlar affedersin ağzına s*çıyor.neden bu kültür yamacılığı sadece siyahi insanlar için geçerli oluyor onlar istediği kadar bir kültürden yararlanabiliyor ama başkaları onların kültürüne ait birşey yapamaz sadece müziğin evrensilliğini kabul edebilir misiniz?