Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Regl Düzensizliği

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Reglim 6 gün gecikti ve bir türlü olamadığım için vücudum mahvoldu aşırı stres bastı geciktikçe sanki vücut düzenim bozuluyor bir şeyler kötüye gidiyor gibi hissediyorum. İlaçlar haricinde adeti söktüren bildiğiniz doğal bir yöntem var mı ? Maydanoz suyu icecektim ama evde maydanoz yok ve şehir merkezi çok uzakta. Yardım edin🥺

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
doktora gitmen daha iyi olmaz mı
Haftada bir kez şehir merkezine gidebiliyorum yani imkanlarim biraz kısıtlı. Bir de yaşadığım şehirde çok fazla doktor yok malesef çok sevdiğim bu işleri çok iyi anlayan bir kadın doğum uzmanı vardı o da gitti.

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Stresten gecikmiş olabilir.Kafanı dağıtan şeyler yapmaya odaklanabilirsin.Ama @kelebek in dediği gibi doktora gitmek en iyisi bence. @JkunTavşanDişleri tavşan dişleri tıp okuyorum demişti belki o daha iyi bir tavsiye verebilir.
Teşekkür ederim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Maydanoz suyu adet için iyi bi dene istersen, stres zaten en büyük sebebi geçikmesinin ama doktor en iyi çözüm netice de
Ah ah maydanozum olsa yapardım. Hibiskus da çok söküyor o da kalmamış

Arven

Fanbase Starter
Tepki
2,284
Benim genelde stresten gecikiyor sonra geç olacağımı anladığım için de stres oluyorum kısır döngü gibi

Hazır regl konusu açılmışken lütfen kesin işe yarayacak bı çözüm önerin regl ağrısı için

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Benim genelde stresten gecikiyor sonra geç olacağımı anladığım için de stres oluyorum kısır döngü gibi

Hazır regl konusu açılmışken lütfen kesin işe yarayacak bı çözüm önerin regl ağrısı için
Dolorex harika ama mideyi mahveden çok ağır bir ilaç. Ağrın tam bastırdığında yüz üstü yatinca biraz hafifliyor

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Reglin sadece bu ay mi bu kadar gecikti yoksa hep mi böyle olur mu çok önemli. Şahsen benim 6 gün geciktigi çok olur o yüzden bana garip gelmedi söylediğin

Eğer sadece bu ay olduysa kendini gozlemlemelisin. Muhtemelen doktor da aynı şeyi söyleyecek.
Bir şeyler seni rahatsız etmiş olmalı. Ne söktürür regl i bilmiyorum. Ve açıkçası böyle şeyleri tehlikeli buluyorum. Seni rahatlatacak şeyler yap ve bunu aklından çıkarmaya çalis. Vücut biraz rahatlasın. O ağrıyı ve huzursuzluğu iyi bilirim
Umarım en kısa zamanda rahatlarsın
Çok teşekkür ederim evet şu sıralar biraz stresliyim çok sevdiğim bir yakınım hamilelik zehirlenmesi geçirdi baya yoğunum su siralar

Ü

Üye silindi 189

askim oncelikle yasin kucukce regl gecikmelere, duzensizlikleri cok normal ben 12 13 yasindayken 20 gunde bir oluyordum xnjxjxjxnx ama yasin buyukse veya bu sikca olan bi olaysa kadin doguma gitmen daha iyi. stresten kaynakli olabilir ya da tek seferliktir dedigim gibi sikca olan bi olay degilse üzerinde cok durma bence gerek yok

Arven

Fanbase Starter
Tepki
2,284
Dolorex harika ama mideyi mahveden çok ağır bir ilaç. Ağrın tam bastırdığında yüz üstü yatinca biraz hafifliyor
Eczaneler reçetesiz veriyor mu ?
Halam bı kere kızmıştı bana reglken ilac içmek zararlı diye ama bu biraz acil bı durum benim için

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
askim oncelikle yasin kucukce regl gecikmelere, duzensizlikleri cok normal ben 12 13 yasindayken 20 gunde bir oluyordum xnjxjxjxnx ama yasin buyukse veya bu sikca olan bi olaysa kadin doguma gitmen daha iyi. stresten kaynakli olabilir ya da tek seferliktir dedigim gibi sikca olan bi olay degilse üzerinde cok durma bence gerek yok
Himmm yaşım o kadar küçük değil ya bu sene ilk kez başıma geldi

Arven

Fanbase Starter
Tepki
2,284
Bu kişiden kişiye değişiyor
Mesela herkes dolorex in kendisine çok iyi geldiğini söyler bana tam tersi pek etki etmez. Ben majezik kullanıyorum. Doktorum günde ikiden fazla asla kullanma demişti
İyi geliyor ama sana hangisi iyi gelir bence kendin bunu bulmalısın
Anladım teşekkürler 🧡

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Aslında kadınlarda 35 güne kadar da regl olunmaması normal🤔 28-35 günde bir döngü oluyor. Stresten de gecikmiş olabilir. Normal bir süreç olarak da 34 günde olmuş olabilirsin. Yine de en iyisi uzmana görünmek.
2 aydır düzenli doğum kontrol hapı kullanıyordum yeni bıraktım ve olmadım bilemiyorum belki de hapı biraktigim için oldu

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Evet onların etkisi olabilir. Doktor kontrolünde mi kullandın o hapları? Doğum kontrol haplarının rastgele kullanılmaması gerekiyor.
Tabii ki kafama göre kullanmadım ama psikolojik olarak etkisini çok fazla gördüğüm için bırakmak zorunda kaldım. Bir iki ay düzenli kullanıp bir iki ay ara veriyordum öyle oldu