Bazı yorumlar içeriğin engellenmesini önlemek amacıyla kasten hakaret içermeyecek şekilde yazılıyor olmasına rağmen içeriğinde temel insan haklarını dahi kolayca ihlal edebilecek şeyler bulunduruyor. Ben site kısmında yetkili değilim, ancak aynı yorumlar forumda yazılıyor olsaydı ve şikayet edilseydi hepsine uyarı verilmesi yönünde oy kullanırdım. En basit örneklerini Blackpink haberlerinde görebilirsiniz, zira özellikle Jennie ve Lisa haberlerinde kadın haklarını hiçe sayan çok ağır ithamlar ve ifadeler oluyor. Lisa'ya Paris'teki Cabaret gösterisinden sonra ve Jennie'ye de The Idol'deki sahnelerinden sonra inanılmaz bir şekilde bodysh*ming ve kadın haklarını hiçe sayacak hakaretler içeren yorumlar çoğaldı bence - hani öncesinde de vardı ama bir ara bu haberlerden sonra inanılmaz coşmuştu bence. Ayrıca nefret yorumu da çok fazla oluyor ve zira aynı yorumlar herhangi Türk bir ünlüye yapılmış olsaydı veya BP kızlarının TR'de avukatları vs olsaydı hepsine teker teker hakaret davası açılabilirdi, o derece ağır yorumlar söz konusu. Nefret yorumu yazan tipler genel olarak 13-18 yaş aralığında diye düşünüyorum, bu yüzden kimse yaptığı yorumun ciddiyetinin veya ağırlığının farkında olmuyor anlaşılan ama özellikle bir avukat gözüyle baktığımda hepsi potansiyel bir soruşturma dosyası olarak görünüyor gözüme. Bu yüzden nefret içerikli her yorumun şikayet edilmesi de bana mantıklı geliyor. Ha tabii, ifade özgürlüğü çerçevesinde baktığımızda bu şekilde yorumlanamayacak ifadeler de vardır elbette ama şunu unutmayın ki, yaptığınız nefret yorumlarıyla bir başkasının özgürlük alanını ihlal etmiş oluyorsunuz ve o noktada ifade özgürlüğünüzün de bir önemi kalmıyor.