Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Stresle Baş Etme Yöntemleriniz Neler?

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
514
Tepki
1,901
Puan
90
Ben üniversiteden beri sınavlara vs. stres yaptığımda midem bulanıyor. Pek bir şey yiyemiyorum. Ama üniversitedeyken bu durum bu kadar kötü değildi. Mezun olduğumdan beri daha kötü duruma geldi. Önceden yediklerimi çıkarmazdım ama artık yediğimi de çıkarıyorum. İlk vakam da dişçi de yaşandı. Yirmilik dişlerimin 2 si gömülü 2 si de çok yanda çıktığı için diş doktorum çektirmemin daha iyi olacağını söylemiş beni çene cerrahisine yönlendirmişti. Ameliyat ile alacakları için ben tabi yine stres yaptım. Saatlerce aç kalmam gerekeceği için öncesinde karnımı iyi doyurmam gerekiyordu. Ben de midem bulandığı için yine çok yemedim ama normalde stresli olduğum durumlardan biraz fazla yemek yedim. Doktor uyuşturucu iğneleri vurdu ve uyuşana kadar dışarıda beklememi istedi. Ben dışarı çıktım ve üstümden bir ter boşaldı. Ne yapacağımı bilemedim. Tam lavaboya doğru giderken koridorda tüm yediklerimi çıkarmıştım. Onca insanın önünde çıkardığıma mı yanayım yoksa ağzımda iğne uyuşukluğu varken suyla çalkalamayacak olduğuma mı bilemedim. O şekilde ameliyat olmuştum. Ve bu olaydan sonra bana yeni bir stres daha yüklendi: "Ya istifra edersem". 2020 kpss sınavına giderken de sınava girmeden önce yine çıkarmıştım. Aynı olayı 2 kere yaşayınca korkum daha da arttı. Sağlık ocağına anlattığımda bana mide ilacı verdi. Her stres olduğumda onu içiyorum. Belki ilaç içtiğim gerçeği beni psikolojik olarak da rahatlattığı için bir daha yaşamadım ama sınavlara vs. gireceğim zaman hep iki lokma yiyip gidiyorum. (Tansiyonum düşmeyecek kadar yemek yiyorum yani).
Ve bazı olaylarda da stresim çok önceden başlıyor. Mideme öyle çok rahatsız edecek kadar vurmuyor ama günlük hayatımı etkiliyor. Önümüzdeki hafta tez savunma sınavım var. Hocamla tezi hiç düzenleme yapmadığım için kendime güvenim az(zaten genel olarak özgüvensiz biriyim). Bir de 3 hocanın önünde sunum yapacağım gerçeği beni inanılmaz strese sokuyor. Şimdiden gergin haldeyim yani. Okulda bile kafamı kaldırıp sunum yapmışlığım yoktur. Hep kağıda bakarak ya da bilgisayar ekranından yapmıştım. Yüksek lisans ders dönemim online olduğu için orada yaptığım sunumlarda daha rahattım evdeydim önümde ekran zaten vardı hocanın ve sınıfın yüzüne bakmam gerekmiyordu ekrana açtığım şeyden okuyarak yapabiliyordum sunumları. Ama şimdi farklı. Karşımda 3 tane hoca olacak. Ve önceden düzenlenememiş tezimi incelemiş olarak karşımda olacaklar. Bu yüzden ekstra geriliyorum.
Stres ile baş etmek için yaptığınız bir şey var mı? Rahatlamamı sağlayacak bir şeye ihtiyacım var şuan.
 

Taylorswift

Trainee
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
12
Tepki
4
Puan
6
stresten cilt hastalığı bile oldum ama sonunda düşünmemeyi öğrendim aklıma ya yapamazsam falan gibi düşünceler gelince konuyu değiştiriyorum mesela akşama ne yesem hangi çantayı alsam falan he işe yaramazsa da kafam dağılana kadar komik şeyler izliyorum
 

Melike

Trainee
Katılım
7 Tem 2023
Mesajlar
49
Tepki
135
Puan
8
Nefes egzersizi benim sakinleşmemi çok etkiler. Ben stres anında çok heyecanlanırım. Baya ellerim falan titrer. Terlerim ve vücudum gergin bir pozisyonda mide bulantısı ile beraber tepki verir. Bu süreçte üniversitedeki hocamın tavsiyesi aracılığıyla nefes egzersizine başlarım. Bir dakikada yavaş bir şekilde difayramımı doldurabileceğim kadar nefesle doldurur, üç dakika tutmaya çalışır, iki dakika da da yavaşça vermeyi denerim. Bu süreçte de bir yandan zihnen kendimi rahatlatmaya çalışırım. 'Melike bunun ucunda ölüm yok. Olursa iyi olur ama olmazsa da sağlık olsun. Hiçbir şey senden önemli değil. Kimse senden de iyi değil. Sen ablanların kardeşisin. Başaracaksın bu senin yanında var. Kendine güven. Dik dur. " şeklinde sonra bir rahatlama gelir. Vücudum gevşer. Uyku bastırır gibi olur ve beni strese sokan her neyse onu yapmak üzere harekete geçerim.
 
Konu Sahibi
Müstesna

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
514
Tepki
1,901
Puan
90
Günlük yazmak stresimi azaltır. Duygularımı, sorunlarımı yazıya dökmek içimi rahatlatır. Yazacak bir şeyim yoksa da şiir dinlerim yada hoşuma giden şiiri defterime yazarım. Yalnız kaldığım zamanlarda da her zaman pozitif düşünürdüm yks zamanı stresimi çok iyi kontrol etmiştim bu sayede. Her seferinde gelecekteki halimi düşünüp bu sıkıntılarımın artık olmadığını düşünürdüm. Şuan her ne kadar heyecandan bu stresimi yönetemesem de zamanında bana oldukça yardımcı olmuştu.
Umarım her şey istediğin gibi olur <33 Başarılar ❤️
Teşekkür ederim ❤
 
Üst