Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Yabancı Dilde Konuşma Sorunu

hanakaru

Trainee
Tepki
28
merhabalar hazır şurada finallerim bitmişken uzun zamandır aklımda olan bir konuyu açmak istedim

ben şu anda bir japon dil&edebiyatı öğrencisiyim. okuma, yazma&dinlemede kendime güveniyorum yani genel olarak yazılı bölümlerde fakat iş konuşmaya gelince aklımdaki her bir şey silinip gidiyor gerçekten yani hani yıllardır öğrendiğim her bir şeyi unutuyorum. bu yıl burs mülakatına girdim dokuz hocam da karşımdaydı ve benden konuşmamı beklediler haliyle kendimi kanıtlayabilmem için fakat o an hiçbir şey diyemedim heyecanla ne sorduklarını da anlamadım ve o kısacık 10 dakikalık mülakat kabusum oldu benim kendi kendime pratik yapmaya kalktığımda olsun durduk yere ne bileyim evi toparlarken bir şeyler okurken falan bir anda aklıma düşüveriyor ve utancımdan ölüyorum kendimi yok etmek istiyorum yeryüzünden

şu anki bölümüme ingilizce bir bölümden geçiş yapmıştım ve geçmemin önemli sebeplerinden birisi de ingilizcede de konuşamamamdı. özellikle de sınıf arkadaşlarımı görünce kendimi bütünüyle işe yaramaz hissetmiştim. fakat garip bir şekilde ingilizcedeki baskı üzerimden kalkınca aslında o kadar da kötü olmadığımı fark ettim. bir de bu sene yeni hocamız türkçe bilmiyor onunla ingilizce ya da japonca konuşmamız gerekiyor o yüzden açıldığımı hissettim biraz.

mezun olmama az bir zaman kaldı. ve açıkçası gelecek planlarım arasında başka diller de öğrenmek var çünkü dil öğrenmeyi seviyorum gerçekten fakat konuşmada bir türlü kendime güvenemiyorum bu yüzden de ne kadar öğrenirsem öğreneyim hiçbir işe yaramayacağını hissediyorum (ki öyle de)

demek istediğim böyle bir durum yaşayan var mı? nasıl aştınız, tavsiyeleriniz nelerdir? ya da japoncanın kendi karakterinden düşünürsek uzak doğu dillerine ilgisi olan, öğrenen var mı böyle sorunları nasıl hallediyorsunuz?

böyle bir başlık açmak istedim ve biraz uzun tuttum sanırım kusura bakmayın agdsfh

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Ortaokulu ve üniversiteyi yurt dışında okuyan biri olarak verebileceğim en iyi tavsiye native speaker olan ya da o dili öğrenmeye çalışan biriyle pratik yapmak. Ben ortaokulu ingilterede bitirdim ilk gittiğimizde ingilizcem neredeyse hiç yoktu ve ingiliz aksanın ne olduğunu bilmiyordum bile zar zor ingiliz aksanı öğrendim üniversitede de amerikaya gittiğim için amerikan aksanı öğrenmeye çalıştım insanlar çok dalga da geçti aksanımdan dolayı ama o dile maruz kaldıkça öğreniyorsun. Benimde çok utanç duyduğum hala aklıma gelince duvarı yumruklamak istediğim iğrenç hatalarım var ama gerçekten birileriyle konuşmazsak gerçekten öğrenmek çok zor. Cambyl falan demiycem çünkü malesef ülke ekonomisi imkan vermiyor. Ama discordda farklı ülkelerin sunucularına girip arkadaşıklar edinebilirsin.

Konu Sahibi
hanakaru

hanakaru

Trainee
Tepki
28
benim ingilizce telaffuzum berbattır. her ne kadar ingilizce cümleleri yapısına göre düzgün kullansam da çoğunluk konuştuğum şeyi anlamaz. kelimeleri de doğru okurum ama şöyle bir şey var ki biraz pelteğim ve r harfini kelimesine göre yuvarlamakta zorluk çekiyorum. bunun tek çözümü listening yaparken söylenen kelimeleri tekrar etmek. bunun dışında önceden cümle kurmakta da bayağı zorluk çekiyordum. bunu da kendi bilgisayarımdan günlük hayatımı sadece ingilizce anlattığım video günlükler ve bazı arkadaşlarımla ingilizce muhabbet ederek hallettim. hatta bu video günlük olayı bayağı konuşmayı toparlıyor diyebilirim.
günlük video yolunu beğendim gibi hatta bugünden başlayarak yapmayı deneyeceğim çok teşekkür ederim önerilerin için ❤️
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben İngilizce öğrenirken yaşamıştım bunu. Kendi kendime konuşabiliyordum fakat biri olduğunda unutuyor ve ne dediklerini anlamıyordum. Zamanla aştım bunu. Önce yanında hiç çekinmeyeceğim kişilerle başladım konuşmaya. Sonra diğerleri derken bi bakmışım o utangaçlık artık üstümden gitmiş ve rahat bir şekilde ingilizce konuşabiliyorum.
Asla durma. Arkadaşlarınla konuşmaya çalış. Evde ailenle konuş. Seni anlamayacak olsalar da konuş. Ben de çince öğreniyordum. Ne arkadaşlarım ne ailem anlıyordu dediklerimi ama ben yine de konuşuyordum bhalaoshsjsh İngilizce de aynı şekilde. O yüzden utanma ve konuş. Zaman geçtikçe sen de fark edeceksin neyin değiştiğini
İngilizcede hocanla konuşa konuşa açıldığın gibi eminim ki Japoncada da öyle olacak ✊✨
evdekileri zaten arada japonca bağırarak falan sinir ediyordum gerçekten eğlenceli oluyor ve pratik de olabilir avdfdkfd önerilerin için teşekkür ederim❤️😊 umarım ingilizcede olduğu gibi japoncada da açılabilirim :')

Konu Sahibi
hanakaru

hanakaru

Trainee
Tepki
28
Sırf bu sebep yüzünden üniversitede beni erasmusta 50 geçme notuyken 49da bırakan bir yönetim kuruluyla karşı karşıya kalmıştım. Bütün hayallerimin suya düşmesi bir yana üzerine korona eklenmesi ve doların artışıyla bütün planlarım suyun altını buldu ben de öyle arkalarından ağlayarak baktım (ve daha neler neler var). Seni anlıyorum, sosyal anksiyete sorunumun yanı sıra kendimi ifade etme güçlüğüm de vardı. Ama bunları zihnime aşılamanın da doğru olmadığını öğrendiğimden bu yana girip çıkmadığım yabancı dil platformu kalmadı. Arkadaşlar edindim. Mesaj yazmak yerine sesli konuştum. Ben onlara bir şeyler öğrettim onlar bana. Yabancı dizi izleme sitelerinde Türkçe altyazı seçeneğini bi kenara bırakıp filmin anadilinin altyazıdını açıp anlamadığım yerde Türkçe’ye çevirdim. Onların konuşmalarının ardından ben de sesli olarak tekrarladım. Şu an hâlâ istediğim o aşamada değilim yoluma taş koyanlar yüzünden, moralim bu noktada çok bozuluyor ve ağladığım da oluyor (şu an bile gözlerim doldu??) ama gel gelelim pes etmek ve dışarısı zaten baskı kurarken bir de senin kendine baskı kurman yarardan çok zarar veriyor. Kimse yoksa bile kendinle konuş ama konuş. Bir insanın hayatını elinden almadın, birinin kalbini kırmadın. Yalnızca ifade edemedin kendini, bu kadar. Asla dünyanın sonu değil. Seni öldürmeyen şey güçlendirir, ben buna inanmaya ve kendimi de her koşulda geliştirmeye çalışıyorum. Söylediklerim yararlı olur mu sana yol gösterir mi bilmiyorum ama inan yalnız değilsin.
çok teşekkür ederim öncelikle ve söylemem gerek yazdıklarını okurken bende ağlamaklı oldum çünkü yaşadığın zorlukları anlayabiliyorum.. bu tür konuları tanıdığım insanlardan ziyade tanımadığım anonim kişilerle konuşmak bana da yarar sağlıyor gibi hissediyorum o yüzden yol göstereceklerinden eminim tekrar teşekkür ederim💕

Konu Sahibi
hanakaru

hanakaru

Trainee
Tepki
28
Ortaokulu ve üniversiteyi yurt dışında okuyan biri olarak verebileceğim en iyi tavsiye native speaker olan ya da o dili öğrenmeye çalışan biriyle pratik yapmak. Ben ortaokulu ingilterede bitirdim ilk gittiğimizde ingilizcem neredeyse hiç yoktu ve ingiliz aksanın ne olduğunu bilmiyordum bile zar zor ingiliz aksanı öğrendim üniversitede de amerikaya gittiğim için amerikan aksanı öğrenmeye çalıştım insanlar çok dalga da geçti aksanımdan dolayı ama o dile maruz kaldıkça öğreniyorsun. Benimde çok utanç duyduğum hala aklıma gelince duvarı yumruklamak istediğim iğrenç hatalarım var ama gerçekten birileriyle konuşmazsak gerçekten öğrenmek çok zor. Cambyl falan demiycem çünkü malesef ülke ekonomisi imkan vermiyor. Ama discordda farklı ülkelerin sunucularına girip arkadaşıklar edinebilirsin.
discordu hiç düşünmemiştim aslında, biraz bakınıp kullanmayı deneyeceğim çok teşekkürler öneriler içinn

Ayna taktiğni daha önce hiç denedin mi bilmiyorum, bir şans ver ama istersen. Şöyle ki, aynanın önüne geçip sanki birilerine sunum yapıyormuşsun gibi konuşacaksın. O mülakat hakkında artık bir şey yapamazsın maalesef, üstünde durmaman ve seni etkilemesine izin vermemen gerekli. Söylediğim taktikte belki ilk günler biraz zorlanırsın ama daha sonrasında açılırsın. Her şey gönlünce olur umarım💚
bunu daha önceden denemiştim aslında ve ara ara halen denemeye çalıştığım bi şey fakat aynada o kendi tedirgin yüz ifademi gördükçe bu sefer cümlemin başını unutmaya başlıyorum, dolayısıyla ayna yerine sadece konuşmamı kayda alıp dinliyordum. ve mülakat konusunda da haklısın.. aklım el verdiği kadarıyla üstünü örtmeye çalışacağım hehe teşekkür ederim yorumun için 💕💕

Bir ELL ögrencisi olarak söyleyebilirim ki işin aslı pratik. Ben bölüme ilk basladigimda reading, listening, writing de cok iyiyken speaking de zorlaniyordum. Ayni dedigin gibi sanki bilgiler siliniyordu hafizamdan. Bu pratikle gecmeye basladi. Pratigin en kolay yolu da ana dili olan kisilerle konusman. Ben yazlari sahil kenarinda otellerde calistim. Bu sayede bircok yabanci turistle konustum, bazilariyla arkadas oldum. Iyice gelistirdim konusmayi.
aslında turistlerle etkileşime geçme işini arkadaşımla düşünüyorduk özellikle finalleri bitirdikten sonra. dediklerinle beraber daha da aklıma yatan bir fikir oldu teşekkür ederim önerin için😊

Hangi milletten olursa olsun dil öğrenmeye çalışan amatör/profesyonel birçok kişi böyle sorunlar yaşıyor. Hepimizin utanç verici anıları olabiliyor. Ben de birkaç kez turistlerle mağara adamı diliyle anlaşmaya çalıştım.

Senin durumunda da zaten gergin olduğun bir durumun içindeymişsin. Baskı kalktığında aslında yapabildiğini sen de fark etmişsin. Konuşmaya çalışırken seni en çok engelleyen durumun ne olduğunu düşünmeni öneririm. Örneğin (genel örnekler): ”Hata yapacağım.”, “Hata yaptığımda herkes aptal olduğumu düşünecek.”, “Bir hata yapıyorsam bu o işte başarısız olduğumu gösterir.”, “Bir kere donup kaldıysam bir daha bçyle olacak.” Bunlar aslında aynı durumdaki birçok kişinin aklına gelip giden endişeler. Hata yapmak dünyanın sonu değil. Gelişim sürecinde insanlar hata yaparak öğrenirler. Bu süreci yaşayan bir öğrencinin hata yapması çok doğal. Durumu çözmek için çaba sarf ettikçe bunlar azalacak. Ana dilini konuşan insanlar da hata yapabiliyorlar. Herkesin karşısında donup kalacağı sorular olabilir. Endişelendiğin zaman ve aklına o ana dair görüntüler geldiği zaman bunları kendine söylemeni tavsiye ederim. Çalıştığın alan hakkındaki tutkunu yazdığın yazıdan bile hissettim. Bence harikalar çıkaracaksın <3
söylediklerin çok doğru aslında içten içe kendimizi şartlandırdığım için hiçbir halta yaramayacakmışım gibi hissettiğimi biliyorum fakat istemsizce bir anda aklıma o görüntüler doluştuğu için kendime asla engel olamıyorum bugüne kadar gülüp geçerek kendimi yatıştırmaya çalışıyordum fakat söylediğin gibi kendi sesimi duyarak kendimi telkin etmeyi de deneyeceğim umarım işe yarar ve çok teşekkür ederimmm❤️❤️ umarım gerçekten de harikalar yaratabilirim hehe

Son düzenleme:

Hasbully

Trainee
Tepki
154
Bunun bir sürü sebebi olabilir o yüzden önce neden konuşamadığının sebebini bul bence. Mesela o girdiğin mülakatta Türkçe sorsalardı konuşabilir miydin? Bu konuda yapılmış zibilyon tane profesyonel video vardır vb. ben bu tarz videoları çok izledim faydası da oldu ancak bir yerden sonra iş sende bitiyor. Ben her mülakat/ sözlü sınav öncesi sorulabilecek soruları hazırlar onları cevaplandırırım. Sonrasında mülakata giderken en beğendiğim kıyafetlerimi giyer ve full face makyaj yaparım. Mülakattan hemen önce egomu yükseltecek bir şarkı dinlerim Mülakata girdiğim zaman sanki onlar muhabirmiş ben de ünlü biriymişim gibi kafamda bir senaryo yazarım ve ona göre oynarım. Bu sayede hem karşılarında ezik büzük durmamış oluyorsun hem de üstüne bir rahatlık geliyor

Konu Sahibi
hanakaru

hanakaru

Trainee
Tepki
28
Bunun bir sürü sebebi olabilir o yüzden önce neden konuşamadığının sebebini bul bence. Mesela o girdiğin mülakatta Türkçe sorsalardı konuşabilir miydin? Bu konuda yapılmış zibilyon tane profesyonel video vardır vb. ben bu tarz videoları çok izledim faydası da oldu ancak bir yerden sonra iş sende bitiyor. Ben her mülakat/ sözlü sınav öncesi sorulabilecek soruları hazırlar onları cevaplandırırım. Sonrasında mülakata giderken en beğendiğim kıyafetlerimi giyer ve full face makyaj yaparım. Mülakattan hemen önce egomu yükseltecek bir şarkı dinlerim Mülakata girdiğim zaman sanki onlar muhabirmiş ben de ünlü biriymişim gibi kafamda bir senaryo yazarım ve ona göre oynarım. Bu sayede hem karşılarında ezik büzük durmamış oluyorsun hem de üstüne bir rahatlık geliyor
açıkçası ilk kez böyle bir yaşadığım için pek bir fikrim yoktu o yüzden araştırdım ve çevremdeki insanlara sordum böyle deneyimleri olan ve yurtdışında okuma bursu olduğu için gelebilecek belli başlı soruları tahmin edebiliyordum dolayısıyla kendimi hazırladığımı düşünüyordum kendimce cevaplamaya çalışmıştım fakat dış görünüş olarak dikkat etmemiştim bunu da o anda sınıf arkadaşlarımın özenini görünce anlamıştım aslında..

türkçe konuşmakta bir sorunum yok çünkü dokuz hocam varsa yalnızca bir tanesinin dersini almamıştım yani diğerlerini tanıyordum ve zaman zaman sohbet ettiğim hocalardı yani herhangi bir çekincem yoktu ve sorular türkçe gelseydi kendimi ifade edebileceğimden eminim açıkçası fakat işe başka dil girmesi sorun oldu benim için

ve eklediğin videolar için teşekkür ederim müsait bir zamanda izlemeyi düşünüyorum bu tür şeyler farkına varmasak da işe yarıyorlar gerçekten de

Only Once🍭

Trainee
Tepki
464
Peki bir sorum var benim seneye sınav senem ama ben ingilizce öğrenmeyi ve konuşabilmeyi çok istiyorum temel birkaç cünle fln kurabiliyorum ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum başlangıç için hangi uygulamaları kullanmalıyım ne tarz şeyler okumalıyım bilmiyorum ayrıca biraz video fln izleyip uygulama yapıyorum canım sıkılınca bırakıyorum a2 b1 arası seviyem ama covid zamanı gelince daha hiç ilgilenmemiştim daha bildiklerimi de unuttum

Konu Sahibi
hanakaru

hanakaru

Trainee
Tepki
28
konuşma için pek bir şey söyleyebileceğimi sanmıyorum kendi ingilizceye ve telaffuzuna alışma sürecim diziler ve müziklerden ibaretti ve tahmin ettiğim kadarıyla bunu zaten yapıyorsundur diye düşünüyorum buna ek olarak yukarıda diğer arkadaşların önerileri gibi duyduğun şeyleri tekrar edebilirsin ya da eminim etrafında ingilizce ile az çok ilgilenen birileri vardır onlarla da konuşmaya çalışabilirsin
ingilizceyi öğrenmeye yönelik ise herkesin öğrenme şekli farklıdır elbette ben genelde okuma yoluyla öğrenen ve kavrayan birisiyim bunun için de ingilizce seviye kitapları oluyor çeşitli klasik eserlerin basitleştirilerek kısaltılmış hali bunları pdf olarak internetten bulabilirsin diye düşünüyorum çünkü ingilizce öğrenen birçok insan olduğu için çeşidi de çok oluyor
bildiğim herhangi bir uygulama yok benim bu konuda bir öneride bulunamayacağım maalesef fakat telefonunu ingilizce kullanırsan bu da işine yarar diye düşnüyorum çünkü görsel hafıza ile neyin ne olduğunu bilirsin bunları ingilizce karşılıkları ile bilerek uygulamak ben kendim öğrenirken işe yarıyordu her ne kadar başta zor olsa da
yardımcı olabildim mi bilmiyorum fakat.. bu kadar..
Peki bir sorum var benim seneye sınav senem ama ben ingilizce öğrenmeyi ve konuşabilmeyi çok istiyorum temel birkaç cünle fln kurabiliyorum ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum başlangıç için hangi uygulamaları kullanmalıyım ne tarz şeyler okumalıyım bilmiyorum ayrıca biraz video fln izleyip uygulama yapıyorum canım sıkılınca bırakıyorum a2 b1 arası seviyem ama covid zamanı gelince daha hiç ilgilenmemiştim daha bildiklerimi de unuttum

Only Once🍭

Trainee
Tepki
464
konuşma için pek bir şey söyleyebileceğimi sanmıyorum kendi ingilizceye ve telaffuzuna alışma sürecim diziler ve müziklerden ibaretti ve tahmin ettiğim kadarıyla bunu zaten yapıyorsundur diye düşünüyorum buna ek olarak yukarıda diğer arkadaşların önerileri gibi duyduğun şeyleri tekrar edebilirsin ya da eminim etrafında ingilizce ile az çok ilgilenen birileri vardır onlarla da konuşmaya çalışabilirsin
ingilizceyi öğrenmeye yönelik ise herkesin öğrenme şekli farklıdır elbette ben genelde okuma yoluyla öğrenen ve kavrayan birisiyim bunun için de ingilizce seviye kitapları oluyor çeşitli klasik eserlerin basitleştirilerek kısaltılmış hali bunları pdf olarak internetten bulabilirsin diye düşünüyorum çünkü ingilizce öğrenen birçok insan olduğu için çeşidi de çok oluyor
bildiğim herhangi bir uygulama yok benim bu konuda bir öneride bulunamayacağım maalesef fakat telefonunu ingilizce kullanırsan bu da işine yarar diye düşnüyorum çünkü görsel hafıza ile neyin ne olduğunu bilirsin bunları ingilizce karşılıkları ile bilerek uygulamak ben kendim öğrenirken işe yarıyordu her ne kadar başta zor olsa da
yardımcı olabildim mi bilmiyorum fakat.. bu kadar..
Çoook teşekkür ederim özellikle kitap önerisi için❤️❤️❤️

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
merhabalar hazır şurada finallerim bitmişken uzun zamandır aklımda olan bir konuyu açmak istedim

ben şu anda bir japon dil&edebiyatı öğrencisiyim. okuma, yazma&dinlemede kendime güveniyorum yani genel olarak yazılı bölümlerde fakat iş konuşmaya gelince aklımdaki her bir şey silinip gidiyor gerçekten yani hani yıllardır öğrendiğim her bir şeyi unutuyorum. bu yıl burs mülakatına girdim dokuz hocam da karşımdaydı ve benden konuşmamı beklediler haliyle kendimi kanıtlayabilmem için fakat o an hiçbir şey diyemedim heyecanla ne sorduklarını da anlamadım ve o kısacık 10 dakikalık mülakat kabusum oldu benim kendi kendime pratik yapmaya kalktığımda olsun durduk yere ne bileyim evi toparlarken bir şeyler okurken falan bir anda aklıma düşüveriyor ve utancımdan ölüyorum kendimi yok etmek istiyorum yeryüzünden

şu anki bölümüme ingilizce bir bölümden geçiş yapmıştım ve geçmemin önemli sebeplerinden birisi de ingilizcede de konuşamamamdı. özellikle de sınıf arkadaşlarımı görünce kendimi bütünüyle işe yaramaz hissetmiştim. fakat garip bir şekilde ingilizcedeki baskı üzerimden kalkınca aslında o kadar da kötü olmadığımı fark ettim. bir de bu sene yeni hocamız türkçe bilmiyor onunla ingilizce ya da japonca konuşmamız gerekiyor o yüzden açıldığımı hissettim biraz.

mezun olmama az bir zaman kaldı. ve açıkçası gelecek planlarım arasında başka diller de öğrenmek var çünkü dil öğrenmeyi seviyorum gerçekten fakat konuşmada bir türlü kendime güvenemiyorum bu yüzden de ne kadar öğrenirsem öğreneyim hiçbir işe yaramayacağını hissediyorum (ki öyle de)

demek istediğim böyle bir durum yaşayan var mı? nasıl aştınız, tavsiyeleriniz nelerdir? ya da japoncanın kendi karakterinden düşünürsek uzak doğu dillerine ilgisi olan, öğrenen var mı böyle sorunları nasıl hallediyorsunuz?

böyle bir başlık açmak istedim ve biraz uzun tuttum sanırım kusura bakmayın agdsfh
Surekli kendi kendine japonca konus. Mesela ben hayal etmeyi cok severim unluymussun de roportaj veriyormussun gibi japonca konus anlatmak istedigin seyleri anlat falan

Only Once🍭

Trainee
Tepki
464
Denmesi gerekenleri yukarıda arkadaşlar demiş zaten. Ben sana YouTube kanalları önereyim

1) English Speaking Success
2) English with Lucy
3) Antonio Parlati
4) POC English
5) linguamarina
6) Ross IELTS academy

Özellikle English Speaking Success ve Poc English izlerken çok eğleniyorum.🥹 Önce o iki kanala bak derim
Teşekkürleeerrr ❤️❤️❤️

Tepki
2
dil bölümündeyim ve ben de en başında aynı sıkıntıyı yaşadım. kesinlikle kafaya takma, aşılamayacak bir şey değil. sık sık pratik yaparak ve hata yapmaktan korkmayarak aşılıyor. bir de learn while sleeping videoları var gece onları açıyorum doğru telaffuz öğrenmek için. en önemlisi pratik tabii, bir dili uzun süre konuşmayınca daha sonra ağzım yeniden alışmakta zorlanıyor. başka bir tavsiyem de konuşmadan önce beyni o dile ayarlamak. hazırlıkta konuşma sınavlarından hemen önceki iki gün sadece o dille düşünüyordum. dil öğrenen herkes bu problemi yaşıyor bence utanmana hiç gerek yok :))

eirene

Rookie Idol
Tepki
370
Ben de Yunanca'da biraz akıcı konuşmakta sıkıntı çekiyorum
Bana da Dualingo dışı önerebileceğiniz bir yer var mıKSJBSKFMWKDL

• Kalp
Reactions: ask