- Tepki
- 965
Merak edip detayları okumayan ve fikirlerini belirtmek isteyenler için kısaca yeni sistem;
Öğrencilerin okulda ve sınıfta telefon kullanımı yasaklanacak ve okullarda öğrenciler tarafından telefon bulundurulmayacak. (Bazı okullarda telefon dolabı bulunduruluyor ve bizim okulumuzda dahil olmak üzere çıkışa kadar almamak kaydıyla telefonlar sınıfta oluyor fakat yinede okulun insiyatifine bağlı),
Artık toplam ortalaması 50'nin altında olanlar sınıf geçmek için yeterli olmayacak,
3 dersten kalanlar bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek,
(Sadece liselerde) 4 ders ve üzeri kalanlar sınıf tekrarı yapacak,
2 gün art arda okula gelmeyenlerin velisi aranacak,
Özürsüz 10 toplamda 30 gün devamsızlık yapan öğrenciler başarısız sayılacak,
(Sadece liselerde çünkü lise öğrencileri meb'in üvey evlatları)artık yazılılar klasik biçimde yapılacak,
Edebiyat dersi konuşma, okuma, yazma, dinleme şeklinde uygulamalı biçimde yapılacak.
Etrafımda bu eğitim sistemi hakkında en çok duyduklarımdan biri:
-''Eski sistem geldi hapishane sistemi geldi.''
Biraz geç oldu ama fikirlerinizi merak ediyorum.
*Bunların sadece 9.sınıflara yönelik olduğunu söyleyenler var lakin şimdilik böyle bir kesinlik yok.
Öğrencilerin okulda ve sınıfta telefon kullanımı yasaklanacak ve okullarda öğrenciler tarafından telefon bulundurulmayacak. (Bazı okullarda telefon dolabı bulunduruluyor ve bizim okulumuzda dahil olmak üzere çıkışa kadar almamak kaydıyla telefonlar sınıfta oluyor fakat yinede okulun insiyatifine bağlı),
Artık toplam ortalaması 50'nin altında olanlar sınıf geçmek için yeterli olmayacak,
3 dersten kalanlar bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek,
(Sadece liselerde) 4 ders ve üzeri kalanlar sınıf tekrarı yapacak,
2 gün art arda okula gelmeyenlerin velisi aranacak,
Özürsüz 10 toplamda 30 gün devamsızlık yapan öğrenciler başarısız sayılacak,
(Sadece liselerde çünkü lise öğrencileri meb'in üvey evlatları)artık yazılılar klasik biçimde yapılacak,
Edebiyat dersi konuşma, okuma, yazma, dinleme şeklinde uygulamalı biçimde yapılacak.
Etrafımda bu eğitim sistemi hakkında en çok duyduklarımdan biri:
-''Eski sistem geldi hapishane sistemi geldi.''
Biraz geç oldu ama fikirlerinizi merak ediyorum.
*Bunların sadece 9.sınıflara yönelik olduğunu söyleyenler var lakin şimdilik böyle bir kesinlik yok.
Son düzenleme: