doesntmatter
Trainee
- Katılım
- 12 Haz 2023
- Mesajlar
- 68
- Tepki
- 96
- Puan
- 8
Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.
Kayıt Olher sene sınav olması daha stresli bir sistem çok saçma bence. Yeterlilik ölçme sınavı da objektif olarak yapılamayacağı için gereksiz olur.Üniversite sınavını kaldırmak çözüm değil. Hepimizi strese sokup geleceğimizi tek bir tip sınavla belirlemek de mantıklı değil. Benim görüşüm lisede her sene sonu o yıl konularına göre bir genel sınav olması yönünde, dört yılın sonunda da iki güne sıkışmadan sinir stres sahibi olmadan her sene sonu yapılan o sınavların ortalamasına göre bir puan ortaya çıkabilir. Ya da üniversiteler bölümlerine göre farklı yeterlilikleri ölçecek sınavlar yapabilir, puan ölçütünün bazı bölümlerde tek kriter olarak alınmasını mantıksız buluyorum ben. Ama günün sonunda mutlaka bir sınav olmak zorunda. Türkiye'de milyonlarca öğrenci var ve işsizlik oranı halihazırda yüksek. Sınav kaldırılırsa üniversitelerde patlama olur bu da işsiz mezun sayısını daha da artırır. Kısaca her çözüm önerisinin bir artı birde eksi yönü var. Dikkatli düşünülüp karar alınması gereken konular bunlar
Üniversite sınavını kaldırmak çözüm değil. Hepimizi strese sokup geleceğimizi tek bir tip sınavla belirlemek de mantıklı değil. Benim görüşüm lisede her sene sonu o yıl konularına göre bir genel sınav olması yönünde, dört yılın sonunda da iki güne sıkışmadan sinir stres sahibi olmadan her sene sonu yapılan o sınavların ortalamasına göre bir puan ortaya çıkabilir. Ya da üniversiteler bölümlerine göre farklı yeterlilikleri ölçecek sınavlar yapabilir, puan ölçütünün bazı bölümlerde tek kriter olarak alınmasını mantıksız buluyorum ben. Ama günün sonunda mutlaka bir sınav olmak zorunda. Türkiye'de milyonlarca öğrenci var ve işsizlik oranı halihazırda yüksek. Sınav kaldırılırsa üniversitelerde patlama olur bu da işsiz mezun sayısını daha da artırır. Kısaca her çözüm önerisinin bir artı birde eksi yönü var. Dikkatli düşünülüp karar alınması gereken konular bunlar
2 sınav yeterli, herhangi bir sağlık problemi yoksa çalışan insanlar ortalama netlerini yapabiliyor. Kendimden örnek vereyim tyt’de ortalama olarak yaptığım netin alt sınırına yakın, ayt’de orta-üst arası yapmıştım. Çoğu kişinin sonucu da normalde yaptığı aralıktan çokta farklı olmuyor4 yılın o kadar konusunu 2 güne 2 sınava sıkıştırmak da hiç mantıklı değil bence.
14-18 yaş arasında her dönem çok ciddi bir sınava girmek daha stresli hale getirir. 2 sınavlılık sistemi böler.Girilen tüm yazılıların merkezi olması taraftarıyım.Bu yazılıların ortalaması ile universiteye yerlesilebilir.Ogrenci seviyeleri farkli oldugu icin soru sayilari fazla ve her seviyede sorularin olmasi iyi bir cozum bence.Eğer lise bittikten sonra kişi aldığı puandan memnun değilse gene yks gibi bir sınava girme hakkı olabilir.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Aslında üniversite sayısı çok ülkede artıyor.Japonya da bizim gibi toplumlarının çok büyük bir kesmi üniversite okuyor ve üniversite sayıları onların da çok fazla sayida.
2.üniversitesini okumak isteyen, meslek değiştirmek isteyen ya da zamanında okuma fırsatı bulamamış insanlar ne yapacak peki ?Öğrenci her dönem girdiği sınavı,yks stresi gibi görmez bence çünkü benim bu sınavım iyi geçmezse önümde farklı sınavlar da var hala şansım var mantığıyla düşünebilir.Yani 1 sınavla tüm sonuc belli olmuyor.Ayrıca her sınavda çok daha az konu ile sorumlu olması öğrenciler için önemli bir avantaj.