FRANSA’DA PATLAK VEREN EVIAN SKANDALI
“Alpler’den doğrudan akan taze mineral suyu şişelediğini öne süren Evian’ın”
“aslında yıllardır yasa dışı bir arıtma işleminden geçmiş ürünü sattığı ortaya çıktı.”
“Evian’ın toplam satış hacminin yaklaşık 1/301’inin yasa dışı arıtma sürecine dahil olduğu bildirildi.”
“AB yönergelerine göre ‘doğal mineralli su’ hiçbir yapay işleme tabi tutulmadan, orijinal haliyle şişelenmelidir.”
“Diğer normal şişelenmiş sular gibi Evian markası da mikroorganizmaları ve mikroskobik kirleticileri gidermeye yönelik olarak tasarlanmış.”
“Ancak gizlice ultraviyole (UV) dezenfeksiyonu ve aktif karbon filtreleri kullanmışlar.”
“Bununla birlikte, Fransız yetkililerin bunu 2021’de zaten tespit ettiği ancak açıklamadığı ortaya çıktı.”
“Fransız Senatosu’nun araştırması, Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na bağlı kurumların şirketin talebi üzerine gerçeği gizlediğini buldu.”
“Bu olay sadece Fransız doğal mineralli su şirketlerinin etik sorunlarını değil, aynı zamanda tüm ulusal sistemin güven krizine dönüşmüş durumda.”
- Çevre kirliliği yüzünden arıtmak zorunda kalmış olamazlar mı? Yani sonuçta bu yine de dolandırıcılık ama.
- Fiji Water sağlam mı acaba…?
- Sanırım o lüks suyu artık içemem…
- Yine de bu su bizimkinden daha temiz… yani…
- Şok.
- Aslında arıtılmamış olmasına daha çok şaşırdım…
- Buradaki sorun ne??
>Mineralli su, tanım gereği herhangi bir arıtmaya gerek olmadan içilebilen sudur! Avrupa yönetmelikleri de bunu söylüyor ve bu yüzden pahalı. Ama eğer sıradan şişe sularından farkı yoksa işte asıl sorun burada: tüketici aldatmacası + kurallara aykırılık.
- Hul….
- Pahalı sulara bu kadar para vermemize hiç gerek yok…
- Açıkçası çok da büyütmüyorum, muhtemelen sadece daha temiz su sağlamak istediler ㅋㅋ Ama markalarının imajına zarar verir mi merak ediyorum.
K: pannchoa