NewJeans tarafı şu açıklamada bulundu: “ILLIT’in NewJeans’i kopyaladığına dair şüphe duyulması için kesinlikle neden vardı. Üç yıl arayla planlanan iki kız grubunun planlama dosyalarının tamamen aynı olması gerçekten tesadüf mü?”
Açıklama şu şekilde devam etti: “Daha sonra belirli bir üyenin annesi kopyalama iddialarını gündeme getirdi ve Min Heejin bu konuyu Belift Lab’e ilettiğinde HYBE derhal bir denetim başlattı ve bunu bir yönetimi ele geçirme girişimi olarak nitelendirdi. Denetim, iddiaların gündeme gelmesinden sadece altı gün sonra başlatıldı; bu açıkça misilleme niteliğindeydi. Ayrıca denetime gerekçe gösterilen tüm suçlamalar herhangi bir dava açılmadan kapandı. Bu, baştan sona sonucu belli olan ve belirli bir amaca hizmet eden bir denetimdi.”
NewJeans tarafı ayrıca şunları da söyledi: “Min Heejin’in KakaoTalk mesajları özel mesajlardı ve şaka yollu şekilde yorumlanabilecek içeriklerdi, fakat bunlar yönetimi ele geçirme girişimi olarak lanse edildi.”
Newjeans tarafı şu ifadelerle devam etti: “Bu sözde ‘ele geçirme’ anlatısı tamamen asılsız. Bang Sihyuk’un 400 milyar wonluk yasa dışı hisse satışı ve BTS’in askerlik bilgilerini sızdırmasıyla ilgili toplamda yalnızca yaklaşık 120 haber çıkarken, yalnızca NewJeans’in geri dönüşü öncesinde başlatılan denetimle ilgili 1.700’ün üzerinde haber yapıldı.”
1. 1.700 makale mi? Gerçekten mi ya?
2. Min Heejin hakkında, Burning Sun skandalından bile daha fazla şey duyduk.
3. Min Heejin’i anında “güveni kötüye kullanmakla” suçlanan biri haline getirdiler.
4. Gazeteciler gerçekten çok “başarılı”ㅋㅋㅋ Bahsedilen şey 400 milyar won.
5. Ama dürüst olmak gerekirse, 400 milyar won zimmete geçirildiği ve toplamda 1.2 trilyon won alındığı hâlde, neredeyse hiç haber çıkmadı ㅋㅋㅋㅋㅋ
6. NewJeans skandalı patladığında, her bir haber sitesi bunu veriyordu, tam bir yaygaraydı. Ama Bang Sihyuk’un 400 milyarı konusunda ortalık bomboştu.
7. Sadece Theqoo’nun Square bölümüne girin, Min Heejin ve NewJeans hakkında sayısız haber var.
8. “Sadece 100 haber çıktı” diyenler yüzsüz gerçekten ㅋㅋㅋ
9. 100 haber mi? Günlük 100’ü kastediyorsunuz değil mi?
10. Ama bu onların kendi davası, ve tüm gün sadece Min Heejin hakkında konuşuyorlar. Kaybederlerse tazminatları ve cezaları ödeyecek olan Min değil, kendileri. Gerçekten üzücü.ㅜ
K: Pannchoa