‘Lovely Runner’ ile ‘Someday or One Day’ Karşılaştırması

8

Drama yayınlandığından beri, ‘Someday or One Day’ ile benzerliklerinden bahseden çok sayıda yorum yapıldı. Naver veya Twitter’da arama yaparsanız, her iki diziyi de izleyen insanlar ne kadar benzer olduklarından bahsediyorlar.

SOOD: Kadın başrol amcası tarafından işletilen bir plak dükkanında çalışıyor
LR: Başroldeki kadın, annesi tarafından işletilen bir DVD kiralama şirketinde çalışıyor

SOOD: Plak dükkanında çalışırken, kadın başrol gözlerini kapatır ve mırıldanır, erkek başrol ve erkek yardımcı oyuncu sessizce dükkana girer
LR: DVD kiralamada çalışırken, kadın başrol gözleri kapalı bir şekilde uyukluyor ve erkek başrol sessizce dükkana giriyor (Sahne genel olarak oldukça benzer)

SOOD: Drama yaklaşık 20 yıl geçmişte geçiyor ve o dönemde Tayvan’da popüler olan şarkılara yer veriyor
LR: Dizi yaklaşık 15 yıl geçmişte geçiyor, o dönemde Güney Kore’de popüler olan kültür ve şarkıları da içeriyordu. Özellikle de Kim Hyungjoong’un ‘Maybe’ şarkısını kullanarak. (Orijinal Webtoon’da hikaye yaklaşık 6 yıl geçmişte geçiyor)

SOOD: Kadın başrol, erkek başrolün ölümüyle mücadele eder, geçmişe yolculuk eder
LR: Aynı

SOOD: Kadın başrol öldürülmesini engellemeye çalışıyor
LR: Aynı. (Orijinal Webtoon’da katil yok)

SOOD: Erkek alt başrol, kadın başrolü öldürülmekten korumak için vardır
LR: Aynı (Orijinal Webtoon’da erkek alt lider yok)

SOOD: Erkek başrol oyuncusu ciddi şekilde yaralanır veya ölür
LR: Aynı

SOOD: Erkek başrol gizlice 21 yıl boyunca kadın başrolün orijinal zaman çizgisine dönmesini bekler.
LR: Aynı, ama 15 yıl

SOOD: Kadın başrol zaman yolculuğu yaparken erkek başrolü her gördüğünde ağlıyor, erkek başrolün “Neden beni her gördüğünde ağlıyorsun?” diye sorduğu bir replik var.
LR: Aynısı, yine aynı replik.

SOOD: Erkek başrolün kadın başrole aşık olduğu bir ‘şemsiye sahnesi’ var. Daha sonra bu sahneyi resmediyor ve bir sergide yer veriyor. Film versiyonunda bile, tüm hafızasını kaybettikten sonra bile bu sahneyi hatırlıyor.
LR: Bir sürü ‘şemsiye sahnesi’ var ve hatta ilk karşılaşmalarında bile erkek başrolün kadın başrol için düştüğü bir sahne var.

SOOD: Olaydan sonra, geçmişleri hakkında her şeyi bilen erkek ve kadın başrolün eski versiyonu karşılaşır. Ancak mutlulukları kısa sürer ve kadın başrolün tekrar zaman yolculuğu yapmasına neden olur.
LR: Aynı

SOOD: Erkek başrol gençken yaramazdı ama kadın başrolü uzun süre bekledikçe olgunlaştı.
LR: Aynı

SOOD: Gelecekte zar zor buluşmayı başarıyorlar, ikisi de geçmişteki olayların farkında ama kadın başrol yine tehdit ediliyor ve erkek başrol suçluyu kovalarken ölüyor.
LR: Erkek başrol de ölüyor, katil geçmişte olan bir şey yüzünden ona kin besliyor ve gidip erkek başrolü buluyor. onu öldürüyor.

SOOD: Suçlu bir psikopat.
LR: Aynı (Orijinal Webtoon’da katil yok)

SOOD: Zaman yolculuğu hakkındaki gerçeği havaalanında fark ediyorlar.
LR: (Tam olarak aynı değil ama benzer) Havaalanında zaman yolculuğu hakkındaki gerçeği fark ederler.

SOOD: Erkek alt-başrol, orijinal kadın başrol ile kadın başrolün zaman yolculuğu yapan versiyonu arasındaki farkları fark eder, onun zaman yolculuğu deneyimine erkek başrolden daha önce inanır.
LR: Aynı

SOOD: Kadın başrol geçmişte kendisine tıpatıp benzeyen bir kişinin yerine geçiyor.
LR: Kadın başrol geçmişteki kendi bedenine geri döner, ancak kişiliği ve davranışları farklıdır. Hikayenin ilerleyen bölümlerinde, kadın başrolün orijinal versiyonu erkek başrolü itiyor.

 

SOOD: Erkek başrol, kadın başrolle aynı üniversiteye gitmeye karar verir.
LR: Aynı

 

SOOD: Kadın başrol zaman yolculuğuna erkek başrol tarafından verilen bir kasetle başlar.
LR: Kadın başrol, erkek başrol tarafından verilen bir saatle zaman yolculuğuna başlar.

 

SOOD: Bir araç olarak kaset hasar görür. Erkek başrolü kurtarmak için ağlayan ve çaresiz kalan kadın başrol, onu tamir etmenin bir yolunu bulur.
LR: Bir araç olarak saat kaybolur. Ağlayan ve erkek başrolü kurtarmak için çaresiz kalan kadın başrol, onu geri almanın bir yolunu bulur.

 

SOOD: Kadın başrolün anne ve babası boşanmıştır ve annesi ve küçük erkek kardeşiyle birlikte yaşamaktadır. Annesi çok güçlü ve yetenekli.
LR: Kadın başrolün babası o küçükken bir kazada ölmüştür ve büyükannesi ve ağabeyi ile yaşamaktadır. Annesi çok güçlü ve yeteneklidir (orijinal Webtoon’da erkek kardeş yoktur).

 

SOOD:
-Drama versiyonu: Zaman döngüsünü kırmak için aracı yok ederler ve buluşmalarını silerler. Tüm anılar kaybolur.
-Film versiyonunda dramadan devam: Dizide hikayelerini kaybetmelerine rağmen, filmde kadersel olarak tekrar karşılaşırlar ve birbirlerine çekilirler.
-Film versiyonu: Birbirlerini kurtarmak için hayatlarını feda etmeye devam ederek döngüyü devam ettirirler. Ancak ikisinin de hayatta kalacağı bir döngü bulamadıkları için her şeyi başa döndürüp birbirlerini unutturuyorlar.

LR: 13. bölüm itibariyle, kadın başrolün erkek başrolün hiç değişmeyen ölümünü engellemek için hikayeyi silmesine rağmen, erkek başrol hala kadın başrolün çekimine kapılıyor.

 

İşte şimdiye kadarki benzerlikler…
Umarım ‘Lovely Runner’daki erkek başrol zamanda yolculuk yapmaz. Ayrıca, çocukluk alt konusu henüz açıklanmadı, ancak ‘Someday or One Day’de de erkek ve kadın başrolün çocukluklarında tanışmalarıyla ilgili bir alt konu var.

Başından beri ‘Lovely Runner, Someday or One Day’in Kore versiyonu’, ‘Lovely Runner, Someday or One Day’in Kore versiyonundan daha çok Someday or One Day’e benziyor’ gibi yorumlar yapıldı. Bu sahneler zaman yolculuğu hikayelerinde gerçekten yaygın mı? Ortalama bir izleyici bunları benzer buluyorsa, SOOD’un yazarlarının da benzer bulacağını düşünüyorum. Tüm bu küçük şeyler bir araya gelince genel atmosferi çok benzer kılıyor gibi geliyor. Ancak her iki diziden de hoşlanan biri olarak, çok benzer hale geldiklerinde biraz tedirgin edici oluyor…

+ Kimseyle alay etmek ya da eleştirmek gibi bir niyetim yok…

-SOOD’u izlemekten gerçekten keyif aldım, ama Lovely Runner’a benzeyen ne var…? ㅋㅋㅋ Sadece her iki dizi de zaman yolculuğu ile ilgili olduğu için mi?

-Lovely Runner’ı izlerken SOOD’u düşündüğümü itiraf etmeliyim.

-Lovely Runner’da bana SOOD’u hatırlatan bazı sahneler var, ancak şahsen bu sahnelerin aynı türdeki dramalarda çok yaygın olduğunu düşünüyorum, bu yüzden tesadüf olabilir.

-Lovely Runner’ın yazarlarının Webtoon’u diziye uyarlarken SOOD’u referans olarak kullanmış olabileceklerini düşünüyorum. İntihal olup olmadığını bilmiyorum ama Lovely Runner bana SOOD’u hatırlatıyor.

-Sen neden bahsediyorsun? İki diziyi de izledim ve tamamen farklılar.

-Bu iki dizi tamamen farklı. Bahsettiğimiz diziyi izlediğine emin misin?

-Vay… Oldukça benzer.

-Aptallığı düzeltemezsin.

-Her durumun bir bağlamı ve arka planı vardır. Her şeyi aynı olarak genelleştirirseniz, benzer olmayan bir drama var mı?

-SOOD’da kadın başrol, geçmişte kendisine tıpatıp benzeyen farklı bir kızın bedenine giriyor.

-Zaman yolculuğuyla ilgili dramaları çok seviyorum, bu yüzden ikisini de izledim. SOOD’da kadın başrol geçmişteki kendi bedenine geri dönmüyor. Kendisine benzeyen birine sahip oluyor. Bu iç çatışmalara neden oluyor çünkü sahip olduğu kişinin kişiliği hala o bedenin içinde kalıyor. Ayrıca, erkek alt başrolün ve psikopatın tasvir edilme şekli de farklı. SOOD’da psikopatın eylemleri kadın başrolün geçmişiyle bağlantılı değil.

-..?

-Saçmalamayı kes.

-SOOD’u severim ama bu saçmalık.

K: pannatic

Önceki İçerikSistar Üyeleri IAC’de İlişki Söylentilerine İlişkin Hikayelerini Paylaştı
Sonraki İçerikLe Sserafim ‘Smarter’ Sahnesi (Jennifer Hudson Show)
8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments