Hybe ve Newjeans Arasında Neler Oldu?

8

HYBE’IN YENİ CEO’SU LEE JAESANG: “İLKELERE GÖRE”… NEWJEANS’IN TALEPLERİNİ ESAS OLARAK REDDEDİYOR

HYBE’ın yeni CEO’su Lee Jaesang (fotoğrafta) Ador durumuna “ilkelere göre” yanıt vereceğini belirtti. Bu, esasen NewJeans’in Min Heejin’in CEO olarak geri dönmesi ve üretim ile yönetimin bütünleştirilmesi taleplerini reddettiği anlamına geliyor. Bu durumun HYBE 2.0’ın yönünü etkilemeyeceğini vurguluyor.

CEO Lee, geçici genel toplantının hemen ardından The Bell muhabirleriyle bir araya geldi ve “Zaman alacak, ancak ilkelere göre sakin bir şekilde yanıt veriyoruz” dedi ve ekledi, “HYBE, ilkeleri savunan ve yönetim bütünlüğünü arayan bir şirkettir ve bu duruşta hiçbir değişiklik olmayacak“. Ayrıca, “Geriye dönüp bakıldığında, ilkelere uyanlar nihai kazananlar oldu” yorumunu yaptı.

Bu, çok şirketli bir sistemi yönetmede ve Ador durumunu ele almada üretim ve yönetimin ayrılığını sürdürmeyi amaçladığını gösteriyor.

Lee’nin NewJeans’in taleplerini reddetmesi, esasen şu anlama geliyor. Bir gün önce NewJeans, Min Heejin’in 25’ine kadar CEO olarak geri dönmesini YouTube yayınında talep etmişti. “Bizim istediğimiz, Min Heejin’in CEO olduğu, yönetim ve prodüksiyonun entegre olduğu orijinal Ador” dedi.

HYBE, CEO Lee’nin sözlerine resmi olarak, “Bunu kelimelerle ifade edildiği gibi anlayabilirsiniz” diyerek yanıt verdi.

 

  1. HYBE? Prensiplerine sadık kalan bir şirket mi?ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋŞakanın kendisini yazıyor
  2. Yönetim ilkelerinden bahseden bir suçluyu kucaklayan bir şirket ㅎㅎ
  3. İlke suçluları kucaklamak
  4. Prensiplere ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ uygun ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ olarakㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ
  5. Gerçekten ilkelerine bağlı biri olduğunu mu iddia ediyor? ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ
  6. İlkeler pfft
  7. Gurur >>>> Hissedarlar
  8. Bir DUI suçlusunu tutmanın ilkeleri
  9. Yani ilkelere göre, bir DUI suçlusunu kucakladın mı?

 

MIN HEEJIN’İN NEWJEANS’IN YAPIMCISI OLMASI DA ZOR.. HYBE’IN GİZLİ GÜNDEMİ

HYBE ve Ador, Eski CEO Min Heejin’in İpliğini Sıkmaya Devam Ediyor

HYBE ve Ador, eski Ador CEO’su Min Heejin’e baskı yapmaya devam ediyor. HYBE, Min Heejin’i CEO pozisyonundan alarak Ador’daki üretim ve yönetimin ayrıldığını duyurmuş olsa da, Min Heejin’e üretimle ilgili herhangi bir departman atanmadığı doğrulandı.

Sektör kaynaklarına göre, CEO görevinden alınan Min Heejin’e yapımcı (PD) ünvanı verildi ancak şirket içi yönetmenlik görevine devam edildi.

Geçtiğimiz ayın 27’sinde Ador bir yönetim kurulu toplantısı düzenledi ve Kim Jooyoung’u yeni CEO olarak atadı. Artık HYBE tarafından atanan direktörlerin hakim olduğu Ador yönetim kurulu, Min Heejin’in yönetim haklarını elinden aldı ve rolünü bir ‘içerik yaratıcısı’na indirdi.

Ador, Min Heejin’in işten çıkarılmasını gerekçe olarak ‘üretim’ ve ‘yönetim’in ayrılmasını gösterse de, Min Heejin üretimle ilgili hiçbir departmana atanmadı.

Sanatçı ve içerik üretimiyle ilgili departmanlar, örneğin ‘Sanatçı Geliştirme Ekibi’, ‘İçerik Planlama Ofisi’ ve ‘Performans Yönetmenliği Ekibi’, yönetim görevlerinden sorumlu olan Lee Do-kyung’un denetimine verildi.

Bu durum, Min Heejin’in içerik yaratıcısı olarak rolünün de kısıtlandığını, çünkü sanatçılarla ilgili tüm karar alma süreçlerinin artık Lee Dokyung’un sorumluluğunda olduğunu öne süren analizlere yol açtı.

Ador’un organizasyon yapısı şu anda HYBE Labels içinde bile anormal olarak görülüyor. HYBE yetkilileri “esasında tüm uzuvların bağlandığını” belirttiler.

Min Heejin, NewJeans’in yapımcısı olmasına rağmen, NewJeans ile ilgili herhangi bir yapım veya planlama çalışması için Lee Dokyung’dan onay almak veya koordinasyon sağlamak zorundadır.

Bu ayın 2’sinde Ador’da iç direktör olarak atanan Lee Dokyung, aynı zamanda HYBE IPX’in Başkan Yardımcısıdır. Aynı zamanda Belift Lab’ın CEO’su olan ve Min Heejin’e dava açan HYBE IPX Başkanı Kim Taeho, HYBE IPX’te pazarlama ile ilgili görevleri yürütmektedir. Yeni Ador CEO’su Kim Jooyoung da şirket operasyonlarında yenidir.

Yöneticilerin uzmanlığına yönelik eleştiriler ve üretim ile yönetimi ayırma gerekçesinin zayıflatılması ortaya çıkıyor. Min Heejin’in işten çıkarılmasının ve ardından gelen yeniden yapılanmanın ona baskı yapmaya odaklandığı yönünde bir analiz var.

Şirket işlerini yürüten bir işçi avukatı, “Bir yapımcı herhangi bir üretimle ilgili departmana atanmamışsa, bu kollarını ve bacaklarını kesmek gibi bir şeydir, esasen sessiz bir ayrılma baskısıdır” dedi ve “CEO, şirketin yararına kararlar almalıdır. Min Heejin kişisel husumetleri nedeniyle çalışamayacağı bir pozisyona konulmuşsa, bunun sorumluluğu sorgulanmalıdır” şeklinde ekledi.

 

  1. Zavallı-Hybe flop
  2. Sonunda, kendilerinin en üst pozisyonu elde etmesi beklenmedik bir şey değildi… Birine eziyet etmenin sayısız yolu olmalı ve bir yöntem başarısız olursa, sadece diğerine geçiyor
  3. Çöp
  4. Vay be bundan sonra HYBE’dan çıkan tek bir şarkıyı bile dinlemeyeceğim, artık dinlemem için bir neden yok
  5. HYBE sonunda başarılı olacak, şirket sarsılsa bile, her grubun fandomu bir fark yaratmak için şirketi boykot etmek zorunda kalacak ama bunun olacağını düşünmüyorum
  6. Bunu yapacaklarsa neden Min Heejin’i getirip şirketi kurdular? HYBE, BTS ile harika bir iş çıkardı ve şu anki yerlerine geldiler, bu yüzden gerçekten etkileyici. Ama cidden, eğer bunu yapacaklarsa neden onu dahil ettiler? Onu sadece şirkete bağlı tutup fikirlerini mi çalacaklardı?ㅋㅋㅋㅋㅋ
  7. Hayır ama neden Min Hee-jin’i NewJeans’i yapmak için almaya karar verdiler?? Onun işini çalabilmek için mi????
  8. Vay canına, yani tüm bunlar Min Heejin’in Belift Lab fikirlerini çalmak için bir planmış
  9. NewJeans kazanmalı
  10. NewJeans’in neden basın toplantısı düzenleme ihtiyacı hissettiğini anlıyorum
  11. HYBE gerçekten çöp

 

 

K: Pannchoa

Önceki İçerikÇıkışlarından Bu Yana Aespa Üyeleri Daha Çok Güzelleşti
Sonraki İçerikAtlet Kim Doyeong ve Wjsn Dawon, Newjeans’e Destek Oluyor
Subscribe
Bildir
guest
8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments