Hemşireler, Black Pink klibindeki hemşire üniformasından rahatsız oldu

133

HABER: Kore Sağlık ve Sağlık Çalışanları Sendikası “Black Pink’in klibindeki hemşire kıyafetleri mesleğimizi cinselleştiriyor ve ucuzlatıyor”

KAYNAK: Joongang Ilbo via Naver

1. [+532, -121] Genellikle her şeyi tuhaf ve cinsellik olarak görenler feminist olduklarını iddia edenler, değil mi? Niye her şeyi ‘burada cinselleştirme var’ diye suçluyorlar? Diğerleri böyle düşünmüyorken niye onlar böyle bir bakış açısına sahip?

2. [+208, -70] Şarkı sözlerinde doktorun bile kara sevda acısına iyi gelemediğini ve kendi başına bu acıyı aştığını söylüyor. Jennie güçlü bir kadın olduğunu göstermek için hem doktoru hem hastayı oynuyor. “Ben paha biçilemez biriyim, listemde bir prens bile yok, aşk benim artık almadığım bir ilaç, ben kara sevdalıyken hiçbir doktor yardım edemez.” Diyor şarkı sözlerinde. Lütfen böyle nefret toplamaya çalışan şeylere kanmayın ve Black Pink’in göstermeye çalıştığı kadın karakterini destekleyin.

3. [+194, -77] Yine mi kıyafetler sorun oldu? Niye her şeyin cinselleştirildiği iddia ediliyor hep?

4. [+89, -30] Feministler feministim diyorlar ama hemşire kıyafetlerinin cinselleştirildiğini bildiklerine göre her gece prn* izliyorlar, aigoo ㅡㅡ

5. [+91, -39] 3 saniyelik kısa bir sahneydi, insanların buna odaklanıp garip şeyler düşünmesi tuhaf (şarkı sözlerini okursanız amaç çok farklı) İnsanlar kendi akıl hastalıklarını Black Pink’in üzerinden çıkarıyor gibi hissediyorum;;

6. [+86, -40] Yorumları yapanlar delirmiş mi?;;; Favori grubunuzu savunmaya çalışıyorsunuz tamam, ama kıyafeti kısaltmış ve böyle bir tarz vermişler, nasıl mesleğin cinselleştirilmediğini söylersiniz? Bir yargıcın cüppesinin bu şekilde kısaltılıp darlaştırıldığını gördünüz mü? Gerçek hayatta hiçbir hemşire böyle bir üniforma giymez. Hemşirelerin bu tasvirden hoşlanmamaya hakkı yok mu? Black Pink gibi çok izlenen-takip edilen bir grubun mesleğinizi bu şekilde temsil etmesi sizin hoşunuza gider miydi;; sadece şarkı sözleri değil olay.

7. [+48, -4] Ünlülerin mesleği bu şekilde göstermesi hemşireleri kötü etkiliyor, bu yüzden sürekli bu sorun ortaya çıkıyor. Bazıları sırf onları etkilemiyor diye sorun değilmiş gibi davranıyor.

8. [+51, -15] Bir erkeğim ama hemşirelerin niye böyle hissettiğini anlıyorum. Zaten çok zor meslek, bir de üstüne cinsel saldırıyla uğraşmak zorunda olduklarını düşünün.. mesleklerinin televizyonda bu şekilde gösterilmesi onları rahatsız edebilir

9. [+40, -5] Hemşireler bundan rahatsız olduysa olay bitmiştir. Niye üçüncü kişiler bu konuda yorum yapabileceğini düşünüyor? “Amaç bu değildi” deseniz bile, hemşireler bu tarz gösterimlerden ötürü cinsel tacize uğruyor.

10. [+35, -2] Feminizm sorunlarını kenara bırakalım, ben hemşirelerin hala bu şekilde gösterilmesinden iğreniyorum

11. [+42, -8] Kendini ifade etme özgürlüğümüz var ama hemşirelerin perspektifinden bakarsak niye sinirlendiklerini anlıyorum. Zaten hastanelerde köle gibi muamele görüyorlar, üstüne sapık ajusshiler p*rn*lardaki imaj yüzünden onlara cinsel tacizde bulunuyor. Black Pink çaylak bir grup değil, böyle kıyafetlerin yanlış olduğunu şirkete söyleyecek durumdalar… acınası.

12. [+31, -4] Hemşireler şu anda maske ve tüm vücudu saran tulumlarla çok zorluk çekiyor, onları etek ve topuklu ayakkabı ile göstermek düşüncesizce

13. [+29, -5] Hemşireler sinirlenmekte haklı

14. [+27, -3] O zaman kadın ve erkek grupları niye okul üniformasıyla dans edince bir şey denmiyor?

15. [+26, -4] Erkekler cinsel tacize uğramadıkları için sorunu anlamıyorlar. Hastanelerde hemşireler her gün cinsel tacize maruz kalıyor, diğer mesleklerden daha çok, çünkü üniformaları medyada çok cinselleştirildi.

16. [+23, -5] Bu pandemi süresince çalışan bir hemşire olarak çok rahatsız oldum bundan

ORJİNAL NB SİTESİNDEKİ EN ÇOK BEĞENİ ALAN YORUM (YABANCI HAYRAN YORUMU)
[+72] “Hemşireler bundan rahatsız olduysa olay bitmiştir. Niye üçüncü kişiler bu konuda yorum yapabileceğini düşünüyor? “Amaç bu değildi” deseniz bile, hemşireler bu tarz gösterimlerden ötürü cinsel tacize uğruyor.”

İşte bu.

Kaynak: Netizenbuzz

Önceki İçerikBig Hit’in sermayesinin halka açılmasıyla Bang Shi Hyuk Kore’nin en zengin 14. hissedarı olacak
Sonraki İçerikYG Black Pink’in klibindeki hemşire üniforması tartışmasına cevap verdi
133 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments