Stray Kids hakkında BL fanfic yazan Rus kadın 18 ay zorunlu çalışma cezasına çarptırıldı

11

[instiz] STRAY KIDS HAKKINDA EŞCİNSEL HAYRAN KURGUSU (FANFIC) YAZAN KADIN, 18 AY ZORUNLU ÇALIŞMA CEZASINA ÇARPTIRILDI

image

Rusya’da Stray Kids grubu üzerine eşcinsel temalı hayran kurgusu yazan bir kadın, zorunlu çalışma cezasına çarptırıldı.

Novaya Gazeta Europe ve Pink News gibi yerel Rus medya kuruluşlarına göre; Rusya’daki Yekaterinburg mahkemesi, Alexandra Kuzik’i (36) yasa dışı müstehcen materyal üretmekten 18 ay zorunlu çalışma cezasına mahkum etti. Mahkeme, Kuzik’in gelirinin %10’una devlet tarafından el konulmasına karar verdi.

Savcılık başlangıçta Kuzik için dört yıl hapis cezası istemişti. Kuzik’in tüm suçlamaları kabul ettiği ve hayran kurgusu yazmanın uzun süredir devam eden bir hobisi olduğunu belirttiği bildirildi.

Olay, bir kadının reşit olmayan kızının cihazında Kuzik tarafından yazılmış hayran kurgusunu bulup polise ihbar etmesiyle başladı. 2022 yılında internette paylaşılan kurgu, aynı cinsiyetten bir çiftin aşk hikayesini anlatıyor. LGBT sağlık web sitesi Parniplus, söz konusu kurgunun Koreli grup Stray Kids’e dayanan bir eser olduğunu daha sonra doğruladı.

Yerel medyaya göre, bir fotoğrafçı ve stilist olan Kuzik, söz konusu hayran kurgusunu hiçbir zaman basmadı veya satmadı; eser, reşit olmayan bir kızın Telegram kanalında keşfedildi.

Bu karar, Rusya’nın LGBT içeriklerine yönelik baskılarını artırdığı bir dönemde geldi. Rusya, 2022’de “LGBT propagandası yasağını” genişlettiğinden beri amatör kurgu sitelerine ve çizgi roman platformlarına yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Rusça konuşulan dünyanın en büyük çizgi roman platformu olan MangaLib’e, geçen yıl “LGBT propagandası” yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 14 milyon ruble (150.000 euro) para cezası kesilmişti.

  1. Hul.. Onların ülkesinde asla hayranlık yapamazdım…

  2. Ah Rusya…

  3. Hul;

  4. Hayran kurguları sadece queer kurgu demek değil, bu yüzden bu gerçekten bir sorun. Ben de RPF’yi (gerçek kişiler üzerine kurgu yazmayı) iğrenç buluyorum, keşke Kore’deki insanlar da gerçekten aşırıya kaçanları dava etse. Tabii ajanslar bunu kesinlikle asla yapmaz ㅋㅋㅋ

  5. Hul

  6. Vay be.

  7. Sadece hayran kurgusu olduğu için değil, Rusya’da “LGBT propagandası yasağı” olduğu için cezalandırıldı.

  8. Çılgınca, kendi kızını mı ihbar etmiş? Rusya’daki atmosfer böyle mi? (Ç/N: Hayır bu netizen yanlış anlamış, bir kadın kendi kızının telefonunda hikayeyi görüp ihbar etmiş)

  9. İyi olmuş.

K:Pannchoa

Önceki İçerikKarina’nın IG hesabı GD hayranlarının tepkili yorumlarıyla doldu
Subscribe
Bildir
guest
11 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments