‘Perfect Crown’ dizisinin iptal edilmesini isteyen dilekçe, toplam imza sayısının %25’ini kısa sürede aştı

6
  1. image

Yönetmen, oyuncular ve yazarın tarihi çarpıtma tartışmaları nedeniyle özür dilediği ‘Perfect Crown’ dizisinin iptalini isteyen bir halk dilekçesi başlatıldı ve imza sayısı hızla artıyor.

22’sinde, MBC  dizisi ‘Perfect Crown’ın yayından kaldırılmasını talep eden bir dilekçe, Ulusal Meclis’in halk dilekçesi panosunda yayınlandı.

Dilekçe sahibi; “Belirli bir ülkenin ‘kültürel projesi’ niyetini güçlü bir şekilde gösteren net tarihi yanlışlıklar ve yönetmenlik sürekli olarak sergilendi ve bu da kamuoyunda öfkeye yol açtı.” ifadelerini kullandı. Ulusal onur ve unvanların çarpıtılması, yabancı kültürün ayrım gözetmeksizin ödünç alınması, ulusal sembolik kıyafetlerdeki hatalar gibi noktaları, çarpıtma ve tartışma konuları olarak işaret etti.

Dilekçe sahibi şunları talep etti:

Lütfen Kore Yayın Standartları Komisyonu ve ilgili hükümet yetkililerinin, ciddi tarihi çarpıtma ve kültürel hırsızlık yapan dizinin yayınlarını derhal durdurmasını emretmesini sağlayın.”

Çarpıtılmış kültürün dünya çapında yayılmasını önlemek için, programın halihazırda yayınlanmış tüm yerel ve uluslararası tüm platformlarda tamamen kaldırılmasını ve yok edilmesini zorunlu kılın.”

Dilekçe 21 Haziran’da sona erecek; eğer 30 gün içinde 50.000 imzaya ulaşırsa ilgili daimi komiteye sevk edilecek. 23 Mayıs saat 13:00 itibarıyla 12.000 kişi dilekçeyi imzaladı. Sadece bir gün içinde hedefin %25’ine ulaştığı için, şimdi dikkatler gelecekteki ilerleyişine odaklanmış durumda.

Buna yanıt olarak, ‘Perfect Crown’ yapım ekibi tartışmalı içeriği kaldıracağını duyurdu ve Yeouido’daki bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren pop-up mağazasını programlanandan önce kapatma kararı aldı.

Gün henüz bitmedi.

image2

Gerçekten ne kadar pişman oldukları ya da ne tür sorumlu bir adım attıkları belirsiz; MBC bu konuda safı oynuyor ve çifte standart uyguluyor.

  1. Az önce imzaladım.

  2. İmzaladım!! Bunu çöpe atın

  3. Şafak vaktinde imzaladım

  4. Bu sabah imzaladım

  5. Pop-up mağaza yapması gereken her şeyi yaptı ve satması gereken her şeyi sattı. Hafta sonu ve resmi tatil dahil olmak üzere 10 gün boyunca açık kalması gerekiyordu ama sadece 7 günde kapatıyorlar. Daha süre dolmadı bile ama sanki durum karşısında çok hassasmış gibi davranıyorlar ve sadece bir gün içinde her şey bitmiş gibi yapıyorlar. Bu erken kapatma halkla ilişkiler numarası gerçekten çok sinir bozucu

  6. Buraya gelmeden hemen önce imzaladım

  7. Çoktan imzaladım

  8. 50 bin imzaya doğru ilerleyelim

  9. 21.748’inci imzayı ben attım

  10. Şu an %43’te, ben de az önce imzaladım

K: pannchoa

Önceki İçerikSulli’nin abisi Kim Soohyun’un geri döneceği haberlerine yanıt verdi
Sonraki İçerikJung Chaeyeon, hayranının verdiği aksesuarı kullandığı için viral oldu
Subscribe
Bildir
guest
6 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments