[THEQOO] JYP, ITZY Lia’nın zorbalık iddiaları hakkında açıklama yaptı

120

Şubat ayında JYPE Lia hakkında çıkan okul zorbalığı iddialarını reddetmişti ve bunu iddia edenlere karşı yasal işlem başlatmıştı. Ama zorbalık mağduru olduğu iddia edilen kişi, 13 Haziran’da iftira suçlamalarından aklandı. JYP ise bu sonucu olduğu gibi kabul etmeyeceklerini, iftira davasıyla ilgili yeniden soruşturma talep etmeyi planladıklarını açıkladı.

“Merhaba, biz  JYP Entertainment.

Şirketimizin sanatçısı Lia hakkında yakın zamanda medyada yer alan haberlerle ilgili olarak şirketin pozisyonunu size bildirmek istiyoruz. ‘A’ya karşı açılan ilk dava zorbalık mağduru olduğu için değil, yazdığı gönderiler ve yorumlar kötü niyetli olarak görüldüğü için açılmıştı.

1. Bahsedilen yazılar, 2018’den bu yana, 2 yılı aşkın bir süredir internet forumlarında yayınlanıyor ve gönderi yazarının kim olduğunu bulamadık. Ayrıca gönderi yazarı, yazılarında spesifik olarak okul şiddetinden bahsetmedi. Şirketimiz hayran raporlarına ve gönderi takiplerine dayalı olarak kötü niyetli gönderilere karşı düzenli olarak yasal işlem başlatan bir sisteme sahip. Bu yüzden o yazılara Aralık 2020’de yasal işlem başlattık.

2. Polis soruşturması sırasında, yukarıda bahsedilen 5 gönderiden 4’ünün aynı kişi tarafından farklı takma isimlerle, 1’inin ise başka bir kişi tarafından yazıldığı tespit edildi. Ancak, polis bu yılın Şubat ayında bu konuyu araştırırken, yukarıdaki yazının yazarı olduğuna inanılan kişi ‘polis soruşturması altındayım’ diyerek başka bir gönderi yazdı. Yazar ve tanıdıkları okulda zorbalığa maruz kaldıklarını yazdılar, ama kısa süre sonra tanıdık olduğunu iddia eden bir kişi, aynı internet sitesinde, olayı okul şiddeti olarak görmediklerini ve çok da önemli bir şey olmadığını düşündüğünü yazdı. Orijinal yazıyı yayınlayan kişi de yazıyı sildi.

3. Yasal temsilci Lia adına yasal işlem başlattıktan sonra, polis iki yazar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak polis medyaya verdiği bir röportaj aracılığıyla, yazıda söylenenlerin yalan ya da doğru olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını belirtti ve yazarlara yönelik suçlamaları düşürdü. Başka bir deyişle, suçlamaların düşürülmesi, Lia’nın okuldaki şiddeti kabul ettiği anlamına gelmiyor. Bu nedenle sanatçı ve şirket, polise itirazda bulunmayı ve yeniden soruşturma talep etmeyi planlıyor. Hem sanatçı hem de şirket, gerçeğin daha derinlemesine bir araştırmayla ortaya çıkmasını istiyor.

Çünküh haksızlığa uğrayan mağdurların olmaması gerektiğine inanıyoruz, aynı zamanda kimsenin yanlış veya çarpıtılmış bilgilerin mağduru olmaması gerektiğine inanıyoruz.

1. Lütfen artık durun…

2. Mağdur onu televizyonda gördükçe ıstırap çekiyor zaten….. yeniden soruşturma.. bu çok fazla

3. Vay be;;;;; yani sıradan bir vatandaşla yasal savaşa giriyor ve onlar üzerinde güçlerini kullanıyorlar?

4. JYP ucuz-YP…. Lia kabul edip özür dileseydi imajını koruyabilirdi….

5. Gerçekten ucuz…

6. Sıradan biri için ne kadar ileri gidecekler? Mağdur ilk başta suçlamalardan aklandığında her şeyi kabul etmeleri gerekiyordu. Şimdi o sıradan kişi şirketin tuttuğu büyük hukuk firmasıyla uğraşmak zorunda kalacak. Bu ciddi anlamda abartılı bir şey

7. Vay be. Şirketin niye böyle bir şey yaptığını anlıyorum. Skandal bu şekilde sonuçlanırsa bu onun peşini bırakmayacak, imajı mahvolacak… ama şirketin bu kadar sıkı çalıştığını görmek de acınası, yine de anlıyorum. Sıradan bir insanın böyle soruşturulduğunu görmek iyi bir şey değil ama orası kesin.

8. Beklendiği gibi kişilik oldu mu JYP ᅲᅲᅲᅲᅲᅲᅲᅲᅲ ağlıyorum

9. Sadece bekleyip göreceğim

10. Bunu sıradan birine yapmak gerçekten iğrenç ᄏᄏ iki defa davayı kaybederlerse her şeyi kabul etseler iyi olur

11. Suçlamalardan aklandı ama JYP yine o güçsüz kişiyi dava etmeye karar verdi. JYP’nin kişiliği tam ondan bekleneceği gibi

12. Ama bunlar doğru değilse JYP’nin böyle davranması normal

K: Pannchoa

Önceki İçerik[THEQOO] Taeyeon ‘Cosmopolitan’ dergisinin kapağını süsledi
Sonraki İçerikTaemin’in askeri eğitimden yeni fotoğrafı
120 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments