EXO-CBX, SM Entertainment’a karşı açtıkları hukuki savaşta altıncı turu kaybetti

8

Resmi mahkeme ve hükümet kayıtlarına göre, EXO alt birimi ChenBaekXi (Chen, Baekhyun ve Xiumin), SM Entertainment ile karşı karşıya geldiği altı hukuki ve idari davayı üst üste kaybetti.

Mahkemeler, polis ve düzenleyici kurumlar — Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC) ve Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı (MCST) dahil — SM’in herhangi bir yasa dışı veya yanıltıcı davranışı olduğuna dair kanıt bulamadı ve ChenBaekXi’nin özel sözleşmelerini geçersiz kılma girişimlerini reddetti.

Anlaşmazlık, Haziran 2023’te üçlünün SM’i haksız sözleşme koşullarıyla suçlamasıyla başladı. Her iki taraf daha sonra “6·18 Anlaşması”nı imzalayarak EXO grup faaliyetlerinin SM bünyesinde devam etmesine izin verirken, ChenBaekXi’nin solo ve alt birim çalışmaları kendi plak şirketi INB100 aracılığıyla sürdürülecek ve SM, kişisel kazançlarının %10’una hak kazanacaktı.

Üyeler SM’in %10’luk payını ödemeyince, SM Haziran 2024’te sözleşmenin uygulanması için dava açtı; ChenBaekXi ise yanlış beyan iddiasıyla karşı dava açtı, ancak bu iddia delil yetersizliğinden reddedildi. Belgelerin açıklanmasını zorlamak ve MCST ile KFTC’ye şikayet dilekçesi vermeye yönelik sonraki girişimleri de kabul edilmedi.

Yüksek Mahkeme’nin tüm kararlarını onamasıyla ChenBaekXi, SM Entertainment’a karşı açtıkları davada kesin bir yenilgiye uğradı ve bu davayı fiilen sonlandırdı.

  1. EXO’nun bu hale geldiğine inanamıyorum
  2. Neden böyle bir şey yaptıklarını anlamıyorum
  3. Onlar artık yok…
  4. EXO’dan resmen atıldıklarını ilan edin artık
  5. Ne kadar arsızlar
  6. Lütfen bırakın gitsinler ve bir daha o adamlarla çalışmayın
  7. Oh, iyi, iyi. Bu çoktan olmalıydı zaten
  8. Sözleşmeyi yenilemeseydiler ya. Neden yenileyip sonra dava açtılar ki?
  9. Onları bir daha görmeyelim
  10. Neden EXO’dan ayrılmaya çalışıyorlar? Bu kadar iyi bir grup
  11. Yeterince paraları var, gidip kendi hayatlarını yaşasınlar
  12. Çok utanmaz ve kindarlar. Hayranları adeta rehineleri gibiydi. Onları bir daha EXO olarak görmek istemiyorum
  13. Önemli değil Tayfun da, uzun süre görüşmeyelim
  14. Ne düşündüklerini hiç anlamıyorum
  15. Baekhyun’u anlıyorum, belki popüler olduğu için açgözlü davrandı, ama Chen evli değil mi? SM veteranlara çok iyi davranıyor, neredeyse memur gibi — neden ayrıldı?
  16. Dürüst olmak gerekirse, o üçü ya da Lay olmasa bile EXO gayet iyi devam eder. Vokaller ve danslar çok sağlam
  17. Onlar için artık her şey bitti
  18. Artık EXO olarak anılmamalılar
  19. Bu üçlünün EXO şarkılarını kullanmasını da engellemeliyiz
  20. Bu noktada resmen kaybettiler

K: allkpop

Önceki İçerikJang Wonyoung’un Tommy Hilfiger etkinliğindeki yeni görünümü sert şekilde eleştirildi
Subscribe
Bildir
guest
8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments