Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Taeyong’un İlham Verici Dans Hikayesi

kaorii

Rookie Idol
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
311
Tepki
1,453
Puan
27
Taeyong, uzun zamandır takip edip sevdiğim bir idol, uzun bir yoldan ve zorluklardan geçerek bugünlere geldiği dans yolculuğundan sizlere bahsetmek istedim, belki bazılarınıza da ilham verir diye düşündüm.

tumblr_pk9041SFjS1vrj1v3o1_1280.jpg main-qimg-6b807a4cc07229d6015d196f1b837a12-lq.jpg c2fcdc77d3ad3ff74a1f1c2ee4f9faac.jpg DNdADBxU8AAcrYV.jpg


Taeyong’un ilk başta idol olmakla pek bir ilgisi yoktu diyebiliriz, hayvanları ve insanları kurtarmak isteyen biri olmak istediğinden itfaiyeci olma hayaliyle büyümüş.

taeyong-1656076032.jpg Euzo5YeUYAo009A.jpg Euzo5YhVEAMGHUU.jpg


Henüz lisedeyken, bir gün okul çıkışında evine bisikletle döndüğü sırada SM’in bir casting manager’ı onu fark ediyor ve ilgisini oldukça çekiyor.

tumblr_phvwu3MB791vaozwio1_540.gif

Bu casting manager Taeyong’a üç büyüklerden birinden geldiğini söylüyor ancak Kpop endüstrisiyle pek alakası olmayan Taeyong bu kişinin MBC, KBS ve SBS’den geldiğini düşünüyor. Seçmelere gidene kadar aslında sokakta SM tarafından keşfedildiğinin farkında değil.

Ekran görüntüsü 2023-07-06 21122.png

O casting manager onu sürekli görmeye geldiği ve kendi deyimiyle ona tost aldığı için iyi bir insan olduğu düşüncesine varıp seçmelere gidiyor. (insanın biraz korkusu olur ya ne demek tost aldı iyi insan diyip dediği yere gitmek)
tumblr_phvwu3MB791vaozwio2_540.gif uztc44h2lrs61.jpg


Seçmelerin olduğu yere ilk gidişi olduğundan seçmelerin olduğu gün kayboluyor ve yarım saat kadar geç kalıyor bu yüzden de SM çalışanlarından bir güzel azar yiyor.

Taeyong’un dediğim gibi daha önce idol olma gibi bir düşüncesi olmamıştı bunun yanında müzik ve dansa dair hiçbir eğitim ve deneyimi de yoktu dolayısıyla seçmelerde başka bir dans bilmediğinden popping dans ve başka bir şarkı bilmediğinden de milli marşı söyledi ama seçmeleri geçmeyi başardı çünkü seçmelerdeki jüriler de onu okul çıkışında keşfeden casting managerın etkilendiği şeyden etkilenmişlerdi “visualinden”

tumblr_phvwu3MB791vaozwio8_r1_540.gif


SM bir anlamda muazzam visuallerin arkasını doldurabilen bir şirket olduğundan Taeyong’u da bu mantalite ile seçmişlerdi.

Taeyong için bu büyük bir fırsattı ve o da bunu değerlendirmesi gerektiğinin farkındaydı.

Böylelikle Taeyong artık bir SM stajyeri olmaya hak kazanmıştı ancak bu noktadan sonra her günü bir mücadeleden farkızdı diyebiliriz.

animesher.com_smrookies-taeyong-animeboy-1199018.jpg


Müzik ve dansa dair pek bir deneyimi ve eğitimi olmayan Taeyong’un sıfırdan başlama gibi bir durumu söz konusuydu.

Tüm bu sürecin başında Taeyong, SM’in eğitmenlerinden hiç iyi şeyler duymuyor, yapamayacağından sıkça bahsedip sürekli karakterini de zedeleyecek şeyler söylüyorlardı.

Ekran görüntüsü 2023-07-06 214548.png Ekran görüntüsü 2023-07-06 214856.png



Dans etmeye başladığında 18 yaşındaydı ve o zaman için son alınan stajyerdi, diğer stajyerlerle kendini karşılaştırdığında kendini çok yetersiz hissediyordu üstelik yaşı müzik ve dansa dair pek de bir deneyimi olmayan birini idol yapmak için yaşlı geliyordu ( o zamanki stajyerler arasındaki en yaşlı olanıydı)

Ekran görüntüsü 2023-07-06 215647.png

Tüm bunları düşündüğünde çok fazla kaygılanıyordu ve yeterince iyi olmazsa atılacağının farkındaydı. Bu yüzden de kendisini ağır bir çalışma maratonuna sokmaya başlıyor. Gece gündüz demeden midesi bulanana ve başı dönene kadar pratik odalarında uzun saatler harcadığı bir çalışma sürecinden bahsediyorum ve bunu onun ısrarla başaramayacağını söyleyen eğitmenler ve etrafında ondan çok önde gözüken ve ondan çok daha küçük yaşlarda dans etmeye başlayan stajyerler eşliğinde inançla yapıyordu.




laaaaaaaaaa.png

Ep5HO4IXUAA4tFe.jpg



Sonuç olarak kendi deyimiyle emekleri ona ihanet etmiyor ve bir buçuk yıl kadar kısa bir sürede sıkı çalışması meyvelerini vermeye başlıyor.

O kadar hızlı ve iyi bir şekilde gelişmişti ki eksik olduğu için en arkada dans ederken kısa bir sürede en öne stajyerlerin ondan bir şeyler öğrenmek hatta dans dersleri vermesini istediği mükemmeliyetçi bir dansçıya dönüşüyor.

Kendi koreografilerini bile yapmaya başlıyor.





Tutkusu ve yetenekleriyle fark edilmeye ve tanınmaya başlanıyor.

Hatta eski bir SM stajyeri zamanında Taeyong hakkında yazdığı yazıda Taeyong’un stajyerler arasında bir efsaneye dönüştüğünden bahsetmişti.

Hızlı öğrendiği ve sürekli beklentiyi aştığı için eğitmenlerin takdir ettiği bir isim olmaya başlamış.

(Bu stajyer Taeyong’un stajyerlik zamanlarıyla alakalı başka şeyler de anlatmıştı.
Taeyong’un şirkette çok şey yaşadığını, o zamanlarda pek gülümsemediğinden, kendine çok fazla yüklenip zorladığının belli olduğundan bahsetmişti. Taeyong’un bazen iyi iş çıkardığında bile azar yediğini çünkü herkes 100 alıyorsa onun 101 alması gerektiği, herkesin hata yapabileceğini ama onun yapmayacağı söyleniyormuş. Diğer stajyerlerle azarlanışı bile aynı değilmiş, Taeyong herkesin göreceği bir şekilde koridorda azarlanırmış.. SM’in Taeyong’a olan tavrı kariyerinin neredeyse her evresinde hep çok acımasızdı, NCT başarısız olursa senin yüzünden demeler kısımlarına hiç girmiyorum bile..)

Dolayısıyla Taeyong hiçbir şey bilmediği dans konusunda kısa sürede ve birçokları için geç sayılabilecek bir yaşta inanılmaz bir ilerleme ve gelişme kaydediyor.

Jeno ve Seulgi ile birlikte SM Rookies’e ilk seçilenlerden oluyor.

taeyong.jpg


Ve 2016 geldiğimizde ise NCT U ile çıkışını gerçekleştiriyor.



NCT’de lider, main dancer, main rapper, visual, center ve sub vocalist poziyonlarına sahip oluyor.

Taeyong dans konusunda hiçbir şey bilmeyen bir çocuktan grubunda ana dansçı olup NCT’nin zorlu koreografilerinin altından kolayca kalkabilen, grup üyelerinin dans pratiklerini yöneten, içinde viral koreografilerin de olduğu koreografiler yapan bir koreograf olan ve gerek fanlar gerekse de profesyonellerin dans konusundaki takdirini toplayan bir isime dönüşüyor.





Üyelere dansı tam anlamıyla yaptırana kadar bırakmıyor hatta bu yüzden üyeler hep bu konuda şakalar yapıyor, yabancı fanlar taeyong'un pratik odasını askeriye gibi yönettiğine dair hep yaptıkları bir şaka vardır.



* Yaptığı koreografiler:




Kick It'in o ikonik parmak hareketini kendisi bulmuştu, dansı yapan idoller ve insanların bir çoğu taeyong'un hareketiyle Kick It dansını yaptılar.


Ekran görüntüsü 2023-07-06 23204.png

* bazı profesyonellerin taeyong hakkındaki düşünceleri:


- Koosung (profesyonel dansçı ve koreograf)
"Taeyong bir fikir bankası gibi. Bana o kadar çok doğru ve mükemmel fikir verdi ki kendimden şüphe etmeye başladım"

E5vZObiVoAEI-OR.jpg End6IHDXEAEXWnn.jpg


- Ruda Kris ( dans eğitmeni ve koreograf)
"Kendim de bir dansçı olarak Taeyong, Seul'de ders veren bir dansçının standartlarına, hatta bunun da üstüne ulaşmış durumda."
ReduceImageSize.net_100kb_8006.jpg ReduceImageSize.net_90kb_9195.jpg E2j-0uCVUAA_yhc.jpg


- Rino Nakasone ( profesyonel dansçı, koreograf ve artistic director )

E2j-35IVkAIA8Kq.jpg


- Kim Junseok ( SM'in perfomans direktörü)
Soru: SM sanatçılarının çoğuyla çalıştınız, sizce en iyi dansçı kim?

Kim Junseok: "Hepsi gerçekten çok iyi ama Taemin, Kai ve Taeyong'un inanılmaz yetenekleri var."
E2j-7x3VIAYFHnD.jpg


- Arata (profesyonel dansçı)
E2j-81hVIAE7ESZ.jpg


* 30 dakikada koreografiyi öğreniyor ve profesyonel dansçıların buna tepkisi:



* Taeyong'un freestyle birkaç dansı




Taeyong'un bu dans hikayesi daha sonraları çeşitli dans eğitmenleri tarafından öğrencilere motivasyon ve ilham vermesi adına da anlatılmıştır.
"Arkadaşım modern bir dansçı ve onun öğretmeni eskiden NCT'nin eğitmeniydi. Öğrencilerini motive etmek için Taeyong hakkında çok konuşuyor"

"Dans eğitmeni genellikle dans konusunda çok fazla eksikliği olan öğrencilerini motive etmek için Taeyong'tan bahseder."

The Boyz'dan Q: " Taeyong Sunbae ile öğretmenimiz aynı. Öğretmenimiz ona çok iltifat ediyor. Bu yüzden onun birçok videosunu izledim."


Taeyong: "Nasıl göründüğümden emin değilim. Açıkçası, birçok insanın ne kadar yakışıklı olduğum hakkında konuştuğunu duyarak büyüdüm. Ama bunu duymaktan gerçekten nefret ediyorum. Yeteneklerimle tanınmak istiyorum, görünüşümle değil. Şu anda yüzümü, vücudumu, kendimi sevmek için çok çalışıyorum. Kendimi seversem, diğer insanların da beni seveceğine inanıyorum."



********************************

Çok uzun oldu..
Yazıp yazmamak konusunda çok kararsız kaldım ancak yine de yazayım dedim olmadı belki silerim.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Sticker GIF by Spotify
 
Son düzenleme:

kayısı

avukat kedy
Moderatör
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
700
Tepki
2,100
Puan
113
Taeyong'un neden şirkete kolayca seçildiğini anlamak zor değil. SM'in elinden kaçırdığı Jaejoong gibi bir visualden sonra, ona aşırı benzeyen birini görünce resmen çocuğu havada kapmışlar. Aşağıdaki görseli gördüğümde, Taeyong'u tanımasam net Jaejoong bu derdim.


Ama sadece visualiyle seçilmesine rağmen visualine güvenerek kendini geliştirmekten gocunmaması çok hoşuma gitti. Bir başkası olsa "Bu yüz bende oldukça beni kovamazlar," deyip yatabilirdi de. İyi ki kendini güzelce geliştirip onu tanıyabilme fırsatını bize vermiş. 💜
 
Ü

Üye silindi 187

Evet yetenek zor bulunur kıymetlidir ama sıkı çalışmayla iyi bir şarkıcı da iyi bir rapçi veya dansçı da olabilirsiniz.Kpop fanları yetersiz idolleri tamamen kendi subjektif kriterlerine göre övüyor ve bu durum o idollerde altı boş bir özgüven yaratıyor idol kendini geliştirmiyor.Taemin ile taeyong'un hikayesini hep benzetiyorum taemin dansıyla şirkete alındı shinee vokal odaklı bir gruptu vokal eksiği olduğu açıktı doğru düzgün şarkı partı alamadı yıllarca ama bu süreçte boş durmadı sabahlara kadar şirkette vokal pratiği yaptı.Her sm idolü de bu kadar çalışkan değildir yani şirket zoruyla çalışmadı çocuk.Nota bile okuyamayan taemin 2012 sonrası yüksek notalar okuyabilecek kıvama geldi ve çoğu ana vokalden daha düzgün bir tekniği var.Şu an da zaten eksiksiz bir vokal.10 yıllık idol olup hala daha şarkı söyleyemeyen dans edemeyen idoller var sektörde ve fanları bu idoller eleştiri aldığında hep bir bahane buluyor veya elinden geleni yaptı diyor.Bence taemin'in ve taeyong'un yolculuğu bu bahaneleri çürütüyor.Taeyong zaten tamamen bir başarı öyküsü.SMden iyi rapper çıkmaz efsanesini yıktı şu an da tiz notalara çıkabilecek kadar vokali var bir sürü kendi bestelediği ve yazdığı şarkı var.Çalışan ve isteyen her türlü gelişiyor.
 

Valin

Rookie Idol
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
439
Tepki
1,079
Puan
27
Nct ile yakından ilgilendiğim bir dönem Taeyong biasımdı,hala da kendisini çok severim. Bu hikayesini öğrendikten sonra kendisine olan saygım artmıştı. Azimli ve çalışkan insanlara çok yükseliyorum hiç yoktan başlayıp bir yerlere gelmek hiç de kolay değil
 
Üst