Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

2. Ve 3. Jenerasyon Kpop Grupları

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
Zaman geçtikçe kpop gruplarının çeşitliliği mi azaldı yoksa bana mı öyle geliyor? İkinci jenerasyonda T-ARA, Sistar, 2NE1, SNSD, Girl's Day, 4 Minute, Miss A, Big Bang, SUJU, Block B, 2PM, SHINEe gibi gruplar ve çokça çeşit tarz varken kpop daha eğlenceli ve güzeldi. Üçüncü jenerasyon içerisinde mesela top kız ve erkek gruplarının kendine has tarzı vardı. EXO, BTS, BP, Red Velvet, Twice, Wanna One, Mamamoo, Seventeen, Astro, Nuest, Dreamcatcher, IOI, NCT gibi gruplar çok fazla birbirine benzemezdi ve herkes kendi çapında eşsizdi. Özellikle 2017-2018 zamanı bu grupların çıkan şarkıları kpop için zirveydi. Yeni jenerasyonda bu çeşitlilik yok gibi.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
liikyaliikya

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
Evet bence de
4th gen gruplarının çoğu aynı tarzda ilerliyor
Visual olsun,şarkılar olsun,kıyafetler vs olsun hep aynı stil kendilerini çok sık tekrarlıyorlar *bence*
Sana çok katılıyorum. Özellikle şarkı konusunda ayrışan çok nadir grup var. Özellikle New Jeans çıkış yapmadan önce çıkış yapması beklenilen Nmixx, Kep1er gibi gruplar girls crush yapmaya çalışıp yapamayınca, üzerine girl crushtan sıkılmış Kore de eklenince fresh şarkılar ile çok iyi çıkış sağladılar. IVE mesela elegant ve retro birkaç cb yaparak listelerde çok iyi başarı sağlayanlardan.

soleil

Trainee
Tepki
184
takip ettiğim gruplar üzerinden yorum yapacak olursam kızlarda aespa, ive, xg(kpop grubu sayıldığından emin değilim), erkeklerde de enhypen, bonedo ve riize'ın kendine has tarzları var bence.

Konu Sahibi
liikyaliikya

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
afterschool grubunu bilmiyorsanız koca bi yuh. bu grubu bilmeyen kpop eski nesildenim demesin. g.o.d cnble ya o kadar iyi iş yapmış grup var ki. dünya kpop 3 nesil ile öğrendi ancak bundan öncesi de vardı hatta öyle iyi iş çıkarmışlardı ki arkadan gelen bütün nesiller onu taklitledi. btsden büyük bigbang var mesela. blackpinkten daha önce snsd 2ne1 sistar wonder girl misss a afterschool vardı. bu resimdeki Nana gerçek adı im jin ah
gayet biliyorum ve o an aklıma gelmemiş, ikinci jenerasyon çok grup var. bunun dışında bilmeseydim de bilmek zorunda değildim. bts'ten büyük bir bigbang yok, nesnel bir şekilde kpop'ın en büyük başarılarına sahip grubu bts. müziklerini sevmek vs kişisel şeylerdir, senin için de daha iyi olabilir ama nesnel bir şekilde en büyük grup bts.bu gruplardan önce de öncü gruplar vardı, seo taji and boys gibi. bu her nesilde böyle. nana' yı da uzun zamandır tanıyorum, roommate programı çıktığı zaman kendisini tanımıştım. tanıttığın için sağ ol yine de.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

takip ettiğim gruplar üzerinden yorum yapacak olursam kızlarda aespa, ive, xg(kpop grubu sayıldığından emin değilim), erkeklerde de enhypen, bonedo ve riize'ın kendine has tarzları var bence.
evet, tabii ki var ama çok azınlık. bir de riize beşinci jenerasyon diye geçiyormuş...