Albümü görünce eyvah dedim. Çünkü asla sıralama yapamayacağım dedim. Atılanlar arasında çoğuna hakim olduğum albüm MOTS 7 içinde altın değerinde şarkılar olduğunu çok iyi biliyordum. Özellikle bazıları en sevdiğim BTS şarkılarından benim için çok zevkli bir dinleme ama çok zorlu bir sıralama oldu.
1.Louder Than Bombs - En sevdiğim BTS şarkılarından biri. Dinlemeyen varsa gitsin dinlesin. Şarkıyı dinlerken her defasında ruh halim değişiyor, acı çekiyorum. Bambaşka duygulara sürükleniyorum. Bana bu kadar çok geçebilen şarkı her zaman karşıma çıkmıyor. İlk sıraya koymasam uykularım kaçardı kkfjd
2.Black Swan – Bazı şarkılar vardır ya bu nasıl mümkün olabilir dersin, yani nasıl bu kadar iyi bir şarkı çıkabilir. Black Swan onlardan biri. Şarkının tek kusuru bile yok benim açımdan.
3.We are Bulletproof : the Eternal – Tek bir cümleyle özetleyecek olsam ‘Bayıldım.’ derdim. Başka bir albümde olsa birinci sıraya koyardım. Daha önce nasıl olmuş da keşfedememişim bu şarkıyı acaba.
4.Dionysus - Şarkı zaten kendiliğinden iyi bir şarkı ama performansı ile birlikte seviye atlıyor. 1.Boy Wİth Luv yerine bu şarkı title neden olmadı, 2. Yet to Come yerine Run BTS neden title olmadı. Bilmeyen varsa bir ödül töreninde sergilenen Dionysus performansını izlemesini öneririm.
5.Make It Right -Ayyy bu şarkıyı çok seviyorum. Vokal line ayrı bir güzel bu şarkıda. BTS’in önereceğim şarkıları arasında başları çekenlerden biri.
6.Inner Child- Bu albümde ilk defa dinlediğim şarkılardan biri.Bazıları V’nin ses tonunu beğenmiyor ama bence farklı ve dikkat çekici bir sese sahip. Bu şarkıda sesini çok iyi kullanmış bence. Ve albümde solo şarkılar arasında en sevdiğim oldu.
7.UGH! - 3 farklı rapçinin tarzını çok iyi verip bu kadar uyumlu olması bu şarkının olayı bence. Hepsinin renkleri o kadar güzel yansıyor ki. Bu şarkı çok gaza getiriyor beni. Tek kötü yanı Ugh kısmının çok fazla oluşu.
8.Interlude : Shadow – BTS’e karşı önyargım varken bile beni kendine en çok çeken üye Yoongi idi. Rap yapış tarzını ve şarkılarını genelde çok beğeniyorum zaten. Bu şarkı da daha önce müzik listemdeydi. Sözleri, melodisi ve Yoongi hepsi bir bütün olarak çok iyi.
9.ON- Sia’lı versiyonunu ayrı koymuyorum çünkü bu versiyon daha iyi hfhdjsdh Bence güzel bir şarkı ama şarkıyı daha güzel kılan koreografisi ondan bağımsız değerlendirsem daha düşük bir sıralamaya koyardım. Ek olarak Jungkook’un yüksek notası >>
10.Filter - Yine daha önceden bildiğim ve performanslarını izlediğim bir şarkı. Twitter bir ara bu şarkıyla editlerle doluydu jfkdjs Jimin’e karşı yoğun bir ilgim olmadığı zamanlarda bile seviyordum bu şarkıyı şimdi dinlediğimde de farklı hissetmedim. Sadece tam Jimin’lik bir şarkı olduğunu düşünüyorum artık, başkası seslendirmiş olsa bu şarkı bu kadar güzel olmazdı.
11. 00.00 - Vokal line şarkıyı deyince Dimple benim için parlayan yıldız olsa da bu şarkıyı da sevdim. Özellikle Jin’in ve Jimin’in ortak söylediği part şarkı hakkındaki görüşlerimi daha olumlu tarafa kaydırdı.
12. Outro : Ego – Şarkı tam bir J-hope şarkısı. Mod yükseltici ve insanın içinde dans etme isteği uyandırıyor. Nakaratının melodisi o kadar iyi ki şarkı sadece o kısımdan oluşsa bile çok güzel bir şarkı olurmuş.
13. Friends - Kötü bir şarkı değil kesinlikle ama hikayesi ve sözleri bu kadar anlamlı olmasaydı bu şarkıyı çok sevmezdim bence. Arkasındaki hikaye cidden çok güzel, sözlerini ilk gördüğümde böyle bir arkadaşlığa sahip olmaları gözlerimi doldurmuştu.
14.Jamais Vu - İlk defa dinledim. Dinlerken sıkılmadım şarkı aktı ama listeme eklemem. Şarkıda beni çeken şey Jungkook oldu. Ses tonunu zaten normalde çok seviyorum. İnsanı rahatlatan, dinlendiren bir sese sahip. Dip Not: 2.dinleyişimden yazıyorum şarkıyı listeme ekledim. Benim kararlılık seviyesi jdfhgkjf
15.Boy With Luv - İlk çıktığı zamanlar çok da sevmemiştim, şimdi de bayılmıyorum ama şarkıyı güzelleştiren BTS. Bazı şarkılar bazı gruplara özeldir başkasında olsa sırıtır. Boy With Luv öyle bir şarkı BTS ile güzel.
16.My Time - Jungkook’u dinlemeyi sevdiğimi söylemiştim. Bu şarkıyı dinlerken de zevkle dinledim ama Jungkook’un çok daha güzel şarkılarını dinlediğim ve bu albüm bazlı gittiğim için sıralamada altlara koyuyorum
17.Moon - Sevemedim maalesef ya ☹ Şarkıya kötü diyemem ama bence bir çekiciliği yok.
18.Intro - Persona- Kötü mü hayır ama tekrar dinler miyim pek sanmıyorum. RM’in bireysel şarkılarından çok düetlerini seven biriyim ben sanırım ☹
19.Respect - UGH!’u ne kadar sevdiysem bu şarkıyı da o kadar sevemedim.
Evet uzun yorumumun sonuna geldik