Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Army Suga'nın Konseri̇nden Sonra 9. Hatta Korku Yarattı

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
9. HATTA ÇIĞLIK ALAN BEYİNSİZ HAYRANLAR


"Sinnonhyeon İstasyonunda bıçaklı saldırı değildi ama BTS Suga, konserden sonra canlı yayında dövmesini ortaya çıkardı ve eve dönen bu hayranlar çığlık attı..."

orijinal twit:
"Sinnonhyeon İstasyonu'nda bıçaklı bir saldırı veya biyokimyasal terörizm olmadı, bu yüzden artık yanlış bilgilerle panik havası yaratma.

Yanımdaki bu yabancılar videoyu izlerken çığlık attılar ama metro kalabalık olduğu için insanlar yanlış anlayıp kaçtılar.

Hatta insanlar polise ifade bile verdiler.

Tabii ki millet, dikkatli olun ve etrafta dolaşırken kulaklıklarınızı çıkarın.
Kendinize dikkat edin"

orijinal gönderi:

1. Hayır ama artık konser salonunda bile değiller, halka açık yerlerde neden böyle bağırarak dolaşıyorlar?? Sadece bir veya iki kişi olmadığında daha da şok edici

2. S*keyim metroda neden böyle bağırırsın? Toplum içinde bağırmak bile genellikle göze batan bir şey olarak görülür, bu devirde bunu yaparsanız tabii ki insanlar sarsılır.

3. Halka açık yerlerde görgü kurallarına uyun

4. BTS hayranları? Hayranları gibi şarkıcılar gibi, iğrençler

5. Cidden bu kadar güzel bir günde neden bunu yapıyorlar... Konseri güzel bir şekilde bitirebilirlerdi, bu arada bağırışlarıyla ortalığı karıştırıyorlar.

6. İster yabancı ister Koreli olsunlar, halka açık bir yerde herhangi bir yerde bağırmak görgüsüzdür.

7. Çok ağırlar..

8. Bu şok edici, bunu gecenin bir yarısı yaptığınızı hayal edin

9. Ne kadar göze batan bir şey, Army bir Army'yi çekti


Shinnonhyeon istasyonu olayının özeti
1. İdol, konserinden hemen sonra canlı yayın yaptı
1-1. Konserden hemen sonraydı, bu yüzden [tren vagonunda] o idolün pek çok hayranı vardı.
2. Dövmelerini görünce çok heyecanlandılar ve çığlık atmaya başladılar.
2-1. ağlatan video geldi
3. İnsanlar panikledi ve kaçtı
4. [Polise] bildirildi
5. Gaz kaçağı, bıçaklama söylentileri yayıldı
6. 7 kişi kaçarken yaralandı
son

orijinal gönderi:

1. Ben de bir idol hayranıyım ama ben de idollerin konseri bitirdikleri anda canlarını tuttum ve bu videoları yüzümde bir gülümsemeyle izlerdim, asla böyle bağırmazdım... Ne kadar mutlu ya da heyecanlı olursan ol, bunlar sadece halka açık yerlerde yapacağın sağduyulu hareketler... Bu fandom hiçbir zaman düzenli olmadı ve bu konuda kötü bir üne sahipler ve şimdi bir kaza yaratıyorlar... Ve bunun için sadece yabancıları suçlamayı bırakın, ne zaman utanacağınızı bilmiyor musunuz..?

2. İdol hayranlarının hepsi böyle değil, bu BTS hayranları için tipik bir durum..

3. Çok büyük bir kaza yaratmadıkları için çok minnettar olmalılar.

4. Cinayete teşebbüs

5. Rahatsızlık...

6. Sadece şimdiki zamanlardan bahsetmiyoruz, hiçbir yerde böyle bir şey yapmamalısınız.

7. Ne kadar büyük bir göz zevki ve bu ekonomide; Cidden beyinleri yok gibi görünüyor

8. Bunun yerine başlığı "BTS hayranlarının saldırı olayı" olarak değiştirin

9. Bunların uluslararası hayranlar olduğunu söylemeyi bırakın, bunların hepsi BTS'in hayranları, neden böyle göze batarsınız?

10. Halka açık yerlerde neden bağırırsınız? Diğer vatandaşlar kolayca yanlış anlayabilir, bu efsanevi bir baş belasıdır.

Kaynak: Pannchoa

Bunda sonsuza kadar netizenler haklı. Biliyorsunuz ki Kore'de bugünlerde bıçaklama olayları çok oluyor. Hatta bir kişi de bu yüzden öldü. Ve bu sırada böyle bir olayın olması her şeyi daha da beter etti.
 
Konu Sahibi
chewy

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
4. BTS hayranları? Hayranları gibi şarkıcılar gibi, iğrençler

Yaptıkları görgüsüzlük ama bu kişilerin bunu yapması ile BTS'in alakası nedir? Beyinsiz misiniz? Ben de BTS hayranıyım ama böyle salak şeyler yapmıyorum. Netoların bunu fırsat bilip genelleme yapıp ayrıca gruba laf atmak için zaman kollaması acınası.
Evet herkesi bir tutmaları çok sacma ama bazıları bir çok yönden de hakli
 
Konu Sahibi
chewy

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
Etrafta bıçaklanma olayları varken görgüsüzce hareket etmeleri mantıksız.Biz insanların kaçarken gözünün görmemesi ve böyle olaylarda ezilerek yaralanma olması üzücü.
Ayrıca bir çok kişinin panik ataktan bayıldığı da söyleniyor. Ne kadar korkunç bir şey
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
247
Tepki
993
Puan
103
Kalabalık bir alanda bağırmaları doğru değil ve paniğe sebep oldularsa cezasınıda almalılar ama BTS bile laf ederken abartmışlar tamam Kore'de olan saldırılar hakkında haberler geliyor ve üzücü korkuyu da anlıyorum ama yabancılar Kore'nin iç meselesini bilmeye bilir bilerek korkutmaya çalışsalar sonuna kadar haklı olurlardı ama bilmediklerine eminim ve bunu bahane ederek BTS e de arada geçirmişler elinde bıçakla sokaklarda dolanan BTS veya hayranları değil onlarda ülkenize gelmiş herhani bir turist işte
 
Son düzenleme:

İyi Düşün

Trainee
Katılım
2 Tem 2023
Mesajlar
122
Tepki
246
Puan
11
Toplum için de abartılı bağırmalar kontrolsüz tepkiler aşırı cringe. Birde burada zaten halk diken üstünde olduğu için bir de milleti korkutmuşlar. Toplum içinde doğru düzgün hareket etmeyi bilmeyen insanlar her türlü hakareti işitmeyi hak ediyorlar.
 
Son düzenleme:

Nayna

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
536
Tepki
1,847
Puan
51
Asya toplumu gerçekten duygularını çok abartılı yaşıyor ya sinir oluyorum çindede mesela her sözün sonunda aaağ diye bağırıyorlar ağızlarının ortasına çakasım geliyordu
 
Konu Sahibi
chewy

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
Ne için bağırıyorlar ki onu anlamadım
Yoongi konserden sonra canlı yayında dövmesini gösterdi. Üyelerle beraber yaptığı ve yabancı hayranlar bunu görünce çığlık atmış. Koreliler de bir kaç gündür diken üstünde olduğundan birbirlerini ezmisler, panik atak geçirmişler, bayilmislar. Su ana kadar 7 yararlı var. Yabancı hayranı polisler götürdü sanırım. Daha sonra ne oldu bilmiyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yeni bir açıklama yapıldı.

Seul Metro Hattı 9'daki bir trende, aynı anda nedeni bilinmeyen raporlar alındı ve vatandaşlar aceleyle tahliye edilirken yaralandı. Bir dizi silahlı isyan nedeniyle vatandaşların tedirginliği artarken, kargaşanın çıktığı görülüyor.

İtfaiyenin açıklamalarını özetlersek, aynı gün saat 20:36'da Eonju İstasyonu'ndan Sinnonhyeon İstasyonu'na giden Gaehwa'ya giden 9. Hattaki trende ilk "gaz kokusu" raporu alındı. Sonrasında “Garip kokuyor”, “Boğazım ağrıyor”, “Koşarken insanlar düşüyor” gibi haberler devam etti. Tren durduğunda yolcular apar topar indi ve yedi kişi sıyrık ve morluklar yaşadı, altısı ambulanslarla yakındaki bir hastaneye nakledildi. İtfaiye olay yerinde inceleme yaptı ve olağandışı bir şey bulamadı.

[...]

Yolcuların bir anda nasıl tedirgin oldukları henüz netlik kazanmadı. Seul Metro Hattı 9'dan bir yetkili, Hankyoreh ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, "Sadece çeşitli anekdotlar var" dedi. "Benzer bir zamanda BTS bir yayında dövmesini gösterdi ve hayranlar bağırmaya başladı, çevredekiler bunu bıçaklanma ihbarı olarak alıp polise ihbar etmeye başladı."

O günkü kargaşayı doğrulamak için sosyal ağ hizmetinde (SNS) birkaç fotoğraf ve makale yayınlandı. Trenin içinde alelacele kaçarken indirilen yolcuların ayakkabı, çanta gibi eşyaları etrafa saçıldı. Bir kullanıcı, “Trende ön sıradakiler bir anda bir şeye şaşırmış gibi koşmaya başladılar. Ben de dahil ortadakiler durumu anlamadılar ama (diğerleri) korkudan kaçıyorlardı, biz de yine de birlikte koştuk” dedi.
 
Son düzenleme:

Blabla

Rookie Idol
Katılım
26 Tem 2023
Mesajlar
397
Tepki
1,787
Puan
34
Ay bu resmen terbiyesizlik. 6 yıldır BTS i ve müziğini çok severim fandomunda olduğum gruplardan. ama fazla popüler olunca bazen kitleni kontrol edemiyorsun. Böyle taşkınlık yapan beyinsizler cikabiliyor malesef. Bence insanların BP twice BTS gibi grupların hayranlarına genelleme yapmayı bırakması gerekiyor.... Sonuçta kalabalık bir hayran toplulukları var içinden ot da çıkabilir... Başka bir şey de
 
Konu Sahibi
chewy

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
Günlerce konser hakkında haber bekleyip heyecanlanan bana bir tane aptal yüzünden korede yaratılan panik haberi şoku 🧍🏻‍♀️ yani günlerdir kore metrolarında panik hali varken böyle bir şey yapması büyük bir aptallık. Gittiğin yerdeki haberleri takip edersin nasıl davranman gerektiğine birazcık dikkat edersin. Ani bir çığlığın kaosu tetikleyeceği çok belli. Onun dışında yorum kısmında bangtana sallamış bazı netoşlar 😭 sanki dedi bangtan böyle yapın diye. Klasik anti kesimi diye yorumladım o yorumları. Bangtan onlarda büyük bir hazımsızlık yarattığı için anca böyle haberlerde ortaya çıkıp laf edebiliyorlar🧍🏻‍♀️
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:



Olayın aslında başka bir şeyden kaynaklandığını falan söylüyorlar :/ aniden yeni açılmış 10 takipçili hesapların haberleri rt yapmasıda tuhaf geldi açıkçası 🧍🏻‍♀️ neyse olayın gerçek yüzü ortaya çıkar zaten :/
Aslında iki ayrı vagonda farklı olaylar olmuş. Gazdan dolayı ilk vagon zaen karmaşa içindeymiş. Zaten yaralanmalar orada olmuş. Ama o sırada ikinci vagonda Army'ler çığlık atmış bu yüzden orada da karmaşa oluşmuş.
 

Eren yeager

Fanbase Starter
Katılım
7 Tem 2023
Mesajlar
453
Tepki
1,914
Puan
49
Kusura bakmayın ama iki saat güldüm olayın saçmalığına bak ve bu arada korelilerin endişelenip kaçması normal çünkü sanırım bu aralar Kore'de sık sık bıçaklanma olayları oluyormuş adamlar çığlıkları duyunca endişelenmeleri normal
 
Konu Sahibi
chewy

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
Hiçbiri bir yönden haklı falan değil çünkü olay yalan
Olayın Army yüzünden yalanmış evet ama onlarda karmaşaya neden olduğu açık çünkü iki ayrı vagonda farklı olaylar olmuş. Gazdan dolayı ilk vagon zaen karmaşa içindeymiş. Zaten yaralanmalar orada olmuş. Ama o sırada ikinci vagonda Army'ler çığlık atmış bu yüzden orada da karmaşa oluşmuş. Yani BTS üyelerinin suçu asla yok ama Army'lerde suçlu sonuçta
 
Ü

Üye silindi 192

Olayın Army yüzünden yalanmış evet ama onlarda karmaşaya neden olduğu açık çünkü iki ayrı vagonda farklı olaylar olmuş. Gazdan dolayı ilk vagon zaen karmaşa içindeymiş. Zaten yaralanmalar orada olmuş. Ama o sırada ikinci vagonda Army'ler çığlık atmış bu yüzden orada da karmaşa oluşmuş. Yani BTS üyelerinin suçu asla yok ama Army'lerde suçlu sonuçta
Bilemiyorum, yan vagon konusu da pann'dan çıktığı ve sbs gibi kanallar hiç bahsetmediği için hâlâ pann'a güvenemiyorum

Edit: Bu olay Suga yayın açmadan önce olmuş yani vagon konusu da yalanmış
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Benzer konular

Üst