Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Beyza Aksoy Ve Hayal Kırıklığı

Blabla

Rookie Idol
Katılım
26 Tem 2023
Mesajlar
397
Tepki
1,787
Puan
34
Öncelikle Beyza Aksoy'u tanımayanlar için söyleyeyim, kendisi Wattpad'de yazar olarak başlayıp, raflara giren kitaplarıyla fazlasıyla satmış ve Wattpad'in en ünlü yazarlarından biriyken Türkiye'deki genç kızların arasında gitgide yayılıp şuanki popülerliğine ulaşan birisidir. Kendisini Tumblr'dan takip ederdim çünkü çok güzel şeyler paylaşıyordu ve sayfasının havası çok muazzamdı. Çektiği fotoğraflar ve yaptığı makyajlar, tarzı, giyimi herşeyi hoşuma gidiyordu. Kitabını almayı aşırı istiyordum fakat alamıyordum malum ekonomi... Eğer kitaplarını en az bir kez gördüyseniz "Kelebeği Öldürmek" isimli kitabının ne kadar patladığını görebilirsiniz. Onun dışında Siyam, Denizimsi, Açık Yaralar ve Dikiş İzleri, Onun Şeytanları, Ruh Kadehi ve ilk patlamış kitabı olan Siyah Kuğu ve daha fazlası kitaba sahip. Beyza Aksoy, kitabının en ünlü olduğu zamanlarda, Kelebeği Öldürmek kitabının ikincisini çoktan çıkarmış ve mutlu mutlu fuarlara imza günlerine gidiyordu. Daha sonra Twitter'daki bazı uyanık kullanıcılar, Kelebeği Öldürmek kitabının Deviant King isimli yabancı başka bir kitaba ne kadar benzediğini farkettiler... Hiç kimse Beyza'ya sen bu kitabı çaldın diyemedi ilk baş. Hiçbirimiz konduramadık çünkü Beyza'nın akıcılığını, duyguları yansıtma şeklini çok sevdiğimizden aramızda bağ oluşmuştu. Daha sonra Beyza'nın Deviant King kitabının yazarının bir sosyal medya gönderisine önceden yorum yapıp cevap aldığı ortaya çıktı. Yani o yabancı kitabı okumuştu. Haberinin olmaması imkansızdı. Kitabın baş karakteri Varis'in diğer kitaptaki baş rol erkeğe anormal benzeyisi, karakterlerin aynı olması ve olay örgüsünün benzerliği hepimizi şoka soktu. Bu olaylar yeni patlak vermişken Beyza'nın diğer okurları, Beyza'nın t*cav*z güzellemesi yaptığını söylediler. Beyza, güzelleme yaptığı kısmı tepkilerden sonra Wattpaddeki kısmı silmiş ve kitabı basarken o kısma yer vermemişti. Fakat bu şeyi basrole yaptırması, 12-13 yaşlarındaki küçük kızların böyle problemli bir karaktere hayranlık duyması ve hayatını bu şekilde kötü etkilemesi açısından berbat bir şeydi. Daha sonra Beyza bir açıklama yayınladı. Yaptım demiyordu fakat yapmadım da demiyordu. Sonuç olarak yaptığı şey yanlıştı. Konunun kötü kısmı olaydan bir iki yıl geçmesine rağmen kendisi hala Wattpad ve Instagram uzerinden lincleniyor. Evet, hala lincleniyor. Yaptığı şey kötü fakat bu kadar linclenmesi doğru mu sizce? Bilemiyorum sonuçta emek hırsızlığı yaptı ve bir sürü para kazandı ve hala da kazanıyor. Kafam karışık.
 
Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Katılım
26 Tem 2023
Mesajlar
397
Tepki
1,787
Puan
34
Bu kadar linçlenmesine karşıyım. Çünkü linçler ciddi boyuta ulaştı. Ama Beyza'nın da artık suçunu kabul etmesi gerekiyor. İnkar da bir yere kadar.
Valla şimdi baktım da gayet hayatına devam ediyor musmutlu. Kitaplarını da hala satıyor. Ama bu olaylarda Beyza'nın anlaşmalı olduğu yayınevinin kitapları yarı fiyatına indirmesi ikonikti
 
Üst