Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bıktım Artık

Açelya

Trainee
Tepki
13
Bu ülkede ki yaşanan olaylardan artık midem bulanıyor. Bir kadın olarak kimseye güvenmemeye ve korkuyla yaşamaya başladım. Gerçekten yarın bir psikopatın elinde ölebiliriz. Napıcaz biz, ölmek için mi geldik dünyaya? Hiç evden mi çıkmayalım bu mu çözüm ya da başka bir çözümü olan var mı? Burda olan erkek kullanıcılar için kadınların zaten doğdukları için değersiz görüldüğü bu dünyada lütfen çevrenizdeki kadınlara değer verin. “Türkiye’de erkeklerden daha çok hak veriliyor kadınlara” diyen insanlar, hakları ölüm mü? En çokta kadınların kadınlara yaptıklarından içim açıyor. Bunları savunan kadınların olması bile tüylerimi ürpertiyor, neymiş “ katile de acımak lazım” miş! İntihar eden o pislik Semih Çelik ölmemeliydi en ağır işkenceler yapılmalıydı. Engellenmeliydi ölmesi şimdi kurtuldu allahın cezası. Bunların gündemde kalması gerek unutmayın, unutturmayın. Kızlarımızın haklarını arayalım…

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Ben hava karardıktan sonra dışarı çıkmaya korkarım. Halbuki en çok da geceleri severim. Hani dünya güvenli bir yer olsa geceleri yürüyüşe çıkardım mesela. Hep hayalini kurmuşumdur gece tek başıma yürüyüş yapmanın. Ama daha hava yeni karardığı saatlerde bile dışarıda olmak beni ürkütüyor. Hatta gündüzleri bile tenha bir sokakta yürümekten korkarım. Özgecan öldüğünde ben üniversitedeydim. Otobüste yalnız kalma korkusu vardı. Otobüste tek kız kaldığımda hemen bir arkadaşımı, annemi arar telefonla konuşarak yurda giderdim. Başak cengiz'in öldürüldüğü videoyu izlediğimden beri tır ya da yol ile kaldırım arasını kapatan bir aracın yanından geçerken korkar oldum ben. İşsizim ve iş bakarken hep işverenlerin adları kadın olan işlere başvuruyorum. Çünkü patronu erkek olan küçük işyerlerinden korkuyorum. Halbuki küçük bir şehirde yaşıyorum ve bu tür olaylar çok çok nadir olur ama o nadir vaka ben olmak istemiyorum. Daha ne kadar böyle yaşayacağız bilmiyorum açıkçası. Tek bildiğim, düzelmesi için sadece caydırıcı cezaların bu derece bozulan toplumsal düzeni sağlayamacağı. Eğitim, aile eğitimi. Köklü değişiklikler, köklü çözümler bulunmalı. Ama sadece sezeryan doğum yapanları öcü gibi gösteren sağlık bakanlığı videosu örneğini düşündüğümde benim bu ülkeyi yönetenlere karşı pek de umudum yok açıkçası.
Semih çeliğin ise intihar ederek ölmesi bence iyi oldu. Yaşasaydı verdiği acıya değer bir ceza almayacaktı muhtemelen. İntihar ederek öbür dünyaya 3 can almış biri olarak gitti. Allah'ın emanet olarak dünyaya gönderdiği 3 bedene zarar verdi. Allah'ın adaletine olan güvenim de olmasa nasıl yaşayabilirdim bilmiyorum açıkçası.

Konu Sahibi
Açelya

Açelya

Trainee
Tepki
13
Ben hava karardıktan sonra dışarı çıkmaya korkarım. Halbuki en çok da geceleri severim. Hani dünya güvenli bir yer olsa geceleri yürüyüşe çıkardım mesela. Hep hayalini kurmuşumdur gece tek başıma yürüyüş yapmanın. Ama daha hava yeni karardığı saatlerde bile dışarıda olmak beni ürkütüyor. Hatta gündüzleri bile tenha bir sokakta yürümekten korkarım. Özgecan öldüğünde ben üniversitedeydim. Otobüste yalnız kalma korkusu vardı. Otobüste tek kız kaldığımda hemen bir arkadaşımı, annemi arar telefonla konuşarak yurda giderdim. Başak cengiz'in öldürüldüğü videoyu izlediğimden beri tır ya da yol ile kaldırım arasını kapatan bir aracın yanından geçerken korkar oldum ben. İşsizim ve iş bakarken hep işverenlerin adları kadın olan işlere başvuruyorum. Çünkü patronu erkek olan küçük işyerlerinden korkuyorum. Halbuki küçük bir şehirde yaşıyorum ve bu tür olaylar çok çok nadir olur ama o nadir vaka ben olmak istemiyorum. Daha ne kadar böyle yaşayacağız bilmiyorum açıkçası. Tek bildiğim, düzelmesi için sadece caydırıcı cezaların bu derece bozulan toplumsal düzeni sağlayamacağı. Eğitim, aile eğitimi. Köklü değişiklikler, köklü çözümler bulunmalı. Ama sadece sezeryan doğum yapanları öcü gibi gösteren sağlık bakanlığı videosu örneğini düşündüğümde benim bu ülkeyi yönetenlere karşı pek de umudum yok açıkçası.
Semih çeliğin ise intihar ederek ölmesi bence iyi oldu. Yaşasaydı verdiği acıya değer bir ceza almayacaktı muhtemelen. İntihar ederek öbür dünyaya 3 can almış biri olarak gitti. Allah'ın emanet olarak dünyaya gönderdiği 3 bedene zarar verdi. Allah'ın adaletine olan güvenim de olmasa nasıl yaşayabilirdim bilmiyorum açıkçası.
Ailem eskiden ben dışarı çıkınca çok arardı bende kızardım onlara niye beni bu kadar arıyorsunuz diye hatta bazen telefonlarına cevap vermezdim bilerek. Annemde anne olunca anlarsın derdi. Sağolsunlar anne olmadan anladım ailemi. Ne kadar zordur bir anne için kızını o halde görmek.. Şimdi annem arayınca hemen açarım uzun çalmasına bile izin vermem. Ben ümidimi kestim bu ülkeden ama canlar gidiyor, hiçbir şey yapamıyoruz buna üzülüyorum. Ne kadar korkmuşlardır, ne kadar canları yanmıştır hep bunu düşünüyorum.

kim de-fi

Trainee
Tepki
43
Korkuyorum. Kıyafet deneme kabinlerinden
Marketteki rastgele amcadan, abiden. Yol sorandan, bir gün bunları yaşamaktan o kadar korkuyorum ki. İyi ki de öldü o cani. Dünyada acı çekip de cezasını düşürmedi en ağırına gitti. Hem cinayet hem intihardan yanacak o ruh cehennemde. O kadar berbat hissettiriyor ki bunları görmek ablalarımın katlini okumak. Bıktım bu ülkeden dünyadan adalet sitsteminin yozlaşmışlığından erkeklerin bi şekilde kendilerini üste çıkarmasından. Feminist olunca aşağılanıyorsun lisedeyim ve sınıfımdaki erkeklerin feminist mizahları o kadar ağırıma gidiyordu ki. Mizahınız batsın. Ellerim titriyor ve galiba kusacağım ama lütfen artık ölmeyelim Allah'ım lütfen ölmeyelim.