Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bilgisi Olan Var Mı

haneull

Rookie Idol
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
275
Tepki
602
Puan
62
Merhaba 🌸🌸 iki tür yatay geçiş var biri gano ile diğeri üniversite puanıyla. Fakat arkadaşların dediği gibi özel şartlar muhakkak güncel bir şekilde bakılmalı. @minatozakizm in dediği gibi şeyler benim basvurdugum dönem yoktu mesela.
Kendi sürecimiz anlatacak olursam
ben lys puanı ile yatay geçiş yapmıştım. Fakat gittigim uni kendi ünimden daha yüksek olduğu için ders sayıları farklılığı vardı ve ben fazladan 15 ders almak zorunda kaldım. İlk universitem küçük olduğu için seçmeli dersler tekti ve yıllar geçtikçe ders sayısı azalıyordu ama gittiğim uni de her dönem sabit 8 ders vardı ve ben 1 den 4 e kadar hem alttan hem üstten dersler alarak tamamlamak zorunda kalmıştım.( Ben 4. Sınıfta geçmek gibi bir saçmalık yaptımda😭)

Eğer hali hazırda iyi bir ganon kendini geliştirebileceğin bir eğitim çevren varsa ben yatay geçişi tavsiye etmem. Benim gibi kötü şartlara sahipsen de iki elin kanda olsa geç iyi bir uni önemli😂😂
 
Üst