Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

10. Sınıf Hakkında Bilgisi Olanlar

Jesé

Trainee
Katılım
9 Eyl 2023
Mesajlar
249
Tepki
376
Puan
26
10.sinifi hatirlayanlar varsa cevap verebilir mi??
10.sinif zorluk vs açısından en kolay/zor dersler
İlk sinavlarin kolaylık zorluk derecesi vs
 
Konu Sahibi
Jesé

Jesé

Trainee
Katılım
9 Eyl 2023
Mesajlar
249
Tepki
376
Puan
26
En kolay ders biyolojiydi bence. Kimyada sanırım ezber olan salak salak konular vardı. O yüzden hiç sevmezdim. Matematik en zoruydu o zaman çünkü olasılık, kombinasyon, permütasyon gibi mat1'in en baba konusu 10.sınıftaydı.
Valla biz daha çok az konu isledik ama şuana kadar bana en zor görünen ders fizik oldu😶
 
Konu Sahibi
Jesé

Jesé

Trainee
Katılım
9 Eyl 2023
Mesajlar
249
Tepki
376
Puan
26
Yanılmıyorsam kimyada kanunlarla başlıyordu,matematikte fonksiyonlar vardı ek olarak kombinasyon permütasyon falan vardı,fizikte elektrikle mi ne başlıyordu,biyolojide de mitoz mayoz değil mi?Yani aklımda böyle kalmış.Matematik bu sene bence önemli çünkü fonksiyonları iyi öğrenmek lazım ilerde çok lazım oluyor,aynı şekilde kimyadaki kanunlar da önemli diye düşünüyorum çünkü ayt'de de hesaplama kısmı çok var 10.sınıf temeli.Yazılılar hakkında bir şey diyemem yeni sistemi pek bilmiyorum.Ama yine de gözün korkmasın çünkü lisenin en kolay yılıdır aynı zamanda.(Tabii benim için pandemiye denk gelmişti🤦‍♀️)
Dediklerinin hepsi dogru aynen dediğin gibi basliyor konular
Matematikde bu permutasyon falan işledik kolay gibi ama çok karisik hangi formulu nerede kullanacagim konusunda sıkıntı çekiyorum
 

fosforlucevriye

VIP Visual Queen
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
382
Tepki
1,196
Puan
69
Matematikte bayağı önemli konular isleniyordu ona dikkat, bu yıl sıkı tut. Fonksiyonlar, permutasyon kombinasyon, olasılık, polinom, dortgenler çok temel ve önemli, aynı zamanda keyifli. Fizikte de konular sağlamdı sanki elektrik, basınç, newton kanunları,optik vardı sanırım ; optiğe dikkat, sona kalınca bazıları önemsemiyor ama eş geçme. Kimya kanunlar mol vs vardı 11 için önemli ona da dikkat et. Biyoloji en kolayıydı sanırım halledersin. Dört yıl geçmiş şimdi nasıldır bilemiyorum ama böyle hatırlıyorum. Lisenin en kolay yılı bence halledersin düzenli çalışarak.
 
Konu Sahibi
Jesé

Jesé

Trainee
Katılım
9 Eyl 2023
Mesajlar
249
Tepki
376
Puan
26
Bana şu an da zor görünen konu yok valla,inşallah ileride olmaz😭
Ya aslında gerçekten bakınca şu ana kadar olan süreçte bende zorlanmadim pek ama bizim fizikcinin konusmasi biraz garip olduğu için 9.sijiftan beri asla fizik dersini tam olarak dinleyemedim konusmasindan hiç bise anlamiom
 
Üst