Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bts'ten Rm Eleştiriler Altında

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Ağzını açıp yoo dememiş halin buysa üstte Taehyung ft. olayında adamın içinden geçen Blinklerin mevzusunu açmazdın diye düşünüyorum Kelebek'çim. Nasıl içinde kalmışsa daha az önce bunu açmışım diye yukarıda kaç cümle yazmışsın.
Valla sen tarafsız oldugum halde blinklerin cogu kabullenmis armyler hala reddediyor dememe bile alınıp postunda bahsetmissin ki karsima cikan armyler jennieye primci derken blinkler alintilayip aglamayin iliskileri var diyordu yani bu durumda ne diyebilirim gordugumu yazdim sonucta??? Tabii hater blinkler de var ama gordugumu yazmistim

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Tepki
4,156
konunun jisoo'ya getirilmesi çok absürt bi meseleydi kelebek de bundan bahsetti bu kadar alınacak bebek gibi ağlıyo diyecek bi konu muydu bu? twitterı taşıma meselelerini çok bilmiuorum ilk kez bu muhabbeti görüyorum ama başlığın altında zaten çoğumuz şarkıyı problematik bile bulmadığımızı söyledik. rm'in linçlenmesinin gereksiz oldğuunu bi özürle konunun kapatılabileceğini söyledik. burda çoğumuz bu fikirdeyken jisoo apologize başlığı komik ve absürt. iki tane büyük fandom ikisinde de toxic bir sürü eleman var. sohbetlerin içerisinde bunlardan bahsetmek bana normal geliyor. kelebeğin konuyu saptırmak gibi bi amacı olduğunu hiç düşünmüyorum

hibluesky

Rookie Idol
Tepki
686
Ayrılığın üstünden beş yıl geçmesine rağmen her fırsatta birbirine laf sokan sevgililer gibi bi iliskileri var çünkü 😭
Normal idollukle ilgili kavgalarda bir nebze olsa anlarım fakat grupları ve fanlari bile bir yerde aşan bir konuda tartışmanın buraya gelmesi bence çok rahatsız edici

hibluesky

Rookie Idol
Tepki
686
Maalesef ben de bundan şikayetçiyim. Her postta Army ama şunu yaptı Army ama bunu yaptı diyip alakasız yerde konuyu başka yere çevrilmesinden şikayetçiyim. Yoksa biz de biliyoruz ortada bir toxiclik dönüyor. Burada hassas bir konu varken konuyu fandomlara çevirmek için fena kinlenmiş olmak lazım.
Yazılanları okudukça tartışmanın nerde başladığını bırak asıl konuyu bile unuttum şaka gibi xabsmkskdl Hurrem ve mahidevran kavgası izliyor gibiyiz genelde zaten, ortada bir konu olsun ya da olmasın sürekli bir laf sokma durumu var

Ü

Üye silindi 192

Moderatörün son düzenlenenleri:

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Milyon kere katılıyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Farklı düşüncelere gerçekten saygım var ama bazılarının bir takım şeylerde çeliştiğini düşünüyorum. Bazı idollerin siyahilere karşı yaptığı ırkçılık tartışmalarında yapılan bazı hareket ve söylenen bazı sözlerin ırkçı olduğunu tam kavrayamayan kullanıcılara "siyahiler bu davranış ırkçıdır" demişse bu davranış ırkçıdır diye kabul etmeliyiz diyen herkes onaylandı. Çünkü buna karar verecek kişi onlardı. Veya eşcinseller ile ilgili yapılan bir yorumda bir kişi bu yorumdan rahatsız olup karşıdaki kişiye homofobik dediğinde bir çoğunuz buna itiraz etmeden kabul edersiniz sanırım. Peki neden bazı Müslümanlar yapılan bir davranıştan rahatsız oluyor ve sadece bir özür bekliyor diye "hassas" olarak nitelendiriliyor ve üstüne linçlenip şakalar yapılıyor ve bu durum herkes için de normal kabul ediliyor? Başkalarına verilen rahatsız olma hakkı neden hayatını din çerçevesinde şekillendirmiş Müslümanlara tanınmıyor? Konu RM veya bu şarkı da değil. Zaman zaman idoller başka millet ve kültürlere karşı sorumsuzca davrandığında özür bekleyen tarafa genellikle hak veriliyor ama ne zaman Müslümanlarla veya İslâmiyetle ilgili bir durum olsa Müslümanlar hassas olmakla suçlanıyor. Bu çifte standart gerçekten can sıkıcı.

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Bir Müslüman olarak bunun nedeninin Müslümanlarının çoğunun kendi dinine uymayan şeylere saygı göstermediği için olduğunu düşünüyorum. En basitinden LGBT haklarına bile ülkemizde büyük karşıtlık var. Bıçaklanan bir LGBT bireyinin zanlısına neredeyse herkesin "Helal olsun, ellerin dert görmesin" tarzı yorumlar yapıldığını örnek gösterebilirim. Böyle bir şey gerçekten yaşandı evet. Siyahiler, eşcinseller arasında da ırkçılık ve karşıtlık yapan vardır ama geneli böyle değil. Çoğunlukla haklarını aramakla uğraştıkları ile gündeme geliyorlar. Müslümanların ise geneli kendi din ve ahlak normlarına uymayan durumlara saygı göstermiyor. Yani bu dediğin hassaslık durumunun kabullenilişi veya kabullenilmeyişi bundan kaynaklanıyor bence.
Ben tam olarak bundan kaynaklandığını düşünmüyorum açıkçası. Bu tamamen dünyanın evrildiği yönle alakalı bir durum. Şu an ırkçı ve homofobik insanlar sosyal medyada ciddi tepki çekiyor ve eğlence sektörününde de bu iki durum para kazanma yolu olarak kullanılıyor. Şu an islamofobi para getiren bir şey değil yada islamofobik olan biri ciddi bir tepki çekmiyor ( Müslüman ülkelerde değil dünyada). O yüzden herkes bu konuda rahatlıkla ofansif şakalar yapıp diğer kesim de ne var bunda diyebiliyor. Eğer islamofobi de insanların gözünde linç gerektiren bir durum olsaydı kimse Müslümanlara siz de çok hassassınız diyemezdi bence. Tekrar yazıyorum, bu yazdıklarım şu anki konudan bağımsız, Müslümanlara alınan genel tavır ile alakalı. Bir de sözlerim yanlış yöne çekilmesin diye şimdiden yazayım, hakkını arayan kimseye karşı değilim, hele ki çoğu zaman şiddet veya ölümle burun buruna olan insanlara asla hakkını arama demem. Dini yönden işlenen bir günah (başkasına zarar veren suçlar hariç) varsa o Allah'la kul arasındadır. Ben kendimden sorumluyum, başkasının ne yaptığıyla ilgilenen bir insan değilim.

Ü

Üye silindi 192

Farklı düşüncelere gerçekten saygım var ama bazılarının bir takım şeylerde çeliştiğini düşünüyorum. Bazı idollerin siyahilere karşı yaptığı ırkçılık tartışmalarında yapılan bazı hareket ve söylenen bazı sözlerin ırkçı olduğunu tam kavrayamayan kullanıcılara "siyahiler bu davranış ırkçıdır" demişse bu davranış ırkçıdır diye kabul etmeliyiz diyen herkes onaylandı. Çünkü buna karar verecek kişi onlardı. Veya eşcinseller ile ilgili yapılan bir yorumda bir kişi bu yorumdan rahatsız olup karşıdaki kişiye homofobik dediğinde bir çoğunuz buna itiraz etmeden kabul edersiniz sanırım. Peki neden bazı Müslümanlar yapılan bir davranıştan rahatsız oluyor ve sadece bir özür bekliyor diye "hassas" olarak nitelendiriliyor ve üstüne linçlenip şakalar yapılıyor ve bu durum herkes için de normal kabul ediliyor? Başkalarına verilen rahatsız olma hakkı neden hayatını din çerçevesinde şekillendirmiş Müslümanlara tanınmıyor? Konu RM veya bu şarkı da değil. Zaman zaman idoller başka millet ve kültürlere karşı sorumsuzca davrandığında özür bekleyen tarafa genellikle hak veriliyor ama ne zaman Müslümanlarla veya İslâmiyetle ilgili bir durum olsa Müslümanlar hassas olmakla suçlanıyor. Bu çifte standart gerçekten can sıkıcı.
Şarkının sahibini biliyorum, eşcinsel biri ve şarkısı eşcinselliğin dinlerde nasıl karşılandığı ile alakalı. Aynısını Hristiyanlık için de yapmış ben İslam düşmanı olduğunu düşünmüyorum ayrıca herhangi bir dine sahip olan kitle toplam 5 milyar üzerinde nüfus iken dini olan insanların "azınlık" sayılmasının istenmesi (ki Hristiyanlık ve İslam en çok mensubu olan dinler, Tengri inancı falan dense neyse ama absürt kaçıyor) bana mantıksız geliyor.

Edit: Son cümle naçizane fikrimdir ekleyeyim dedim.

Çünkü şarkıda İslam dininin kabul ettiği bir şey dile getiriliyor zaten, adam eşcinsel ve İslam dini eşcinselliğin sapkınlık, iğrençlik ve haram olduğunu söylüyor. Şarkıcı da "Bana lanet etme" diyor, hâlâ buradaki İslam düşmanlığı içeren cümleyi göremedim, Müslümanlar eşcinsellerden nefret ediyorlar ve lanet ediyorlar adam da bundan bahsediyor.

Bir Müslüman olarak bunun nedeninin Müslümanlarının çoğunun kendi dinine uymayan şeylere saygı göstermediği için olduğunu düşünüyorum. En basitinden LGBT haklarına bile ülkemizde büyük karşıtlık var. Bıçaklanan bir LGBT bireyinin zanlısına neredeyse herkesin "Helal olsun, ellerin dert görmesin" tarzı yorumlar yapıldığını örnek gösterebilirim. Böyle bir şey gerçekten yaşandı evet. Siyahiler, eşcinseller arasında da ırkçılık ve karşıtlık yapan vardır ama geneli böyle değil. Çoğunlukla haklarını aramakla uğraştıkları ile gündeme geliyorlar. Müslümanların ise geneli kendi din ve ahlak normlarına uymayan durumlara saygı göstermiyor. Yani bu dediğin hassaslık durumunun kabullenilişi veya kabullenilmeyişi bundan kaynaklanıyor bence.
Noktasına virgülüne kadar aynı düşünüyoruz 🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️

Moderatörün son düzenlenenleri:

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Şarkının sahibini biliyorum, eşcinsel biri ve şarkısı eşcinselliğin dinlerde nasıl karşılandığı ile alakalı. Aynısını Hristiyanlık için de yapmış ben İslam düşmanı olduğunu düşünmüyorum ayrıca herhangi bir dine sahip olan kitle toplam 5 milyar üzerinde nüfus iken dini olan insanların "azınlık" sayılmasının istenmesi (ki Hristiyanlık ve İslam en çok mensubu olan dinler, Tengri inancı falan dense neyse ama absürt kaçıyor) bana mantıksız geliyor.

Edit: Son cümle naçizane fikrimdir ekleyeyim dedim.

Çünkü şarkıda İslam dininin kabul ettiği bir şey dile getiriliyor zaten, adam eşcinsel ve İslam dini eşcinselliğin sapkınlık, iğrençlik ve haram olduğunu söylüyor. Şarkıcı da "Bana lanet etme" diyor, hâlâ buradaki İslam düşmanlığı içeren cümleyi göremedim, Müslümanlar eşcinsellerden nefret ediyorlar ve lanet ediyorlar adam da bundan bahsediyor.

Noktasına virgülüne kadar aynı düşünüyoruz 🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️
Ben sana yazdığım yorumda zaten şarkıyla ilgili bir şey demedim. Ne şarkıyı yazanı ne de paylaşanı yorumuma kattım. Sana yazdığım yorum tamamen Müslümanların çok hassas olduğuna dair cümleye oldukça katılman ile ilgiliydi ki, bu durum oldukça ofansif bir cümleyle ifade edilmiş. Benim rahatsız olduğum konu azınlık, çoğunluk farketmez herkese tanınan hassas olma hakkı neden Müslümanlara tanınmıyor olduğuydu. Ben yazımda tüm ilahi dinlere inananlara değil sadece Müslümanlara yapılan şeyler hakkında yorum yazdım. Hristiyanları katmana gerek yok sanki. Yine diyorum kimsenin neye inandığı, ne yaptığı ile ilgilenen biri değilim sadece rahatsız olduğum bir konuyu belirttim. Benim bu konuda mantıksız bir düşünce yapım olduğunu düşünebilirsin, ben de bu konuda çifte standart uygulandığını düşünüyorum.

Ü

Üye silindi 192

Ben sana yazdığım yorumda zaten şarkıyla ilgili bir şey demedim. Ne şarkıyı yazanı ne de paylaşanı yorumuma kattım. Sana yazdığım yorum tamamen Müslümanların çok hassas olduğuna dair cümleye oldukça katılman ile ilgiliydi ki, bu durum oldukça ofansif bir cümleyle ifade edilmiş. Benim rahatsız olduğum konu azınlık, çoğunluk farketmez herkese tanınan hassas olma hakkı neden Müslümanlara tanınmıyor olduğuydu. Ben yazımda tüm ilahi dinlere inananlara değil sadece Müslümanlara yapılan şeyler hakkında yorum yazdım. Hristiyanları katmana gerek yok sanki. Yine diyorum kimsenin neye inandığı, ne yaptığı ile ilgilenen biri değilim sadece rahatsız olduğum bir konuyu belirttim. Benim bu konuda mantıksız bir düşünce yapım olduğunu düşünebilirsin, ben de bu konuda çifte standart uygulandığını düşünüyorum.
Tamam şimdi anladım demek istediğini, evet cümle bazı kişilere biraz ağır gelebilir bu konuya katılıyorum fakat demek istediğim bu konuda düşmanlık göremediğim ve biraz abartılı tepki olduğuydu ama özür dilerse tabiki de daha iyi olur sonuçta özür dilese bir şey eksilmez ondan ama şarkı sahibinin İslam düşmanı olduğunu pek düşünmüyorum.