Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İzle Dan Brown - Cehennem

Nora

Rookie Idol
Katılım
16 Haz 2023
Mesajlar
360
Tepki
1,431
Puan
119
Orjinal adıyla Inferno.

Yine Dan Brown'un 2013 yılında yayımlanmış romanından, aynı isimle 2016 yılında sinemaya uyarlanmış film. Başrollerde Tom Hanks, Ben Foster, Felicity Jones, Omar Sy ve Irrfan Khan yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Da Vinci Şifresi ve Melekler Ve Şeytanlar'da olduğu gibi yine Ron Howard var.

Hem kitap hem de film ismini Dante'nin ilahi komedyasındaki cehennem tasvirinden alıyor. Diğer iki kitap/film gibi polisiye, gizem, suç, gerilim, macera türünde.

Konusuna gelirsek, simgebilim uzmanı Profesör Robert Langdon, Italya'da bir hastahanede hafızasını kaybetmiş bir şekilde uyanır. Neler yaşadığı hakkında hiçbir fikri yoktur. Hastahanede saldırıya uğrar ve ona yardım eden tek kişi Dr. Sienna Brooks olur. Ikili kendilerini bir kovalamacanın içinde bulur ve ortaya çıkan ipuçlarının peşine düşerler. Milyarder kaçık bir biyomühendisin yarattığı, dünya nüfusunun yarısını yok edebilecek bir virüsün nerede ve ne zaman aktif olacağını bulmaya çalışırlar.
Bu felaketi engellemenin tek yolu profesörün neler yaşadığını hatırlamasıdır.
Macera Italya'da başlayıp Istanbul'da sona eriyor.

Kitabı okumak benim için çok keyifli olsa da bunda da filmden birazcık sıkıldım. Filmde konu kitaba göre daha karmaşık ilerliyor ve deyim yerindeyse hikaye biraz çorba oluyor. Bazı sahneler gereksiz detaylandırılmış, aksiyon sahneleri de diğer iki filme kıyasla zayıf kalıyor.
Filmler çoğu zaman kitabın yerini tutmuyor galiba. Ya da kısa sürede arka arkaya kitap/film yüklemesi benim bünyeye fazla geldi bilmiyorum 😊

Kitap 580 sayfa, film 2 saat.
Sanat tarihi, gizem çözme vb. konularını sevenler için hoş bir film/kitap yine. Kitapta da filmde de Istanbul'u sonlara doğru görüyoruz.
Filmin sonu da kitabın sonundan biraz farklı, ben azıcık bozuldum buna 😄

Inferno.jpeg

Da Vinci Şifresi'ni merak eden olur diye
https://netizenturkey.net/forum/konu/dan-brown-da-vinci-sifresi.2254/

Melekler Ve Şeytanlar'ı merak eden olur diye
https://netizenturkey.net/forum/konu/dan-brown-melekler-ve-seytanlar.2286/
 

minasyy

Trainee
Katılım
2 Ağu 2023
Mesajlar
130
Tepki
312
Puan
8
Kitap çok güzeldi yaa yazarın okuduğum ilk kitabıydi sonda baya sasirmistim
 
Üst