Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İzle Dan Brown - Melekler Ve Şeytanlar

Nora

Rookie Idol
Katılım
16 Haz 2023
Mesajlar
360
Tepki
1,431
Puan
119
Orjinal ismiyle Angels&Demons.

Dan Brown'ın 2000 yılında yayımlanmış romanından aynı isimle sinemaya uyarlanmış 2009 yapımı film. Da Vinci Şifresi'nden önce yayımlansa da sinemaya ondan sonra uyarlanmış. Başrollerde Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor, Stellan Skarsgard yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Da Vinci Şifresi'nde olduğu gibi yine Ron Howard var.

Kitabımız/filmimiz yine bir cinayetle başlıyor. CERN'de (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) bir profesör öldürülüyor ve çok önemli bir buluş çalınıyor. Başta basit bir cinayet gibi görünse de Illuminati örgütünün Vatikan'ı yok etmek için bu cinayeti planladığı şüpheleri doğuyor. Bunun üzerine simgebilim uzmanı Profesör Robert Langdon olayı araştırması için Roma'ya davet ediliyor ve Italyan bilim insanı Vittoria Vetra ile birlikte araştırmalara başlıyorlar.

Illuminati tarikatı ile Vatikan kilisesinin birbirleri ile olan çatışmasını konu alan, din ve bilimi karşı karşıya getiren bir kitap/film Melekler Ve Şeytanlar.

Da Vinci Şifresi'nde olduğu gibi kitabın hikayesi olduğu gibi sinemaya aktarılmış olsa da kitaptaki bazı kısımlar filmde eksik kalmış. Kitap benim için oldukça heyecan verici olsa da filmden birazcık sıkıldım bu yüzden. Beni filmde tutan en önemli şey müzikleriydi. Yine de sanat, tarih, aksiyon, gizem, bilim iç içe gerilimi sürekli zirvede bir film.

Kitap 576 sayfa, filmin süresi 2 saat 20 dakika. Uzunlukları sebebiyle bazıları için sıkıcı olabilir yine. Fizik tanımları geçiyor kitabın kimi paragraflarında, fizikle ilgilenmeyenler için bazı şeyleri anlamlandırmak zor olabilir bu yüzden.

Angels & Demons.jpeg


Da Vinci Şifresi'ni merak eden olursa diye
https://netizenturkey.net/forum/konu/dan-brown-da-vinci-sifresi.2254/
 
Üst